Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

"Αποκεφαλισμός" Πουλά αντί "βελούδινο διαζύγιο"

"Αποκεφαλισμός" Πουλά αντί "βελούδινο διαζύγιο"Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
"Αποκεφαλισμός" Πουλά αντί "βελούδινο διαζύγιο"
 
 
Θα παραιτηθούν όποτε το κρίνουν αυτοί, απάντησαν οι διαφωνούντες -οι τρεις αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Πουλάς, Γιώργος Δέδες και Παναγιώτης Αλευράς, καθώς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος- στην πρόκληση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, προχθές το απόγευμα στην Εκτελεστική Επιτροπή, να παραιτηθούν εδώ και τώρα. 

Και μην περιμένοντας τις παραιτήσεις τους, ο κ. Τατούλης "αποκεφάλισε" χθες τον Ανδρέα Πουλά, χωρίς να έχει υποβάλει παραίτηση και στη θέση του όρισε θεματικό αντιπεριφερειάρχη το Φάνη Στεφανόπουλο, σύμβουλο από την Αργολίδα (από τον ίδιο νομό), προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και από τους πιο πιστούς - φανατικούς υποστηρικτές του. Ο Ανδρ. Πουλάς είναι ο μόνος που μπορεί να "παραιτήσει" ο περιφερειάρχης, καθώς ήταν αυτός που τον όρισε ως θεματικό αντιπεριφερειάρχη.
Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, μάλιστα, αναφέρεται ότι «η παραίτηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Πουλά Ανδρέα, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της 10ης Μαρτίου 2014, έγινε αποδεκτή από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον κ. αντιπεριφερειάρχη για την τριετή συνεργασία και ορίζει στη θέση του τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Φάνη Στεφανόπουλο». Παραίτηση που, όμως, δεν υπήρξε και δείχνει το κλίμα που επικρατεί στην ηγεσία της Περιφέρειας σχετικά με το "ξήλωμα" των διαφωνούντων, ώστε να έχει το πεδίο ελεύθερο κατά την προεκλογική περίοδο.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή ο κ. Τατούλης, προκαλώντας και εκβιάζοντάς τους, ζήτησε και από τους 4 εδώ και τώρα τις παραιτήσεις τους - λέγοντας ότι διαφορετικά θα σημαίνει ότι συνεχίζουν μαζί του στην προεκλογική περίοδο με στόχο τη νέα θητεία στην Περιφέρεια. Ηταν φανερό ότι ο περιφερειάρχης επιχείρησε να υπάρξει "βελούδινο", συναινετικό διαζύγιο, χωρίς κόντρες και αντιπαραθέσεις που θα έχουν πολιτικό κόστος για τον ίδιο και την παράταξή του ενόψει των εκλογών. Οι διαφωνούντες όμως αντέδρασαν, έθεσαν θέματα διαφάνειας και διαφώνησαν με τον τρόπο που εκείνος επέλεξε να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. Μάλιστα, περνώντας στην αντεπίθεση παρατήρησαν ότι ο κ. Τατούλης είναι που πρέπει να παραιτηθεί.
Στην πρόκληση του περιφερειάρχη δεν είχαν όλοι οι διαφωνούντες την ίδια αντίδραση:
Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς του απάντησε "παρών" στο ζήτημα της παραίτησης και δήλωσε πως αυτός θα κρίνει το πότε θα γίνει. (Σχετική ανακοίνωση του κ. Πουλά εδώ)
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος δήλωσε πως δεν αποδέχεται τον εκβιασμό και προκάλεσε τον περιφερειάρχη στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να του κάνει πρόταση μομφής. Είπε ακόμη ότι ο ίδιος θα επιλέξει το χρόνο που θα αποχωρήσει, και μάλιστα θα το κάνει με θόρυβο.
Οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Γιώργος Δέδες και Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς απάντησαν ότι περιμένουν τις εξελίξεις - ο πρώτος με πιο ξεκάθαρο τρόπο για την αποχώρησή του, ενώ ο δεύτερος φάνηκε να περιμένει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ σ’ ένα κεντροαριστερό αυτοδιοικητικό εγχείρημα.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ Η ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι με κάθε τρόπο και πέρα από αντιδράσεις μελών και φίλων της ΝΔ, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου θα είναι υποψήφια σύμβουλος στη Μεσσηνία.
Η κ. Νικολάκου και ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας σημείωσαν ξεκάθαρα ότι συνεχίσουν με τον Π. Τατούλη ό,τι και να κάνει το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν δε στηρίξει τον περιφερειάρχη.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, που στήριξε κι εκθείασε το έργο Τατούλη, δήλωσε ότι θα παραμείνει στην παράταξη και θα είναι υποψήφιος μόνο αν το ΠΑΣΟΚ στηρίξει το συνδυασμό Τατούλη.
Η ηγεσία της Περιφέρειας διά της κ. Νικολάκου, επιχειρώντας να δείξει ότι οι διαφωνούντες είναι μόνοι τους, υποστήριξε πως όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ (πλην των 4 και του Κώστα Τσαπόγα) έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν και θα είναι υποψήφιοι με τον Τατούλη. Για να επιβεβαιώσει το γεγονός αυτό ο περιφερειάρχης είπε ότι ο Μεσσήνιος σύμβουλος Γιάννης Αργυράκης, από τα πιο κομματικά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον διαβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή στ’ Αρφαρά πως θα είναι μαζί του υποψήφιος, είτε τον στηρίξει είτε δεν τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, με τον Τατούλη δεν πρόκειται να συνεχίσουν -έχοντας διαχωρίσει τη θέση τους ως προς τη στήριξη της ΝΔ- οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ σύμβουλοι Αγγελος Παπαγγελόπουλος, Νίκος Πετρόπουλος, Ανδρέας Καραχοντζίτης, Νίκος Βραχνός (από Κορινθία), Χριστίνα Μελίδη (από Αργολίδα) και Σπύρος Φλώρος (από Λακωνία), ενώ δε θα είναι υποψήφιοι ο Χαράλαμπος Σκούρος και η Βαρβάρα Αλοιμόνου (από τη Λακωνία).

Γ.Σ.
 Πουλάς: "Δεν έχω υποβάλλει καμία παραίτηση από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη"Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
"Δηλώνω  απερίφραστα  ότι δεν  έχω  υποβάλλει  καμία  παραίτηση από  τη  θέση  μου  ως  Θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης  στη  Περιφέρεια  Πελοποννήσου" τονίζει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Πουλάς με αφορμή την χθεσινή την ανακοίνωση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη να προχωρήσει σε αντικατάσταση του από τον Φάνη Στεφανόπουλο επικαλούμενος ουσιαστικά προφορική δήλωση παραίτησης του κ. Πουλά.
 
Σε γραπτή δήλωση του ο Ανδρέας Πουλάς παράλληλα σημειώνει:
"Δηλώνω  κατηγορηματικά   ακόμη ότι  θα  διαμορφώσω   τις  επιλογές μου  στο άμεσο  μέλλον  σε  χρόνο   που  θα  επιλέξω  και  με  τρόπο  που  ο  ίδιος θα  κρίνω  και  προπαντός  θα  διατυπωθούν  εγγράφως.  Η  χθεσινή  απροκάλυπτη  ενέργεια  του  Περιφερειάρχη  να  με  καταργήσει,  όσες  μεθοδεύσεις   και  να  εφεύρει , αποτελεί  παράνομη  θεσμική  εκτροπή  την  οποία  και  δεν  αποδέχομαι. Προσπάθειες  που  προδίδουν  πανικό  και     έλλειμα   δημοκρατικής  συμπεριφοράς  και  λειτουργίας  δεν  θα  περάσουν". Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/34434-poulas-mi-paraitisi
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/34440-apokefalismos-poula

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου