Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γ.Δέδες, ανακοίνωσε την κάθοδο κεντροαριστερού ψηφοδελτίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΕΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ…

Αρένα κατάντησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου 25/03/2014
periferiako sumboulioΑ­ρέ­να λε­όν­των θύ­μι­ζε σή­με­ρα συ­νε­δρί­α­ση πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου, η ει­κό­να ή­ταν τε­λεί­ως α­πο­γο­η­τευ­τι­κή κα­θώς έ­φε­ρε τον πο­λι­τι­κό μας πο­λι­τι­σμό δε­κα­ε­τί­ες πί­σω.
Βέ­βαι­α, ο α­έ­ρας μύ­ρι­ζε μπα­ρού­τη α­πό μέ­ρες και ή­ταν θέ­μα χρό­νου να γί­νει η έ­κρη­ξη με­τά την α­πό­φα­ση των «4» να α­κο­λου­θή­σουν τον δι­κό τους δρό­μο.
Την σπί­θα έ­βα­λε στην η­λε­κτρι­σμέ­νη α­τμό­σφαι­ρα, ο αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Αρ­γο­λί­δας Τά­σος Χει­βι­δό­που­λος, παίρ­νον­τας το λό­γο έ­θε­σε θέ­μα νο­μι­μό­τη­τας του προ­ε­δρεί­ου, για­τί βά­ση, ό­πως ε­πι­κα­λέ­στη­κε του  άρ­θρου του κα­νο­νι­σμού λει­τουρ­γί­ας του συμ­βου­λί­ου, υ­πάρ­χει σο­βα­ρό­τα­το θέ­μα στη νο­μι­μο­ποί­η­ση των α­πο­φά­σε­ων, α­πό τη στιγ­μή που α­νε­ξαρ­τη­το­πή­θη­κε ο Πρό­ε­δρος του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου Πε­λο­πον­νή­σου Γι­ώρ­γος Που­λο­κέ­φα­λος και πρό­τει­νε την ε­κλο­γή νέ­ου Προ­έ­δρου.
Ο Γι­ώρ­γος Που­λο­κέ­φα­λος α­πάν­τη­σε ό­τι δεν κα­τέ­θε­σε δή­λω­ση α­νε­ξαρ­τη­το­ποί­η­σης α­πό το υ­πάρ­χον σχή­μα της Νέ­ας Πε­λο­πον­νή­σου και ε­πι­κα­λέ­στη­κε τον κα­νο­νι­σμό ό­τι πρέ­πει να συγ­κεν­τρω­θούν 21 υ­πο­γρα­φές και να γί­νει ει­δι­κή συ­νε­δρί­α­ση και να τε­θεί ζή­τη­μα ε­κλο­γής νέ­ου Προ­έ­δρου. Ο κ. Που­λο­κέ­φα­λος έ­κα­νε λό­γο για πρα­ξι­κο­πή­μα­τα, α­πευ­θυ­νό­με­νος στον αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Αρ­γο­λί­δας Τά­σο Χει­βι­δό­που­λο, ε­πι­ση­μαί­νον­τας ό­τι: «Δεν δέ­χο­μαι μα­θή­μα­τα τέ­τοι­ου τύ­που και ε­πι­στρέ­φω τα πε­ρί πρα­ξι­κο­πή­μα­τος. Α­πό κά­τι τέ­τοι­ους σαν τον κ. Χει­βι­δό­που­λο έ­φτα­σε το ΠΑ­ΣΟΚ στο 3,5%­».
Στη συ­νέ­χεια η έν­τα­ση α­φο­ρού­σε τη με­τά­δο­ση του πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βού­λιου μέ­σω ιν­τερ­νέτ. Ο κ. Πα­να­γι­ω­τό­που­λος α­πό τη μεί­ζο­να μει­ο­ψη­φί­α α­να­ρω­τή­θη­κε για­τί δι­α­κό­πη­κε η σύν­δε­ση, με α­πο­τέ­λε­σμα την ορ­γι­σμέ­νη αν­τί­δρα­ση της Ντί­νας Νι­κο­λά­κου η ο­ποί­α εί­πε ό­τι το L­i­v­e­s­t­r­e­a­m­i­ng εί­χε α­να­τε­θεί με α­πό­φα­ση του συμ­βου­λί­ου, αλ­λά έ­λη­ξε και θα παρ­θεί νέ­α α­πό­φα­ση στην ε­πό­με­νη οι­κο­νο­μι­κή ε­πι­τρο­πή.
Α­κο­λού­θη­σε κόν­τρα α­νά­με­σα σε Γόν­τι­κα και Χει­βι­δό­που­λο με α­να­φο­ρά στη Χούν­τα και σε … Χρυ­σαυ­γί­τες!
«Να σε­βα­στεί­τε το συμ­βού­λιο, δεν εί­ναι πα­ρα­μα­γα­ζό σας, κυ­ρί­α Νι­κο­λά­κου» εί­πε ο Γι­ώρ­γος Που­λο­κέ­φα­λος, για να πά­ρει την α­πάν­τη­ση ό­τι το Προ­ε­δρεί­ο δεν μπο­ρεί να λει­τουρ­γεί ε­κτός Νό­μου.
«Δεν εί­σα­στε στρα­το­δί­κης κυ­ρί­α Νι­κο­λά­κου» εί­πε ο Γόν­τι­κας». «Ποι­ος εί­στε ε­σείς;» του α­πάν­τη­σε η αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης.
«Ο Πρό­ε­δρος δεν κά­νει ό,τι θέ­λει. Να ντρέ­πε­στε. Δεν θα κά­νε­τε σό­ου ε­δώ μέ­σα. Έ­χε­τε κα­ταν­τή­σει γρα­φι­κοί κύ­ρι­ε Πρό­ε­δρε» φώ­να­ζε με­τά η Ντί­να Νι­κο­λά­κου, δι­α­μαρ­τυ­ρό­με­νη για το χρό­νο που μί­λη­σε ο Γι­ώρ­γος Δέ­δες.
«Αυ­τά στο μα­γα­ζί σας» η α­πάν­τη­ση του Γι­ώρ­γου Που­λο­κέ­φα­λου.
Για αυ­ταρ­χι­σμό του Προ­έ­δρου του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου μί­λη­σε ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πέ­τρος Τα­τού­λης, ε­νώ έ­κα­νε λό­γο για ε­κτρο­πή. «Ο κύ­ριος Πρό­ε­δρος συ­νε­χί­ζει την α­πα­ρά­δε­κτη αν­τι­δη­μο­κρα­τι­κή του συμ­πε­ρι­φο­ρά» συ­νέ­χι­σε. Ο Πέ­τρος Τα­τού­λης ε­πέ­μει­νε ό­τι πρέ­πει να τε­θεί σε ψη­φο­φο­ρί­α η πρό­τα­ση Χει­βι­δό­που­λου για ε­κλο­γή νέ­ου Προ­έ­δρου.
«Δεν εί­σαι δι­κτά­το­ρας, ε­δώ μέ­σα, κύ­ρι­ε Πε­ρι­φε­ρειά­ρχα» εί­πε κά­ποι­α στιγ­μή ο Γι­ώρ­γος Που­λο­κέ­φα­λος ο ο­ποί­ος τσα­κώ­θη­κε αρ­κε­τές φο­ρές με τον Πέ­τρο Τα­τού­λη.
«Θλί­βο­μαι για την ει­κό­να που πα­ρου­σιά­ζει η πα­ρά­τα­ξή μου. Με κα­θαι­ρέ­σα­τε με δι­α­δι­κα­σί­ες f­a­st t­r­a­ck κύ­ρι­ε Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη και το ί­διο θέ­λε­τε να κά­νε­τε κα με τον Πρό­ε­δρο» εί­πε ο Που­λάς.
«Θα πα­ραι­τη­θώ αλ­λά μό­νο ό­ταν θέ­λω ε­γώ» εί­πε κά­ποι­α στιγ­μή ο Γι­ώρ­γος Που­λο­κέ­φα­λος.
Τε­λι­κά, με­τά α­πό πο­λύ­ω­ρη συ­ζή­τη­ση, ο Που­λο­κέ­φα­λος εί­πε ό­τι η πα­ραί­τη­σή του θα γί­νει μέ­χρι την Πα­ρα­σκευ­ή και θα εί­ναι .­.. θο­ρυ­βώ­δης. Ο Χει­βι­δό­που­λος α­πέ­συ­ρε την πρό­τα­σή του και εί­πε ό­τι πε­ρι­μέ­νει την πο­λι­τι­κή πρά­ξη του κ. Που­λο­κέ­φα­λου, αλ­λι­ώς θα ε­πα­να­φέ­ρει ζή­τη­μα ε­κλο­γής νέου Προέδρου.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Πριν λίγο μετά την λήξη της παρέλασης ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γ.Δέδες, ανακοίνωσε την κάθοδο κεντροαριστερού ψηφοδελτίου. Πλέον τα πράγματα για τον νυν...
Περιφερειάρχη Π.Τατούλη είναι πολύ δύσκολα αφού στο δεύτερο γύρο δεν θα έχει καμία συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου