Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Εχει γεμίσει ο χώρος που έχουμε περιφράξει και δεν χωράει άλλα. Εμείς αυτό που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, το κάνουμε. «δε δουλεύει ο δεματοποιητής και τα καίνε τα σκουπίδια, Δεν δουλεύουν ούτε την ανακύκλωση. Και από τα 8 απορριμματοφόρα του δήμου, δουλεύουν μόνο τα 4».

Μηνύσεις Καφαντάρη και Κανάκη για τη φωτιά στα σκουπιδοδέματα 
Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  • Φωτογραφία


Μήνυση για δολιοφθορά κατέθεσε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, με αφορμή την προχθεσινή πυρκαγιά που έκαψε 200 τουλάχιστον στρέμματα θαμνώδους δασικής έκτασης και φέρεται να ξεκίνησε από το χώρο των δεματοποιημένων σκουπιδιών του δήμου στον Αγιο Νικόλαο. Ωστόσο ο δημότης Ηλίας Κανάκης, εκλεγμένος ως επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, υπέβαλε μήνυση κατά του δήμου, της Περιφέρειας και κατά παντός υπευθύνου, αναφέροντας ότι η φωτιά ξεκίνησε από το χώρο συγκέντρωσης των σκουπιδιών, ενώ κατήγγειλε πως ο δεματοποιητής δε λειτουργεί. Μιλώντας στην "Ε" ο Δημ. Καφαντάρης έκανε λόγο για φωτιές που ξεκίνησαν να μπαίνουν στο χώρο προεκλογικά, χωρίς να υπάρχει ζήτημα με τις καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει καταθέσει «μήνυση για δολιοφθορά» και σημείωσε: «Είναι ψέματα ότι κάθε 10 μέρες καίγονταν τα σκουπίδια. Προεκλογικά έβαζαν φωτιές. Και δεν ήταν θέμα καιρικών συνθηκών. Δεν είχε καεί τίποτα εδώ και 1,5 χρόνο στον Αγιο Νικόλαο». Παραδέχθηκε ότι προχθές το μεσημέρι η φωτιά ξεκίνησε από το χώρο των σκουπιδιών, αλλά είπε πως «πήγε όχημα του δήμου και την έσβησε. Από τον υπερβολικό αέρα, όμως, μέσω σακούλας, η φωτιά είχε περάσει σε γειτονική θαμνώδη περιοχή και από κει ξέσπασε». Και πρόσθεσε ότι «ήταν τραγική η κατάσταση από τον αέρα».
Ο κ. Καφαντάρης επιβεβαίωσε το σοβαρό πρόβλημα με τα δεματοποιημένα σκουπίδια στον Αγιο Νικόλαο όπου έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο - παρατηρώντας ότι ο δήμος έχει κάνει τη δουλειά του και έχει ζητήσει τη βοήθεια της Περιφέρειας: «Εχουμε ζητήσει εγγράφως δύο φορές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να δώσει λύση με τα δεματοποιημένα σκουπίδια. Εχει γεμίσει ο χώρος που έχουμε περιφράξει και δεν χωράει άλλα. Εμείς αυτό που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, το κάνουμε. Το κομμάτι της ευθύνης μας, μέχρι και τη δεματοποίηση των σκουπιδιών, το έχουμε ολοκληρώσει». Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση της Περιφέρειας είναι η μόνη λύση: «Περιμένουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση της Περιφέρειας, να τελειώνουν τα ψέματα, να γίνουν τα έργα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες για την ολοκληρωμένη διαχείριση. Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τα σκουπίδια από τον έναν τόπο στον άλλον». Ο Ηλίας Κανάκης -από τους πρώτους που βρέθηκαν στον "Αγιο Νικόλαο" με το ξέσπασμα της φωτιάς- μας ενημέρωσε ότι υπέβαλε μήνυση «κατά του δήμου, της Περιφέρειας και κατά παντός υπευθύνου». Εξηγώντας την κίνησή του, κατήγγειλε ότι «δε δουλεύει ο δεματοποιητής και τα καίνε τα σκουπίδια. Ο σκουπιδότοπος καίει εδώ και 3 μήνες». Μεταξύ άλλων σημείωσε επίσης: «Πριν από 2,5 μήνες η καπνιά από το σκουπιδότοπο έφθασε μέσα στην Πύλο. Δεν δουλεύουν ούτε την ανακύκλωση. Και από τα 8 απορριμματοφόρα του δήμου, δουλεύουν μόνο τα 4».    
Γ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου