Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

«Πυρά» Παν. Γιαννόπουλου κατά Δ. Καφαντάρη για την λειτουργία της χωματερής του Αγίου Νικολάου.

«Πυρά» Παν. Γιαννόπουλου κατά Δ. Καφαντάρη για την λειτουργία της χωματερής του Αγίου Νικολάου. 05/06/2014
giannopoulos panagiotisΟ νε­ο­ε­κλε­γείς δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος και κο­ρυ­φαί­ο στέ­λε­χος του συν­δυα­σμού «Κοι­νω­νί­α σε κί­νη­ση». Πα­να­γι­ώ­της Γι­αν­νό­που­λους, με γρα­πτή του δή­λω­ση την ο­ποί­α α­νάρ­τη­σε στο προ­σω­πι­κό του λο­γα­ρια­σμό στο f­a­c­e­b­o­ok, ε­ξα­πέ­λυ­σε πυ­ρά κα­τά του δή­μαρ­χου Πύ­λου – Νέ­στο­ρος, Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρη, για την πυρ­κα­γιά που ξέ­σπα­σε στον σκου­πι­δό­το­πο της Πύ­λου.
Ε­πί­σης, α­πό τα πυ­ρά του  κ. Γι­αν­νό­που­λου, δεν γλύ­τω­σε ού­τε η πε­ρι­φέ­ρεια και το Υ­ΠΕ­ΚΑ, για τους χει­ρι­σμούς τους στο θέ­μα της δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των και την λει­τουρ­γί­α της χω­μα­τε­ρής του Α­γί­ου Νι­κο­λά­ου.
Συγ­κε­κρι­μέ­να ο κ. Γι­αν­νό­που­λος α­να­φέ­ρει στην α­να­κοί­νω­σή του:
«Έ­να φάν­τα­σμα πλα­νι­έ­ται πά­νω α­π’ την Πύ­λο, το φάν­τα­σμα των σκου­πι­δι­ών. Ό­μως και αυ­τό θα αν­τι­με­τω­πι­σθεί α­πό τα στι­βα­ρά χέ­ρια της Δη­μο­τι­κής Αρ­χής. Αυ­τής, που πε­ρι­ο­δεύ­ου­σας στη Βε­νε­τί­α και την Ρι­έ­κα, δι­εκ­δι­κεί το του­ρι­στι­κό μέλ­λον του τό­που, δι­α­φη­μί­ζον­τας την λαμ­πρή ε­πί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των της κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας. Έ­να φάν­τα­σμα πλα­νι­έ­ται πά­νω α­πό την Πύ­λο, το φάν­τα­σμα της Δη­μο­τι­κής Αρ­χής. Αυ­τής, που η α­πού­σα πλει­ο­ψη­φί­α της ε­πέ­τρε­ψε να πλει­ο­ψη­φή­σει και να κομ­πά­ζει για το βί­ο και τα έρ.­..γα της. Δεν υ­πάρ­χει λό­γος α­νη­συ­χί­ας. Ό­λα πά­νε χει­ρό­τε­ρα. Κι ό­ταν ο και­ρός κά­νει γυ­ρί­σμα­τα, εν­δε­χο­μέ­νως να εί­ναι αρ­γά, δι­ό­τι ό­λα θα εί­ναι πιο δύ­σκο­λα. Σ’ αυ­τό το πε­ρι­βάλ­λον δι­ε­ξά­γε­ται έ­νας πό­λε­μος μη­νύ­σε­ων για τη φω­τιά. Σε λί­γο δε θα μη­νυ­θεί η ί­δια η φω­τιά. Το πρό­βλη­μα α­παι­τεί μη­νύ­σεις άλ­λου πε­ρι­ε­χο­μέ­νου. Πρέ­πει να μη­νυ­θούν οι υ­πεύ­θυ­νοι, δη­λα­δή οι τε­λι­κώς α­νεύ­θυ­νοι και ε­πι­κίν­δυ­νοι, ε­πει­δή η χω­μα­τε­ρή του Α­γί­ου Νι­κο­λά­ου λει­τουρ­γεί πα­ρα­νό­μως και πρέ­πει να κλεί­σει ά­με­σα. Οι α­νω­τέ­ρω υ­πεύ­θυ­νοι, δη­λα­δή οι τε­λι­κώς α­νεύ­θυ­νοι και ε­πι­κίν­δυ­νοι, αρ­χί­ζουν α­π’ το Δή­μο, α­νη­φο­ρί­ζουν προς την Τρί­πο­λη (Πε­ρι­φέ­ρεια) και φτά­νουν ως την Α­θή­να (Υ­ΠΕ­ΚΑ). Βέ­βαι­α, αυ­τή η μή­νυ­ση θα έ­χει τρα­γι­κές συ­νέ­πει­ες, κα­θό­τι θα πρέ­πει να κλεί­σει η χω­μα­τε­ρή και εν­δε­χο­μέ­νως να α­πο­λή­ξει στην ε­πι­βο­λή προ­στί­μων με βά­ση το ε­νω­σια­κό δί­και­ο. Ό­μως, η ω­ρι­μό­τη­τα και η ευ­θύ­νη που προ­ϋ­πο­θέ­τει η δη­μο­κρα­τί­α μας ε­πι­βάλ­λουν την ε­πι­βο­λή της νο­μι­μό­τη­τας α­κό­μα και αν έ­χει τρα­γι­κές συ­νέ­πει­ες. Αν ε­πι­λέ­ξου­με να α­σχο­λού­μα­στε με ε­πι­φά­σεις, ό­πως εί­ναι οι πυρ­κα­γι­ές θα ανταλλάσσουμε όμορφες μηνύσεις και θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και την κοινωνία έως το τέλος να καταδικάσουμε τη φωτιά ή τον άνεμο, που κάποτε η πρώτη θα μας κάψει και ο δεύτερος θα μας πάρει και θα μας σηκώσει. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Εγώ, έχω αποφασίσει.θα αν­ταλ­λάσ­σου­με ό­μορ­φες μη­νύ­σεις και θα κο­ρο­ϊ­δεύ­ου­με τους ε­αυ­τούς μας και την κοι­νω­νί­α έ­ως το τέ­λος να κα­τα­δι­κά­σου­με τη φω­τιά ή τον ά­νε­μο, που κά­πο­τε η πρώ­τη θα μας κά­ψει και ο δεύ­τε­ρος θα μας πά­ρει και θα μας ση­κώ­σει. Ας α­πο­φα­σί­σου­με τι θέ­λου­με. Ε­γώ, έ­χω α­πο­φα­σί­σει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου