Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Υπεγράφη η σύμβαση για την βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών και εγκαταστάσεων της παραλιακής ζώνης Πύλου

      11/07/2014
kafantaris66Τη σύμ­βα­ση για την ε­κτέ­λε­ση του έρ­γου «Βελ­τί­ω­ση υ­φι­στά­με­νων υ­πο­δο­μών και εγ­κα­τα­στά­σε­ων της πα­ρα­λια­κής ζώ­νης Πύ­λου» υ­πέ­γρα­ψε σή­με­ρα, στο Δη­μαρ­χεί­ο Πύ­λου, ο Δή­μαρ­χος Πύ­λου-Νέ­στο­ρος, Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρης και ο Πρό­ε­δρος του Λι­με­νι­κού Τα­μεί­ου Πύ­λου, Θε­ό­δω­ρος Χα­ρα­μα­ράς, με τον νό­μι­μο εκ­πρό­σω­πο της α­να­δό­χου ε­ται­ρεί­ας “L­A­T­E­RN C­O­N­S­T­R­U­C­T­I­ON C­O­M­P­A­NY”, Ι­ω­άν­νη Γε­ωρ­γού­λη.
Το ύ­ψι­στης ση­μα­σί­ας έρ­γο έ­χει συ­νο­λι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό με­λέ­της 906.000,00€ και η πί­στω­ση προ­έρ­χε­ται α­πό το Ε­πι­χει­ρη­σια­κό Πρό­γραμ­μα «Δυ­τι­κής Ελ­λά­δας-Πε­λο­πον­νή­σου-Ι­ο­νί­ων Νή­σων 2007-2013».
Αν­τι­κεί­με­νο της σύμ­βα­σης εί­ναι η δι­α­μόρ­φω­ση μιας συ­νε­χούς ζώ­νης α­να­ψυ­χής και πε­ρι­πά­του, κα­τά μή­κος του λι­μα­νιού, πλά­τους πε­ρί­που 5 μέ­τρων, που θα κα­τα­λή­γει σε υ­παί­θριο στε­γα­σμέ­νο χώ­ρο ξε­κού­ρα­σης.
Οι αρ­χές του αρ­χι­τε­κτο­νι­κού σχε­δια­σμού δι­α­μορ­φώ­θη­καν βά­σει λει­τουρ­γι­κών, οι­κο­νο­μι­κών και αι­σθη­τι­κών πα­ρα­γόν­των, α­πο­σκο­πών­τας στην α­να­βάθ­μι­ση της πα­ρα­λια­κής ζώ­νης με ε­πι­στη­μο­νι­κά κρι­τή­ρια και υ­ψη­λά ευ­ρω­πα­ϊ­κά πρό­τυ­πα σχε­δια­σμού κα­τα­σκευ­ής.
Ο Δή­μαρ­χος Πύ­λου-Νέ­στο­ρος, α­να­φε­ρό­με­νος στην ση­μα­σί­α της α­νά­πτυ­ξης της πε­ρι­ο­χής, δή­λω­σε ε­ξαι­ρε­τι­κά ι­κα­νο­ποι­η­μέ­νος α­πό την ε­ξέ­λι­ξη του έρ­γου, κα­θώς ε­πρό­κει­το για προ­σω­πι­κό του στοί­χη­μα. «Εί­μα­στε σή­με­ρα στην ευ­χά­ρι­στη θέ­ση να α­να­κοι­νώ­σου­με την υ­πο­γρα­φή σύμ­βα­σης ε­νός έρ­γου πνο­ής και μεί­ζο­νος ση­μα­σί­ας για την κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα των κα­τοί­κων και την οι­κο­νο­μί­α της πε­ρι­ο­χής, το ο­ποί­ο ξε­κι­νά ά­με­σα να κα­τα­σκευ­ά­ζε­ται. Η α­νά­πλα­ση της πα­ρα­λια­κής ζώ­νης της Πύ­λου, θα ο­μορ­φύ­νει τον τό­πο μας και θα δώ­σει ζω­ή στη πε­ρι­ο­χή, α­πο­τε­λών­τας λό­γο ε­πί­σκε­ψης και ε­νι­σχύ­ον­τας έ­τσι την οι­κο­νο­μί­α.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου