Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία πυροδότησαν την κόντρα Π. Τατούλη και Π. Νίκα

Οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία πυροδότησαν την κόντρα Π. Τατούλη και Π. Νίκα 02/09/2014
tatoulis NikasΣυ­νε­χί­ζε­ται η κόν­τρα με­τα­ξύ του πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πε­λο­πον­νή­σου Πέ­τρου Τα­τού­λη και του δή­μαρ­χου Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­τη Νί­κα. Με α­φορ­μή αυ­τή την φο­ρά την ε­πί­σκε­ψη του κ. Τα­τού­λη χθες στον αρ­χαι­ο­λο­γι­κό χώ­ρο της Αρ­χαί­ας Θου­ρί­ας και την ε­ξαγ­γε­λί­α ό­τι η πε­ρι­φέ­ρεια θα χρη­μα­το­δο­τή­σει το α­να­σκα­φι­κό έρ­γο που γί­νε­ται, ο δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας με δή­λω­σή του στρέ­φει τα βέ­λη του στον κ. Τα­τού­λη το­νί­ζον­τας:
«Εί­ναι γνω­στό ό­τι ε­δώ και και­ρό, οι α­να­σκα­φές στην Αρ­χαί­α Θου­ρί­α δι­ε­νερ­γούν­ται με χρη­μα­το­δό­τη­ση α­πό το δη­μο­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Χθες, ε­πι­σκέ­φθη­κε το χώ­ρο των α­να­σκα­φών ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης κ. Πέ­τρος Τα­τού­λης, ό­που ε­ξάγ­γει­λε χρη­μα­το­δό­τη­ση 100.000 ευ­ρώ για την προ­ώ­θη­ση των α­να­σκα­φι­κών ερ­γα­σι­ών.
Έ­στω και αν δεν έ­γι­νε α­να­φο­ρά στο Δή­μο Κα­λα­μά­τας, εί­ναι χα­ρο­ποι­ό το γε­γο­νός αυ­τής της ε­ξαγ­γε­λί­ας και εκ­φρά­ζε­ται η ευ­χή να μην έ­χει τύ­χη α­νά­λο­γη με τη χρη­μα­το­δό­τη­ση α­πό την Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου για το Δη­μο­τι­κό Πε­ρι­φε­ρεια­κό Θέ­α­τρο Κα­λα­μά­τας, η ο­ποί­α μά­λι­στα εί­χε θε­σμο­θε­τη­θεί με την υ­πο­γρα­φή και προ­γραμ­μα­τι­κής σύμ­βα­σης. Αυ­τά τα χρή­μα­τα δεν έ­φθα­σαν πο­τέ. Ή­ταν μό­νο μια ε­ξαγ­γε­λί­α.»

Μαλλιά κουβάρια Τατούλης - Νίκας...μέσω δηλώσεων για τις ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία

        03/09/2014   

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας έχει- φαίνεται- αποφασίσει, να τραβήξει μέχρι τα άκρα την αντιπαράθεσή του με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Έτσι, με κάθε ευκαιρία έχουμε και από μία αντιπαράθεση, μεταξύ των δύο. Τελευταία αφορμή υπήρξαν οι προχθεσινές δηλώσεις του κ. Τατούλη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο χώρο ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας.
Εκεί, ο περιφερειάρχης έδωσε τη διαβεβαίωση, στην υπεύθυνη του ανασκαφικού έργου, Ξένια Αραπογιάνη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Θουρία, τη σπουδαία μεγάλη αρχαία πόλη της Μεσσηνίας που προϋπήρχε της Αρχαίας Μεσσήνης.
Μάλιστα, ο περιφερειάρχης συνεχάρη την Ξένια Αραπογιάννη και τους συνεργάτες της για το έργο τους, είπε ότι από την Περιφέρεια υπάρχουν προς διάθεση 100.000 ευρώ προκειμένου να συνεχιστούν οι ανασκαφές, ενώ διαβεβαίωσε ότι η οικονομική συνδρομή θα είναι συνεχής για να διασφαλιστεί η πρόοδος του έργου.
Επίσης, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το σύνολο σχεδόν των έργων του υπουργείου Πολιτισμού στην Πελοπόννησο χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας το ρόλο της Περιφέρειας και ειδικότερα σχολιάζοντας ότι χωρίς τη συνδρομή της θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί το σημαντικό πολιτιστικό έργο που υλοποιείται.
Τα παραπάνω "ερέθισαν" το δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος, χθες, σε ανακοίνωση τύπου ανέφερε τα εξής: "Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό, οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία διενεργούνται με χρηματοδότηση από το δημοτικό προϋπολογισμό. Χθες (σ.σ. προχθές), επισκέφθηκε το χώρο των ανασκαφών ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, όπου εξάγγειλε χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για την προώθηση των ανασκαφικών εργασιών.
Έστω και αν δεν έγινε αναφορά στο Δήμο Καλαμάτας, είναι χαροποιό το γεγονός αυτής της εξαγγελίας και εκφράζεται η ευχή να μην έχει τύχη ανάλογη με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, η οποία μάλιστα είχε θεσμοθετηθεί με την υπογραφή και προγραμματικής σύμβασης. Αυτά τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ. Ήταν μόνο μια εξαγγελία".

του Αντώνη Πετρόγιαννη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου