Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΝΕΙ Ή ΦΕΥΓΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

Αργεί το Εκλογοδικείο για Μεσσήνη, αποφασίζει την Πέμπτη για Τριφυλία               
 09 Σεπτέμβριος 2014        
ΜΕΝΕΙ Ή ΦΕΥΓΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν από το Εκλογοδικείο της Καλαμάτας οι αποφάσεις σχετικά με τις ενστάσεις κατά της υποψηφιότητας και της εκλογής του Παναγιώτη Κατσίβελα ως δημάρχου Τριφυλίας. Το Εκλογοδικείο έχει αποφασίσει για όλες τις ενστάσεις, εκτός από την υπόθεση του Δήμου Μεσσήνης, που αργεί ακόμη…
Κάτοικος του Δήμου Τριφυλίας έχει καταθέσει ένσταση κατά της ανακήρυξης του Παναγιώτη Κατσίβελα ως υποψηφίου δημάρχου Τριφυλίας και κατά της ανακήρυξης του Αλέξανδρου Τζωρτζίνη ως υποψηφίου δημοτικού συμβούλου. Στην ένσταση υποστηρίζεται ότι οι συγκεκριμένοι δεν μπορούσαν να είναι υποψήφιοι διότι κατείχαν θέσεις μέσω των οποίων μπορούσαν να ασκήσουν εξουσία και να επηρεάσουν τη βούληση των εκλογέων. Ο μεν Π. Κατσίβελας, που εξελέγη δήμαρχος, ήταν διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο δε Α. Τζωρτζίνης είναι υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.
Το Εκλογοδικείο θα ανακοινώσει την απόφασή του και για την ένσταση του Θανάση Μπρούμα, που ζητάει μια έδρα στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Άριος του Δήμου Καλαμάτας και αν δικαιωθεί τότε την πλειοψηφία στην κοινότητα θα την πάρει η παράταξη του Θόδωρου Μπρεδήμα από την παράταξη του Παναγιώτη Νίκα.
Επίσης, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για ενστάσεις που αφορούν υποψηφίους σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.
Όσον αφορά το Δήμο Μεσσήνης και την ένσταση του Γιώργου Τσώνη, που ζητάει να ανακηρυχθεί εκείνος δήμαρχος, αντί του Στάθη Αναστασόπουλου, υποστηρίζοντας ότι εκείνος είναι ο νικητής των εκλογών, το Εκλογοδικείο δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την εξέταση της υπόθεσης. Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, που μέχρι τώρα έχει κριθεί στη μία ψήφο και η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη, δεδομένου ότι είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν προσφυγές και στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Σημειώνεται ότι το Εκλογοδικείο, δηλαδή το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας, έχει πάρα πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και μόνο μέσα στον Αύγουστο είχε να εξετάσει 40 αιτήσεις αναστολής αφαίρεσης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολλές αιτήσεις για μετανάστες ώστε να μην απελαθούν.
Δεν είχε δηλαδή την ευχέρεια του χρόνου ώστε να έχει βάλει τις αποφάσεις τους πριν την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, την 1η Σεπτέμβρη.
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου