Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Συνέντευξη Ν. Κουτουμάνου για την πανελλαδική κινητοποίηση της 1ης Νοέμβρη και για την βίλα Καλτσίδη

Συνέντευξη Ν. Κουτουμάνου για την πανελλαδική κινητοποίηση της 1ης Νοέμβρη και για την βίλα Καλτσίδη 10/10/2014
koutoumanos kkeΣυνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα 10 Οκτωβρίου ο γραμματέας της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ Νίκος Κουτουμάνος. Η συνέντευξη αφορούσε την πανελλαδική κινητοποίηση της 1ης Νοέμβρη που διοργανώνει η Λαϊκή Συμμαχία. Επίσης, ο κ. Κουτουμάνος αναφέρθηκε στις εξελίξει σχετικά με τη “Βίλλα” Καλτσίδη στο Βασιλίτσι και τις ευθύνες που έχουν ο δήμος Πύλου – Νέστορος και η περιφέρεια, και ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Βασιλίτσι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από την ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με ομιλητή από τον Νίκο Γόντικα, περιφερειακό σύμβουλο του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτουμάνος τόνισε για την πανελλαδική κινητοποίηση της 1ης Νοέμβρη:
«Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΜΕ, αλλά και φορείς των αγροτών, των ΕΒΕ, και τις νεολαίας, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα. Ο στόχος είναι να δοθεί ισχυρή απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα, να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων, οργανώνοντας την πάλη στους τόπους δουλειάς με αιχμή την προστασία των ανέργων, τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση διεκδίκησης σε όλη την κλίμακα των μισθών. Παράλληλα πρέπει να βρίσκονται σε αιτιότητα απέναντι στα νέα σχέδια που ετοιμάζονται σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης, διεκδικώντας παράλληλα την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Στα πλαίσια αυτά  η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ βρίσκεται σε  πολιτική εξόρμηση ενημέρωσης του λαού παρουσιάζοντας το νέο τετρασέλιδο φυλλάδιο του κόμματος με τίτλο «καμιά αναμονή καμιά αυταπάτη – τώρα ισχυρό ΚΚΕ», ενώ αυτή την Κυριακή δεκάδες μέλη και οπαδοί του κόμματός μας θα βρίσκονται στην Καλαμάτα και σε όλη τη Μεσσηνία σε γειτονιές, χωριά, τόπους δουλειάς και μόρφωσης διακινώντας την εφημερίδα μας τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.
Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους των ΕΒΕ, τις οργανώσεις νεολαίας να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής  για άνοδο στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη, να ενωθούν με τους υπόλοιπους φορείς του νομού που είδη έχουν πάρει αποφάσεις.»
Για την τουριστική ανάπτυξη και για το θέμα της βίλας στο Βασιλίτσι ο κ. Κουτουμάνος επεσήμανε ότι:
«Στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ανέδειξαν την ασυδοσία των  καπιταλιστών που ασχολούνται με τον λεγόμενο ποιοτικό τουρισμό, ως αποτέλεσμα της πολιτική των κυβερνήσεων και της E.E.  που υλοποιεί και στηρίζει η Περιφέρεια και οι Δήμοι αφού
Τους διαθέτουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για  υποδομές ( λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια)
Χαρίζουν φιλέτα γης, αξίας εκατομμυρίων ευρώ.
Αδειοδοτούν κλειστά τουριστικά συγκροτήματα σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, με χιλιάδες πεντάστερα δωμάτια, εκατοντάδες επαύλεις, βίλες και  γκολφ, που δεν αφήνουν σχεδόν κανένα έσοδο στον μικροεπαγγελματία του τουρισμού
Η παραπάνω κραυγαλέα πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου αποθρασύνει μερικούς που νομίζουν ότι είναι κράτος εν κράτη.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αναδείξαμε και στο περιφερειακό συμβούλιο, με τη λεγόμενη  επένδυση στο Βασιλίτσι.
Να θυμίσουμε οτι εκεί το 2007 μετά το θάνατο του εργάτη απο τη Συρία που έπεσε στο ακάλυπτο φρεάτιο του ασανσέρ αναδείχτηκε οτι οι εμπλεκόμενοι με τη βίλα ιδιοκτήτες και κατασκευαστές δεν αδιαφορούσαν μόνο για τα μέτρα ασφαλείας αλλά είχαν συνολικά καταπατήσει όλους τους νόμους που ισχύουν για τον απλό λαό,  αφού με μια απλή άδεια για ανακατασκευή της πέργολας  επιχειρούσαν να κατασκευάσουν – και τελικά παρά τη μικρή καθυστέρηση των ελέγχων του 2007 κατασκεύασαν-  έργα ασύλληπτων διαστάσεων με αποκορύφωμα το ιδιωτικό λιμάνι.
Έχει ευθύνες η πλειοψηφία  στο δημοτικό συμβούλιο Πύλου που με σειρά αποφάσεων έδωσε αέρα στα πανιά του λεγόμενου επενδυτή,  χαρακτήρισε κοινόχρηστη γλίστρα το χώρο που τώρα υπάρχει το λιμάνι για να ξεκινήσουν τα έργα, ενώ έκανε και τρεις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις την ίδια μέρα για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) που έδωσε το πράσινο φως για να φτιαχτεί ιδιωτικός  λιμενίσκος, παραβιάζοντας ακόμα και την κείμενη νομοθεσία.
Μεγαλύτερες ευθύνες έχει η   πλειοψηφία της Περιφέρειας όπου  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με μεταμεσονύχτιες συνεδριάσεις έδωσαν πράσινο φως στις υποτιθέμενες επενδύσεις.
Η τελευταία εξέλιξη με την προσπάθεια της πλειοψηφίας στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου να συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή έτσι ώστε να κάνει επι τόπου έρευνα για ένα ζήτημα που βγάζει μάτι  είναι τουλάχιστον υποκριτική. Ακόμα και οι άλλες δυνάμεις αναγκάστηκαν παρά την παρατεταμένη “αφωνία” τους να μην πάρουν μέρος στη διαπαραταξιακή.
Εμείς πιστεύουμε ότι ο λαός της περιοχής πρέπει να οργανώσει την πάλη του, να βγάλει τα συμπεράσματα του να γυρίσει την πλάτη σε όλες αυτές τις δυνάμεις που είτε με την ανοιχτή στήριξη, είτε με την ένοχη σιωπή στηρίζουν τις πολιτικές που γεννούν ασυδοσία στο Βασιλίτσι.
Στα πλαίσια αυτά η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη οργανώνει περιοδεία στην περιοχή και ομιλία στο Βασιλίτσι με επικεφαλή το Νίκο Γόντικα περιφερειακό σύμβουλο του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου