Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

το θέμα που αφορά στη βίλα στο Βασιλίτσι αλλά και τα όσα "καυτά" αναφέρονται στην ερώτηση Ν. Γόντικα θα συζητηθούν κατά την σημερινή συνεδρίαση...

Tατούλης: «Διαπαραταξιακή επιτροπή για να πέσει άπλετο φως στην ένοχη σιωπή του παρελθόντος»                                  
Την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για τη γνωμοδότηση επί του έργου με τίτλο «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας, δημιουργίας μεμονωμένου αγκυροβολίου και τεχνητών υφάλων στη θέση Άγιος Νικόλαος, στο Βασιλίτσι του Δήμου Πύλου – Νέστορος»,
υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σύμφωνα με την οποία «δεδομένης της ένοχης σιωπής χρόνων και προκειμένου να πέσει άπλετο φως στη συγκεκριμένη περίπτωση, προτείνει τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο εν λόγω έργο και θα φέρει το πόρισμά της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος στην περιοχή».
 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε ακόμη το σώμα ότι θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή, επιστολή του, όπου θα απαιτεί να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση αν δεν ληφθεί υπόψιν η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος. 
 
«Διαφορετικά, η οποιαδήποτε μονομερής απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα συνιστά ευθεία παρέμβαση σε ζητήματα δικαιοδοσίας μας και συνεπώς θα προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του κύρους της Περιφέρειας» τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ενδείξεις ότι παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα, με την απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία, τη δημιουργία προβόλων για την προσάμωση της παραλίας και τη νομιμοποίηση αυθαιρεσιών».

ΜΠΕ για τη... διάβρωση στη βίλα στο Βασιλίτσι: Με την… ανακάλυψη της διαπαραταξιακής ο Τατούλης απέφυγε να πάρει θέση                                  
Τελικά  πολλά ερωτήματα και πολλά… περίεργα αφήνουν τα όσα εξελίχθηκαν στην χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο τι πρόκειται να γνωμοδοτήσει το σώμα αναφορικά με το περιβόητο, πλέον, θέμα για την ΜΠΕ που έχει κατατεθεί από την Jarosite, για την δήθεν (προσέξτε το... δήθεν
το παραδέχθηκε μέχρι και η πλειοψηφία) προστασία της ακτής μπροστά από τη βίλα Καλτσίδη στο Βασιλίτσι, που περιλαμβάνει και τη δημιουργία ιδιωτικού αγκυροβολίου.
Ένα ζήτημα που ανέδειξε με ένταση η εφημερίδα «Σημερινή» και που στις διάφορες προεκτάσεις του σόκαρε την κοινή γνώμη, συνδυαστικά με το όργιο αυθαιρεσιών και την ανοχή των υπηρεσιών που αποκαλύφθηκε. Ένα ζήτημα που η πλειοψηφία το… οδήγησε να συζητηθεί μετά τις 10:30 μ.μ. – γιατί άραγε; – αλλάζοντας κατ’ επανάληψη την σειρά των θεμάτων με στόχο να πάει όσο πιο αργά… και να τελειώσει στις 2:30 τα ξημερώματα.
Προκαλεί τουλάχιστον αίσθηση πως η πλειοψηφία απέφυγε να πει ένα ξεκάθαρο όχι, παρά τις ένα σωρό παρατηρήσεις της υπηρεσίας – που και η ίδια δεν ήξερε τον χαρακτήρα του έργου! – και παρά τις αποκαλυπτικές αναφορές για την όλη εξέλιξη των πραγμάτων που υπήρξαν σύσσωμα από τις μειοψηφίες. Προκάλεσε τουλάχιστον τον προβληματισμό μέχρι και συμβούλων της πλειοψηφίας η εισήγηση αλά… Πυθίας της Ε. Αλειφέρη του στυλ «δεν γνωμοδοτούμε θετικά, υπό προϋποθέσεις, αλλά… δεν γνωμοδοτούμε… αρνητικά». Η πλειοψηφία κινήθηκε γύρω από το… απίστευτο και κυριολεκτικά δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς «δεν μπορούμε να πούμε απλά ένα όχι, γιατί το όχι δεν θα είναι όχι…», με τις μειοψηφίες κατά ριπάς να καταθέτουν μια σειρά από λόγους και αιτίες.
Μετά τη… βροχή των καταγγελιών και ερωτημάτων για τον ρόλο πολλών και την όλη κατάσταση από τις μειοψηφίες που ποτέ δεν απαντήθηκαν και υπό την πρότασή τους να σταθεί το σώμα ξεκάθαρα κατά και παράλληλα να εξετάσει και το όλο καθεστώς της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εκεί, η πλειοψηφία αναθεώρησε την αρχική της στάση και ο Πέτρος Τατούλης  ανακάλυψε την διαπαραταξιακή επιτροπή, μεταφέροντας αλλού την συζήτηση και… επιχειρώντας να χρυσώσει το χάπι στον «ευεργέτη». Υπήρξαν έντονες διενέξεις, με την πλειοψηφία να περνά τη δική της πρόταση για να αναβληθεί το θέμα, να συγκροτηθεί επιτροπή και να έλθει ξανά, με επιστολή προς την Αποκεντρωμένη (!) να μην το περάσει, με τις μειοψηφίες να καταγγέλλουν συνολικά αυτήν την στάση και να μην περνά η δική τους πρόταση να σταθεί το σώμα ομόφωνα κατά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου