Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Καλαματα ,και οι επιτιμοι δημοτες

Ευχαριστίες Νίκα στην κυβέρνηση για την επιλογή του Παυλόπουλου
               Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015                     
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που επέλεξαν και στήριξαν την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου ως νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Σταμάτης Μπεχράκης ζήτησε ο επόμενος επίτιμος δημότης της Καλαμάτας να είναι αριστερός. Ο Δημήτρης Οικονομάκος μίλησε για επισφράγιση της δεξιάς στροφής του ΣΥΡΙΖΑ…
Αυτά έγιναν χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, για την ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου, νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, τη Δευτέρα 23 Μάρτη.
Ο Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κυβέρνηση που επέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο, ευχαρίστησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν αυτή την υποψηφιότητα, ευχαρίστησε επίσης την κοινοβουλευτική ομάδα του Πάνου Καμένου, ενώ τόνισε ότι είναι αυτονόητες οι ευχαριστίες και προς την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα τιμηθεί από το Δήμο όχι μόνο επειδή είναι Kαλαματιανός αλλά για τις μεγάλες πνευματικές, συναινετικές και δημοκρατικές του δυνατότητες.
Ο Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισε ότι η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου επισφραγίζει τη δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε ότι μπορούσε να εκλέξει αριστερό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε όμως ότι η επιλογή αυτή έγινε στο πλαίσιο της αναγκαιότητας που ενδεχομένως προκύψει αργότερα για τη δημιουργία μιας μεγάλης κεντροαριστερής-κεντροδεξιάς παράταξης, εφόσον τα σημερινά κόμματα δεν μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση. Σημειώνεται ότι η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από την ψηφοφορία, προκειμένου να διευκολύνει στη λήψη ομόφωνης απόφασης, δεδομένου ότι αν ψήφιζε θα δήλωνε "παρών".
Ο Σταμάτης Μπεχράκης, από τη μείζονα μειοψηφία, σημείωσε από την πλευρά του ότι όπως η κυβέρνηση λειτούργησε με ευρύτητα και κατέληξε στη συγκεκριμένη επιλογή, έτσι και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, θα πρέπει να επιλέξει την επόμενη φορά ένα πρόσωπο από την αριστερά προκειμένου να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας.
Ο Θεόδωρος Μπρεδήμας, επικεφαλής της Αλλαγής, σημείωσε ότι αποτελεί ύψιστη τιμή για την πόλη ότι εκλέχτηκε για δεύτερη φορά ένας Καλαματιανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όπως επεσήμανε, Καλαματιανός ήταν και ο Μιχαήλ Στασινόπουλος.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, τόνισε ότι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ακατάλληλη προκειμένου να αποδοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι τιμές που του αξίζουν και πρότεινε η ανακήρυξη να γίνει στο Πνευματικό Κέντρο. Ωστόσο ο δήμαρχος επέμεινε η εκδήλωση να γίνει στο Δημαρχείο, σημειώνοντας ότι θα εγκατασταθούν γιγαντοοθόνες έξω από το κτήριο για να μπορέσει να παρακολουθήσει ο κόσμος.
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου