Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Αγονη η συνάντηση με Πετράκο - Ψαρρέα

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Αγονη η συνάντηση με Πετράκο - Ψαρρέα
 Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Αγονη η συνάντηση  με Πετράκο - Ψαρρέα
 
Με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού καλεί όλους τους αγροτικούς συλλόγους σε κοινό αγώνα, καθώς όπως αναφέρουν «οι ανάγκες των αγροτών είναι άμεσες και δεν μπορούν να περιμένουν το "βάθος χρόνου" που ζητάει η νέα συγκυβέρνηση».
Ο εν λόγω σύλλογος είχε καλέσει μάλιστα το περασμένο Σάββατο σε συζήτηση βουλευτές του νομού, για να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα και να δεσμευτούν για τη λύση σε προβλήματα των παραγωγών. Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ελενα Ψαρρέα. Και όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του συλλόγου, ο κ. Πετράκος, «τόνισε πως το πρόβλημα της ρευστότητας θα επιδεινωθεί από την ουσιαστική αδυναμία χρηματοδότησης της αγοράς». Ενώ για την εφαρμογή της ΚΑΠ 2015-2020, πήραν την απάντηση πως «οι προθεσμίες για οποιαδήποτε τροπολογία έχουν παρέλθει».
Συμπερασματικά από τη συζήτηση με τον κ. Πετράκο οι αγροτοσυνδικαλιστές καταλήγουν στα εξής αποτελέσματα: ότι από την εφαρμογή της νέας μειωμένης ΚΑΠ θα ισχύσουν μεγάλες περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις-ενισχύσεις, οι οποίες αναμένεται συνολικά να φτάσουν στο 50%. Επίσης θα επιβληθούν στις καλλιέργειες οι περιορισμοί και στην παραγωγή οι ποσοστώσεις.
Οσον αφορά τη φορολογία, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού λέει ότι «η φορολόγηση φέτος θα είναι με 13 % από το πρώτο ευρώ, ισχύοντας και η προκαταβολή φόρου» - ενώ «στο φλέγον ζήτημα της σταφίδας, δεν λάβαμε καμία εγγύηση για το μέλλον της, αν θα πληρωθούμε οι παραγωγοί και πότε, αν θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα και στη νέα σοδειά». Και η ανακοίνωση συνεχίζει:
«Οι υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Πετράκος ελάχιστα καλύπτουν τις αγροτικές διεκδικήσεις και δεν προσφέρουν καμία ριζική τομή στη ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα. Για το κόστος παραγωγής ανέφερε ότι θα μειωθεί η τιμή του αγροτικού ρεύματος. Για τη φορολογία, ανέφερε πως η θέση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αφορολόγητο 12.000 ευρώ που θα ισχύσει από τη δήλωση το 2016 για το εισόδημα του 2015. Για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών είπε ότι θα ισχύσει το γενικότερο πλαίσιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα "κόκκινα δάνεια". Για τις αγροτικές συντάξεις έκανε λόγο για επαναφορά της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους, χωρίς να πει κάτι για την επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 67, που το ανέβασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
Πιο συγκεκριμένα, «δεν έγινε καμία αναφορά στα εξής ερωτήματα μας:
- για το ζήτημα ΑΤΕ - Τράπεζα Πειραιώς.
- αν θα είναι κρατικός φορέας ο ΕΛΓΑ, αν θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής ή θα παραμείνει ο αναχρονιστικός και άδικος κανονισμός του ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν προβλέπει κάλυψη όλων των ζημιών από όλους τους κινδύνους, και
- αν θα υπάρξει μείωση πετρελαίου». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/58831-agrotikos-syllogos-xandrinoy-petrakos-psarrea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου