Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας                                                                                      Καλαμάτα, 26/6/2015
Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου 
Αριστοδήμου 14, Καλαμάτα
Τηλ.- fax: 2721026512

Δελτίο τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
 Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλιμακώνει, για λογαριασμό του κεφαλαίου, την επίθεσή της στα λαϊκά συμφέροντα με τη νέα διαφαινόμενη συμφωνία της με τους δανειστές.
 Η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ καλεί τις επόμενες μέρες σε πανστρατιά τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος σε όλη την Πελοπόννησο. Είναι στο χέρι μας να έχουν επιτυχία οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης δανειστών που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή. 
 Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο λαός μας να πει ένα μεγάλο «όχι» στην συμφωνία, να την αντιπαλέψει στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, χωρίς καμία αναμονή.
  Αυτές τις μέρες ο λαός μας με τη στάση του θα νομιμοποιήσει ή όχι τα νέα μέτρα που του φορτώσουν, την πιο βαθιά εκμετάλλευση, την καταβολή νέων άσκοπων θυσιών για να ανακάμψει η οικονομία των αστών. 
 Ο ελληνικός λαός έχει ιστορία, έχει εμπειρία πρέπει και μπορεί να δει το χρέος και το καθήκον του για το σήμερα:  Να μη συμβιβαστεί με το ρεαλισμό τους, να μη δεχτεί να ζήσουμε με τα λίγα. Να μη δεχθεί σκύψουμε το κεφάλι στους αστούς και την κυβέρνησή τους, αλλά να κρατήσουμε στάση περήφανη: να είναι μαζικές οι συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών για να φτάσει παντού το μήνυμα δεν ότι δεν εκβιαζόμαστε από κυβερνήσεις και δανειστές, δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας, ερχόμαστε από μακριά και δεν φοβόμαστε, ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. 
Στις 5 Ιούλη θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους με απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947-1949. Είναι χρέος μας, να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να τιμήσουμε τους νεκρούς της Τρίπολης όπως τους αξίζει, με μια μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση και ένα εντυπωσιακό και επιβλητικό μνημείο των ηρώων που δεν λύγισαν, δεν συμβιβάστηκαν. 
Η δράση ενάντια στη νέα αντιλαϊκή – αντεργατική λαίλαπα που φέρνει η συγκυβέρνηση, θα είναι και η καλύτερη προετοιμασία για την εκδήλωση στον τόπο εκτέλεσης των αγωνιστών. Να διατρανώσει με τη στάση και τα έργα του ότι το μόνο χρέος που έχει να ξεπληρώσει ο λαός είναι στους νεκρούς του που έγραψαν την ιστορία με το αίμα τους. Τέτοιο λεβέντη λαό, άφοβο και ασυμβίβαστο, θα θέλανε και αυτοί να τους τιμήσει πάνω από το μνημείο τους. Όλες οι υπόλοιπες μέρες πρέπει να μας βρουν στους δρόμους, στην οργάνωση του αγώνα κόντρα στη ζωή που μας ετοιμάζουν.
Μέχρι τις 5 Ιούλη, οι κομμουνιστές στην Πελοπόννησο θα είναι «στο πόδι», δεν θα λυπηθούνε κόπο και ξεκούραση. 
Καλούμε ειδικότερα τις ΚΟΒ μαζί με τους φίλους και τους οπαδούς τους, να συνεχίσουν την οικονομική δουλειά για τις ανάγκες της κατασκευής του μνημείου και να προκηρύξουν άμιλλα όπου πρώτα τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος θα συνεισφέρουν.  
Για τις επόμενες μέρες καλούμε σε:
* Μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του Κόμματος ενάντια στη νέα συμφωνία, την Παρασκευή στις 8:00 μμ σε όλες τις πρωτεύουσες της Πελοποννήσου.  
* Αποφασιστική συμβολή ώστε να πιαστούν τα αυξημένα πλάνα του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη 28 Ιουνίου. 
* Οικονομικό κλείσιμο τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στα γραφεία των Τ.Ε. σε κάθε Νομό, ώστε να πιαστούν τα οικονομικά πλάνα για το μνημείο. 
* Παλεύουμε για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων που καλούνε Ομοσπονδίες και συνδικάτα την ημέρα που το νέο μνημόνιο θα πάει στη βουλή.
* Συμμετοχή στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Ναύπλιο στις 3 και 4 Ιουλίου.
* Κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση τιμής στους εκτελεσμένους με απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης, την Κυριακή 5 Ιουλίου, στις 11.30 στον Αί Θανάση στην Τρίπολη, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου