Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Εντυπωσιακή η απεργιακή πορεία των τρακτέρ στην Καλαμάτα

Εντυπωσιακή η απεργιακή πορεία των τρακτέρ στην Καλαμάτα
12 Νοε
2015
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Άλλο τόνο έδωσαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα οι αγρότες, οι οποίοι πλαισίωσαν τους εργάτες του ΠΑΜΕ και με δεκάδες τρακτέρ έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης…
Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί τα τρακτέρ, που ήρθαν από τη Μεσσήνη, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης του νεοσύστατου τοπικού Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου, έφτασαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία 23ης Μάρτη. Τα τρακτέρ ήταν τόσα πολλά που κατέλαβαν ολόκληρη την οδό 23ης Μάρτη και τον κυκλικό κόμβο.
Στα τρακτέρ τους οι αγρότες είχαν μαύρες σημαίες και αφίσες για τη μεγάλη παμπελοποννησιακή συγκέντρωση που οργανώνεται για το Σάββατο το πρωί, στον Ισθμό της Κορίνθου.
Μάλιστα, το ΠΑΜΕ θα μισθώσει λεωφορεία, που θα φύγουν από την πλατεία της Υπαπαντής στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου, ώστε οι εργάτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα των αδελφών τους αγροτών, όπως ανακοινώθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση.
Στην πλατεία 23ης Μάρτη εκ μέρους των αγροτών και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης απεύθυνε χαιρετισμό ο Δημήτρης Δουρούμης, που κάλεσε σε δυναμικό κοινό αγώνα τους εργάτες και τους αγρότες, ενάντια στα μέτρα που ξεκληρίζουν την κοινωνία και την αγροτιά.
Όταν ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία 23ης Μάρτη ξεκίνησε η τεράστια πορεία. Μπροστά μπήκαν τα δεκάδες τρακτέρ, πιο πίσω τα αγροτικά αυτοκίνητα και μετά οι διαδηλωτές.
Η πορεία έστριψε στην οδό Νέδοντος, πέρασε έξω από το Δημαρχείο, στην πλατεία έστριψε για την οδό Αριστομένους, μετά έστριψε στη Φραντζή και βγήκε στην Αρτέμιδος, με προορισμό τα γραφεία της ΔΕΗ.
Στη ΔΕΗ εργάτες και αγρότες πήγαν στα γραφεία των διευθυντών της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, διαμαρτυρήθηκαν για το καινούργιο κύμα διακοπής της ηλεκτροδότησης στα φτωχά νοικοκυριά και προειδοποίησαν για έντονες αντιδράσεις και καταστάσεις, εφόσον οι διακοπές συνεχιστούν.
Στ.Μ. 
Δημήτρης Δουρούμης
Οι αγρότες στη ΔΕΗ
 
Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους έξω από το Δημαρχείο
 
Στην πλατεία 23ης Μάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου