Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Έγκριση οριστικης παραλαβής του εργου << Δίκτυο ακαθάρτων δημοτικού διαμερίσματος Χωρας και Ρωμανου >>

Εγινε χθες το βραδυ από το δημοτικό συμβούλιο η οριστική παραλαβή του εργου << Δίκτυο ακαθάρτων δημοτικού διαμερίσματος Χωρας και Ρωμανου >> την εισήγηση την εκανε ο αντιδήμαρχος και τεως δήμαρχος Χωρας Παναγιώτης Πετρόπουλος σε ερώτηση της κυρίας Αποστολοπουλου αν ο βιολογικός παράγει λυματολάσπη ο κυριος Πετρόπουλος απάντησε ότι στους 7 μήνες λειτουργίας του δεν εχουν παραχθεί ούτε 3 κιλα λάσπη !!!! η απάντηση της κυρίας Αποστολοπουλου ηταν ότι η υπόλοιπη παει στην θαλασσα .....!!!!


Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νέος βιολογικός σταθμός είναι συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ και δυναμικότητα εξυπηρέτησης 15.000 κατοίκων. Είναι δευτεροβάθμιας επεξεργασίας και αποτελείται από 4 τμήματα: το αποχετευτικό δίκτυο, τα αντλιοστάσια, το εργοστάσιο επεξεργασίας των λυμάτων και τον υποθαλάσσιο αγωγό.
Η έναρξη της λειτουργίας του σηματοδοτεί την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αφού πλέον θα αποφεύγονται τα μεγάλα προβλήματα ρύπων στην περιοχή, ενώ το επεξεργασμένο νερό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για οικιακές εργασίες.
Τέλος, η μελέτη του έργου δημοπρατήθηκε το 2005 και παρελήφθη το 2006, ενώ το επόμενο έτος ξεκίνησε η εκτέλεσή του. Έπειτα από πολυετή διαδικασία, κατά την οποία προέκυψαν προβλήματα αρκετές φορές, το έργο αποπερατώθηκε το 2015, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία δοκιμής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου