Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

" με τα οστά του Τσικλητήρα θα ασχοληθούμε ; "

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017  πραγματοποιήθηκε και  επισημά η  μετακομιδή των οστών του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στη γενέτειρά του την Πύλο επειτα από 104 χρονια !
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ
Η εκταφή των οστών του Τσικλητήρα εγινε στις 31 Ιουλιου από το δημοτικό κοιμητήριο Πατρών και η Πρώτη ημερομηνία της επίσημης άφιξης στην Πυλο  οριστηκε  στις 13 Αυγούστου ,μεταφέρθηκε δε στις 20 για να είναι και ο τεως πρωθυπουργός Α Σαμαρας στην Πυλο για τους λογους που επέλεξε ο δήμαρχος .
Ὀταν ο γραφων πίεζε,  εδώ και ένα χρονο για την υλοποίηση της πρότασης του Αντιναυάρχου Πελοπίδα Αγγελόπουλου μου ελεγαν ," με τα οστά του Τσικλητήρα θα ασχοληθούμε ;... "Παρολα αυτά ηρθα σε επαφη με τον ΄΄σύντροφο΄΄ αντιδήμαρχό Πατρέων  κ Παύλο Στάμο για το θεμα στο οποιο ο δημος Πατρεων δεν ηταν αντίθετος αν βεβαίως το επιθυμούσαν και οι απόγονοι συγγενείς του Ολυμπιονίκη.
 Ήρθα σε επαφη τοτε  με τον αείμνηστο Ηρακλή Τσικλητηρα πλεον, μιας και η αποδημία του είναι πρόσφατη μολις 9 Σεπτεμβρίου  και την κορη του Καλλιόπη οπου τους ενημέρωσα για την πρότασή Π Αγγελόπουλου και την πρόθεση πλέον  του δημου για την μεταφορά των οστων στην Πυλο εχοντας την σύμφωνη γνώμη  συγγενών του Ολυμπιονίκη.
Και ενώ ολοι γνώριζαν την επικείμενη άφιξη των οστών του Ολυμπιονίκη επειτα από 104 χρονια στην πατριδα του την  Πυλο άφησαν το Τσικλητηριο που θα εναπόθεταν τα οστα στα ΄΄μαυρα του τα χαλια΄΄, οι κάτωθι φωτογραφίες για του λογου το αληθές .....






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου