Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα

Ερχόμενος στην Πυλο για τα190 χρονια από την ναυμαχια του ναυαρινου .
 Το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Πύλου Νέστορος θα απονεμηθεί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για τα190 χρονια από την ναυμαχια του Ναυαρινου .
ενώ μια ημερα πριν
Ο Αρχιεπίσκοπος επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα

Ο Αρχιεπίσκοπος επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα

Επίτιμος διδάκτορας από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα αναγορευθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου...
Η τελετή θα λάβει χώρα στις 7.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Νικόλαος Πολίτης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
- Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Κωνσταντίνο Μασσέλο.
- Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη.
- Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά.
- Laudatio του τιμωμένου από τον Θανάση Χρήστου, αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
- Ανάγνωση του Ψηφίσματος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών από την Αι. Μπάνου, επ. καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
- Ανάγνωση της Απόφασης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Κωνσταντίνο Μασσέλο.
- Αναγόρευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος σε Επίτιμο Διδάκτορα, από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά.
- Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Κωνσταντίνο Μασσέλο και τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη.
- Ομιλία του Τιμωμένου με θέμα: «Χριστιανικαί Eπιγραφαί σε Bυζαντινά Mνημεία της Βοιωτίας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου