Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Όταν και εμείς με τα δικά μας '' δημοσιογραφικά μέσα'' πιέζουμε και έχουμε και ευτυχείς καταλήξεις


Όταν και εμείς με τα δικά μας '' δημοσιογραφικά μέσα''  πιέζουμε και έχουμε και ευτυχείς καταλήξεις τουτέστιν....

Προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, με  προγραμματικές συμβάσεις προχώρησε η περιφέρεια με δυο μητροπόλεις για τέσσερις ναούς !

Προγραμματικες συμβάσεις για εργασίες σε 4 ναούς της Μεσσηνίας προτίθεται να υπογράψει η περιφέρεια Πελοποννήσου με τις Μητροπόλεις Μεσσηνίας και Τριφυλίας - Ολυμπίας, που αυτές έχουν προγραμματιστει να συζητηθούν για να εγκριθούν στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακου συμβουλίου που θα πραγματοποιηθει στο Ναύπλιο. 
Πρόκειται για τους ναούς Αγίου Νικήτα Σελλά Τριφυλίας ,κοιμήσεως Θεοτόκου Φοινικούντας Αγίου  Νικολάου Καβελλαριάς Χώρας και Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Βελανιδιάς Κρεμμυδιών Δήμου Πύλου -Νέστορος 

Άγιος Νικόλαος Καβελλαριάς Χώρας 

Η προγραμματική σύμβαση της περιφέρειας Πελοποννήσου με την μητρόπολη Τριφυλίας-Ολυμπίας για το έργο ''Μελέτη συντήρηση και αποκατάσταση Ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καβελλαριάς Χώρας είναι προυπολογισμου 67.600 ευρω 
Το έργο αφορά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής στον ιερό ναό Αγίου  Νικολάου Καβελλαριάς Χώρας .
Οι εργασίες αποσκοπούν στην βελτίωση και αντιμετώπιση από έντονες ρηγματώσεις που έχουν εμφανιστεί εδώ και καιρό στο εσωτερικό του ναού .
Ειδικότερα για το έργο προβλέπετε ,αποξήλωση και κατασκευή εκ νέου μιας κεραμοσκεπής με προσοχή στην εξαγωγή των υπαρχόντων κεραμιδιών (τα οποία είναι σε καλή κατάσταση) καθώς και της ξύλινης ψευδοροφής .Τα ξύλα της ψευδοροφής θα χρησιμοποιηθούν  στη νέα στέγη ως επένδυση.
Αποξήλωση των σαθρών εσωτερικών  επιχρισμάτων με τρόπο ώστε να αποκαλυφθεί η η φέρουσα πέτρα και να προστατευθούν οι τοιχογραφίες (αγιογραφίες) .κατόπιν θα γίνει καθαρισμός των αρμών και εκ νέου αρμολόγηση ,πρόβλεψη θα πρέπει να υπάρχει και για την αφαίρεση του τσιμεντένιου δαπέδου .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου