Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Η Φοινικούντα εόρτασε την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα



Η Φοινικούντα εόρτασε την Πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα


Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις 10 και 11 Ιουλίου στην πολιούχο Παναγία Τριχερουσα στην Φοινικουντα .


αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα στην Φοινικούντα
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Φοινικούντας Παναγία Τριχερούσα.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Άρτης, κατόπιν εντολής του οικείου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αναστάσιο Τσώνη.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Καταλήγοντας, εκζήτησε από τους παρισταμένους Αρχιερείς να ευχηθούν και να ευλογήσουν, ώστε η ζωή μας να αρέσει στο Θεό και η Παναγία μας που είναι το “κειμήλιο” της Οικουμένης, (κατά τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας), να γίνεται “λιμήν και σωτηρία” για ολόκληρο τον κόσμο.
Ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε την απόφαση της Τουρκίας ως μια πολιτιστική ανωριμότητα, που εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς πέραν του πολιτισμού και η οποία έγινε για λόγους εσωτερικής ισορροπίας και μικροπολιτικών επιδιώξεων.
“Η κίνηση αυτή αποτελεί έλλειψη σεβασμού στον διάλογο, την ανεκτικότητα, την ετερότητα, αλλά και πολιτιστική οπισθοδρόμηση, που απομακρύνει από τις παγκόσμιες αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών” τόνισε χαρακτηριστικά.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου