Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Φταίει η έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης !!!

 Αφού δεν ντρέπονται οι πρώην και οι νυν, υποψήφιοι Πουαρό !

Δημοτικές εκλογές είχαμε τον Μάιο του 2019 η νέα δημοτική άρχισε να μετρά την ''ζωη της''  από τον Σεπτέμβριο του 2019 .. Ερώτημα, πότε έβαλαν ορκωτούς λογιστές εάν έβαλαν οι νυν, γιατί άργησαν δύο χρόνια νά κάνουν απολογισμό ,και την δική τους ευθύνη για  τό αυτονόητο να μας τό προβάλουν ως κατόρθωμα ,μόνο ντροπή θά πρέπει νά νοιώθουν για τά χάλια τού δήμου χθες και σήμερα, αν υπάρχει κάτι μεμπτό να πάνε στον εισαγγελέα ,εκτός αν απευθύνεστε στους internet εισαγγελείς για να δικαιολογείται την πολιτική ανυπαρξία σάς και να αρεσκεσται στα

μπράβο
έχετε μεταφέρει τά προβλήματα τού δήμου στο Facebook καί επιζητείται εναγωνίως δικαίωση
μπράβο
τότε.

 ,ιστοσελίδα δεν έχει επίσημα ο δήμος να κάνετε εκεί της ανακοινώσεις σας ? η προτιμάτε το ξεκατίνιασμα στο facebook ?ίσως να μην έχετε και άδικο με αυτά που βλέπουμε 




το πάπλωμα όμως όπως πάντα  θα το πληρώσει πάλι ο πολίτης, συνεχίστε να κάνετε αντιπολίτευση του πρώην .

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ!!!
Στις 15 Φεβρουαρίου 2021 συγκλήθηκαν οι Σχολικές Επιτροπές( Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) του Δήμου Πύλου- Νέστορος προκειμένου να δοθεί απολογισμός και να εγκριθούν οι δαπάνες για τα έτη 2019 και 2020.Αισθανόμαστε το καθήκον και την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής δεν είχε γίνει ουσιαστικός απολογισμός και έλεγχος των δαπανών των σχολικών επιτροπών.Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραλάβουμε χρέη προερχόμενα από τις Σχολικές Επιτροπές της προηγούμενης δημοτικής αρχής!
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην COSMOTE όφειλαν οι Σχολικές Επιτροπές από την λειτουργία των σχολείων το συνολικό ποσό των 72.000,00€ περίπου, στην ΔΕΗ το ποσό των 80.000,00€, στο ΕΦΚΑ 20.000,00€ ( για την ασφάλιση των καθαριστριών των σχολικών μονάδων) και οφείλονταν διάφορα ποσά σε τρίτους προμηθευτές περίπου 20.000,00€. Όταν η παρούσα δημοτική αρχή ανέλαβε τα καθήκοντα της και όρισε τις νέες Σχολικές Επιτροπές, οι οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν διέθεταν ούτε γραμματειακή υποστήριξη, με ότι συνεπάγεται, αποδύθηκε σε έναν αγώνα εξορθολογισμού και ελέγχου των δαπανών, φροντίζοντας ταυτόχρονα οι σχολικές μονάδες να έχουν όλα τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν. Υποχρεωθήκαμε λοιπόν με την ανάληψη των καθηκόντων μας να προβούμε αφενός στην εξόφληση όλων των παραπάνω οφειλών προβαίνοντας στις απαιτούμενες ενέργειες και αφετέρου να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες ανάγκες των σχολικών μονάδων.
Πρωταρχικός μας λοιπόν στόχος και άμεση επιδίωξη μας είναι η προαγωγή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και ο εκσυγχρονισμός τους, πάντα όμως εντός των επιτρεπόμενων οικονομικών ορίων, χωρίς σπατάλες και άδηλες δαπάνες, όπως συνέβαινε καθ’όλη τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ αποτελούν τους άξονες της δράσης μας.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΨΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου