Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την απόρριψη της Πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας» με κωδικό ΟΠΣ 5085292 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020»

 ΑΔΑ: Ψ6ΜΣΩ1Β-ΘΡΙ - Έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την απόρριψη της Πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας» με κωδικό ΟΠΣ 5085292 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020»

Στη Χώρα την 01/6/2021 το συμβούλιο της Κοινότητας Χώρας ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την απόρριψη της Πράξης με τίτλο <<Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα του Δήμου Πύλου Νέστορος >>,στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα <<Πελοπόννησος 2014—2020.
Με λύπη μας και έντονο σκεπτικισμό πληροφορηθήκαμε την απόρριψη της ένταξης της Πράξης <<Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας >>, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα << Πελοπόννησος 2014—2020. Η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους όλους τους κατοίκους της Χώρας γιατί το θέμα του Μουσείου είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για εμάς που κατοικούμε στη Χώρα.
Οι λόγοι που η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά από την Περιφέρεια είναι ακριβώς οι παρακάτω.
<<Την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ με κωδικό ΟΠΣ 5085292 και συνολική δημόσια δαπάνη 2.812.000 ευρώ η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ 4051 18/12/2020 Πρόσκλησης <<ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (ΜΟΥΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ) για τους κάτωθι λόγους
Α. Δεν πληρείται το κριτήριο 3. <<τυπική πληρότητα υποβαλλόμενης πρότασης >>διότι 1). Η έγκριση της μελέτης εφαρμογής και των αντίστοιχων τευχών δημοπράτησης του έργου έχει αρ. πρωτ. 172080/16.04.2021 (ημερομηνία μετέπειτα της ημερομηνίας υποβολής του ΤΔΠ 15.02.2021 ) .2) Τα σχέδια της μελέτης εφαρμογής φέρουν ηλεκτρονική υπογραφή με ημερομηνία 19.04.2021, η οποία είναι μετέπειτα της ημερομηνίας υποβολής του ΤΔΠ 15.02.2021 .3) .Δεν υποβλήθηκαν α) .Από τα τεύχη δημοπράτησης του 1ου υποέργου σχέδιο Διακήρυξης, Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων ,ΣΑΥ-ΦΑΥ. Β) .ΣΑΥ ΦΑΥ για το 2ο υποέργο , όπως αναφέρεται στον πίνακα Δ1 της αυτεπιστασίας.>>
Θεωρούμε απαράδεκτους τους λόγους απόρριψης της πρότασης , είναι η δεύτερη φορά που η πρόταση αξιολογείτε αρνητικά και εκφράζουμε φόβους ότι πίσω από την απόρριψη υπάρχει εμπαιγμός και σκοπιμότητα.
Ως Κοινότητα απαιτούμε άμεσα την ένταξη του έργου στο ως άνω αναφερόμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και δηλώνουμε προς κάθε εμπλεκόμενο ότι οι κάτοικοι της Χώρας θα διεκδικήσουν το δικαίωμα τους για τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου , έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας .
Επειδή ο πλούτος πρέπει να μοιράζεται ισόποσα ,προτείνω το κάλεσμα των κατοίκων της Χώρας για έκφραση της αγανάκτησης ,από την απόρριψη της πρότασης, με ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ τόσο στο Μουσείο όσο και στο Ανάκτορο του Νέστορος δίνοντας ταυτόχρονα δημοσιότητα στο θέμα αυτό. Επίσης ως Κοινοτικό Συμβούλιο Χώρας να ξεκινήσουμε έναν κύκλο επαφών με τους αρμόδιους για την επίλυση του ζητήματος .
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου Νέστορος να λάβει άμεσα σχετική απόφαση την οποία να αποστείλει στους εμπλεκόμενους Φορείς του θέματος αυτού .
Σας ευχαριστώ
Δημητρόπουλος Διονύσιος
Πρόεδρος Κοινότητας Χώρας Δήμου Πύλου Νέστορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου