Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Την πρόθεση του να παραιτηθεί από μέλος της τοπικής κοινότητας Μεθωνης δημοσιοποιησε χθες με επιστολή διαμαρτυρομενος για την απραξία της δημοτικής αρχής ο ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΗΣ ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ

 Την πρόθεση του να παραιτηθεί από μέλος της τοπικής κοινότητας Μεθωνης δημοσιοποιησε χθες με επιστολή  διαμαρτυρομενος για την απραξία της δημοτικής αρχής στα προβλήματα της τοπικής κοινότητας της Μεθωνης εδώ και δυο χρόνια ! που κατέθεσε στις 14/5/2021 στην γραμματεία του δημάρχου με Αρ.πρωτ 5454 ο ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΗΣ ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ.

όλη η δημοσίευση


Την Παρασκευή 14/5/2021 παρέδωσα στη γραμματεία του δημάρχου την παρακάτω επιστολή με Αρ.πρωτ 5454 (την οποία σας επισυνάπτω σε φωτογραφίες). Με την εν λόγω επιστολή ενημέρωνα το δήμαρχο για προβλήματα που υπάρχουν στη Μεθώνη και τα οποία παραμένουν ακόμα και σήμερα άλυτα. Ως δήμαρχος, αλλά και ως αντιδήμαρχος της ΔΕ Μεθώνης λογικά θα έπρεπε να τα γνωρίζει. Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν είχε γνώση επ' αυτών.Παρουσίαζα τα προβλήματα και πρότεινα λύσεις οι οποίες είναι εφικτές να υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αρκεί κάποιος να έχει τη διάθεση.
Η μη υλοποίηση αυτών των ενεργειών θα ισοδυναμούσε με παραίτησή μου,όπως ενημέρωσα το δήμαρχο. Συγκεκριμένα από όσα ανέφερα, έχουν γίνει μόνο οι εξής δύο ενέργειες:1)Πρόχειρη ρίψη χαλικιού σε σημεία του παραλιακού μετώπου και 2)βάψιμο και "στήλωμα" του φράχτη της παιδικής χαράς της παραλίας. Ας δούμε τώρα συνοπτικά τι είχα προτείνει μέσω της επιστολής μου.
Όσον αφορά το, χρόνια τώρα, εγκαταλελειμμένο παραλιακό μέτωπο πρότεινα να απομακρυνθούν όλες οι σπασμένες κολώνες φωτισμού και να αντικατασταθούν από καινούργιες, να απομακρυνθούν όλα τα σπασμένα τσιμέντα, να διευρυνθούν σημεία του δρόμου ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση πεζών και οχημάτων,να τοποθετηθούν σε σειρά οι πέτρες σε σημεία μεταξύ παραλίας και δρόμου,να ριφθούν χαλίκια σε σημεία του δρόμου με κενά ώστε να αποφευχθεί ατύχημα,να ενισχυθεί το γεφύρι μετά το camping ώστε να είναι ασφαλές σημείο διέλευσης.Τελος τόνιζα την ανάγκη να τοποθετηθούν καινούργια ντουζ, αλλαξιέρες, ράμπες και σκάλες ώστε να έχουν πρόσβαση στην παραλία όλοι οι λουόμενοι. Μέχρι στιγμής τι έχει γίνει?Όπως ανέφερα μία πρόχειρη ρίψη χαλικιού. Απομακρύνθηκαν τσιμέντα στον εθελοντικό καθαρισμό που πραγματοποίησε η ομάδα μεθωΝΕΟΙ και αναμένουμε να τοποθετηθούν οι ράμπες και οι αλλαξιέρες τις οποίες αποκτήσαμε πέρσυ ύστερα από τη βοήθεια του κυρίου Ρομπάκη με την προσωπική συμμετοχή των παιδιών από την ομάδα μεθωΝΕΟΙ αλλά και φίλων- τεχνιτών της ομάδας οι οποίοι συνέβαλαν αφιλοκερδώς.
Όσον αφορά την παιδική χαρά της παραλίας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως νέο τοπικό συμβούλιο, φωνάζαμε ότι δεν ήταν πιστοποιημένη καθώς κάτι τέτοιο φαίνονταν με γυμνό μάτι. Ύστερα από ερωτήσεις και έγγραφα μάθαμε ότι πράγματι δεν ήταν και ότι πιστοποιημένα ήταν μόνο τα όργανα αυτής.
Ζητήσαμε να γίνουν προσπάθειες να γίνει πιστοποιημένη και αυτή η παιδική χαρά και να φτιαχτεί με ασφάλεια για τα πολλά μικρά παιδιά που τη χρησιμοποιούν καθημερινά.
Τι έγινε μέχρι και σήμερα? Όπως ήδη ανέφερα βάφτηκε και "στηλώθηκε" ό φράχτης χωρίς να απομακρυνθούν τα σάπια όργανα ή να τοποθετηθεί άμμος για να καλυφθούν τα τσιμέντα που προεξέχουν. Να λέμε και ευχαριστώ που μπήκε ο φράχτης στη θέση του, αν σκεφτούμε ότι η παιδική χαρά στα μάτια του δημάρχου φαίνονταν "μια χαρά", σύμφωνα με τα λεγόμενα του!
Όσον αφορά το γήπεδο της Μεθώνης...Δε θα μακρυγορήσω..Μπορείτε να δείτε τι ακριβώς επεσήμανα στην επιστολή μου! Θέλετε να μάθετε τι ακριβώς έχει γίνει? Απολύτως τίποτα! Εδώ και ενάμιση χρόνο όλο κάποιος αναλαμβάνει σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου και ακόμα δεν έχει επιληφθεί κανένας. Ένα γήπεδο στολίδι για όλο το Δήμο, αφήνετε έρμαιο και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Ας είχαμε κάποιο τουρνουά από Costa Navarino και ίσως τότε να έδειχναν λίγο ενδιαφέρον. Τόσα χρόνια μάθαμε από υποσχέσεις! Για το θέμα του φρεατίου πλησίον του ελαιοτριβείου του αγροτικού συνεταιρισμού καλό θα ήταν να αναφέρω πως μετά από δεκάδες έγγραφα, αποφάσεις τοπικού και συζητήσεις με εκλεγμένους του δήμου, ακόμα περιμένουμε την παρέμβαση που θα δώσει τη λύση. Μάλλον θα είναι πολύ δύσκολο για να μην έχουμε καταφέρει από τον Οκτώβριο του 2019 να δώσουμε τη λύση στο πρόβλημα ή μπορεί να μην περίμεναν οι αρμόδιοι ότι θα έχει δουλειά το ελαιοτριβείο.
Παγκάκια Μεθώνης: Έχοντας εντοπίσει 3 χαλασμένα παγκάκια στην αποθήκη της κοινότητας, ενημερώσαμε το δήμαρχο πως θα τα επισκευάσουμε εμείς οι ίδιοι για να μπούνε και να καλύψουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού. Ένα πρωί απλά διαπιστώσαμε ότι είχε μείνει ένα, καθώς τα άλλα δύο είχαν μεταφερθεί Φοινικούντα, στο χωριό του δημάρχου!Πως? Σίγουρα όχι με εντολή της Κοινότητας Μεθώνης ή κάποιου υπαλλήλου! Στην έντονη αντίδρασή μας, σε κατ' ιδίαν συνάντηση, ο δήμαρχος ανέφερε πως για τη Μεθώνη έχει παραγγείλει για να τοποθετηθούν καινούργια παγκάκια.Η συγκεκριμένη ιστορία διαδραματίστηκε το Μάϊο του 2020. Σήμερα, τελευταία μέρα του Μαΐου του 2021 τα περιβόητα αυτά παγκάκια, ακόμα δεν έχουν έρθει. Ευτυχώς η ομάδα μεθωΝΕΟΙ, με τη βοήθεια φίλων έφτιαξε 3 νέα παγκάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν στον παραλιακό δρόμο προς το camping, με σκοπό να μη μείνει η Μεθώνη χωρίς παγκάκια και να μπορούν να ξαποσταίνουν οι περιπατητές.
Όσον αφορά τον τομέα της καθαριότητας, πέρσυ ήρθαν στο δήμο και συγκεκριμένα στην κοινότητα Μεθώνης 3 εργάτες καθαριότητας. Αυτή τη στιγμή στη Μεθώνη δεν εργάζεται ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς. Έχουν μεταφερθεί σε άλλη Δημοτική Ενότητα του Δήμου με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η καθαριότητα της Μεθώνης να είναι ελλειπής. Γίνεται αγώνας δρόμος από τους υπόλοιπους υπαλλήλους αλλά και από εθελοντικές δράσεις χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα. Η εικόνα της Μεθώνης από άποψη καθαριότητας είναι δυστυχώς τραγική.Αυτη η κατάσταση σε συνδυασμό και με την απουσία των μηχανημάτων της Κοινότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφήνει πίσω την όποια προσπάθεια γίνεται. Ειλικρινά δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα να συμβεί και αυτό, δηλαδή να παρεχονται υπαλλήλοι και μηχανήματα σε άλλα μέρη, αλλά καλό θα ήταν να είχαν λυθεί και τα πολλά προβλήματα της Μεθώνης. Η απάντηση του Δημάρχου στην αναφορά της έλλειψης των εργατών από την Μεθώνη ήταν η εξής:"Μη μιλάτε καθόλου γιατί σε άλλα μέρη δεν έχουν καθόλου ή έχουν λιγότερους". Συγγνώμη κιόλας δήμαρχε αλλά έχω κάθε δικαίωμα να μιλάω για τα προβλήματα που εντοπίζω στο χωριό μου.Αυτη είναι η δουλειά μου και δική σας αρμοδιότητα είναι να δίνετε τη λύση στα προβλήματα των δημοτών. Δίπλα στον πολίτη λέγατε..Ας γίνει πράξη.
Τέλος να αναφερθώ και σε ένα προσωπικό στοίχημα του δημάρχου. Με δική του εντολή μεταφέρθηκε στο οικόπεδο της κτηματικής, πλησίον camping Μεθώνης, άμμος την οποία θα αξιοποιούσε για τη δημιουργία γηπέδου beach volley.Άλλο ένα ενεργό μέτωπο για το οποίο δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, καμία πληροφόρηση. Το μόνο που έχει γίνει είναι να φυτρώσουν χορτάρια στην άμμο,να χρησιμοποιείται σαν τουαλέτα από τουρίστες που κατασκηνώνουν και φυσικά να λιγοστεύει αφού ο "κόσμος" κάνει τη δουλίτσα του.
Θέλω να είμαι σωστός και δίκαιος στη ζωή μου.Να αναφέρω λοιπόν ότι τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα υπήρχαν. Χρόνια τώρα.Όσοι πουν το αντίθετο, απλά ψεύδονται. Όμως η αμέλεια και η κακοδιαχείριση ορισμένων ζητημάτων έφτασε την κατάσταση στο απροχώρητο. Όπως τόνισαν και στην επιστολή μου, έχουν γίνει ορισμένα πράγματα με πολύ κόπο και πίεση εκ μέρους της τοπικής Κοινότητας, αλλά δυστυχώς δεν αρκούν.Ενας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.Που θα πει δηλαδή, ότι εάν η δημοτική αρχή δεν πάρει αποφάσεις ώστε να γίνουν πράγματα, η Μεθώνη θα σβήνει όλο και περισσότερο.Δεν αρκεί η επιθυμία και η πρωτοβουλία των ντόπιων για να γίνονται πράγματα. Πρέπει ο δήμος να δώσει το έναυσμα και δυστυχώς 2 χρόνια τώρα, μάλλον βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των σκέψεων.
Ως εκλεγμένο μέλος στην κοινότητα Μεθώνης δεν μπορώ να αρκεστώ στο να διορθώνουμε απλά τα λάθη των προηγούμενων ετών. Πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία για την υλοποίηση και άλλων πραγμάτων. Θα αναφέρω την αλλαγή του νόμου μετά τις βουλευτικές εκλογές όπου η κυβέρνηση αφαίρεσε από τις κοινότητες κάθε αποφασιστική αρμοδιότητα. Μας κατέστησε με αυτόν τον τρόπο γλάστρες- πιόνια του κάθε δημάρχου, κάνοντας απλά τις αγγαρείες του.
Όταν δυστυχώς ο εκάστοτε δήμαρχος βρίσκεται πελαγωμένος και χωρίς πρόγραμμα αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Όταν δε, είναι και απόλυτα εγωκεντρικός και δεν ακούει προτάσεις από τα τοπικά του συμβούλια για τις κοινότητες του Δήμου ,τότε τα αποτελέσματα θα είναι και πολυ χειρότερα. Να είστε σίγουροι για αυτό.
Σεβόμενος τον κόσμο που με ψήφισε στις εκλογές αλλα και τον ίδιο μου τον εαυτό, μη μπορώντας να αλλάξω κάτι για το καλό της Μεθώνης, παραιτούμαι από μέλος του συμβουλίου της Κοινότητας Μεθώνης.
Η ηθική μου και οι αξίες μου δεν μου επιτρέπουν να μένω γλάστρα και να λειτουργώ ως μαριονέτα ανθρώπων οι οποίοι αποδεικνύονται ανεπαρκείς. Θέλω απλά να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με τίμησε με τη ψήφο του, τους δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους είχαμε συνεργασία για ορισμένα ζητήματα, τους υπαλλήλους του δήμου με τους οποίους συνεργαστήκαμε ώστε να γίνουν κάποια πράγματα για τη Μεθώνη και όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου για την συνεργασία μας.Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά από την ομάδα μεθωΝΕΟΙ,πνοή ανανέωσης, με τους οποίους έχοντας κοινά όνειρα ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας να αλλάξουμε την εικόνα της Μεθώνης. Όμως οι ανατροπές των καταστάσεων αλλά και η αδιαφορία ανωτέρων αιρετών, αφήνει την κοινή μας προσπάθεια μισή. Ο αγώνας μου όμως θα συνεχιστεί ως απλός δημότης της Μεθώνης, αφού πάντα ήμουν, είμαι και θα είμαι παρών για τη Μεθώνη.
ΥΓ1:Ελπίζω σύντομα να αλλάξει κάτι για το καλό της Μεθώνης.
ΥΓ2: Πολιτικά παιχνίδια μέσα από το ενλόγω post, θα σβήνονται ή θα απαντώνται καταλλήλως.
ΥΓ3: Πρόβλεψη και ελπίζω να βγω λάθος τα έργα αποκατάστασης των ζημιών του ΖΟΡΜΠΆ στην Μεθώνη θα αρχίσουν μέσα στην φουλ τουριστική σεζόν.
ΥΓ4: Η επίσημη παραίτηση μου θα γίνει σε μια εβδομάδα περίπου γιατί πρέπει να ολοκληρώσω κάποιες διαδικασίες- εργασίες που έχω αναλάβει.
ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΗΣ ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ η για τους περισσότερους ΜΑΚΟΣ ....








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου