Τρίτη 3 Μαΐου 2011


Αναγνώστης της ιστοσελίδας αποφάσισε να διαπαιδαγωγήσει τα κομματόσκυλα!!!
Κομματόσκυλα ούτε νόμο σέβεσθε, ούτε ψόγο ντρέπεστε
Λαέρτης ο Πύλιος
Ψόγον μάλλον οι πολιτευόμενοι δεδοίκασιν ή τον νόμον» [1]. (Πλούταρχος)

Εισαγωγή: Κάποιοι κομματικοί φελλοί της δημοτικής ζωής στο δήμο Πύλου-Νέστορα θορυβήθηκαν και αντί να απαντήσουν στις ελεύθερες σκέψεις ενός απλού πολίτη που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, άρχισαν να κάνουν κατήχηση και να απειλούν για την δημοσίευση των άρθρων, «Κούρεψε» τις ανοικτές πράσινες ομπρέλες, κάνοντας τα Platanus kerrii …. Cupressus 8 Απριλίου 2011, «Το σκιάχτρο της δημοκρατίας στη Πύλο» 18 Απριλίου 2011, Ζήτω «Ο αυτονόητος διορισμός των δικών μας»! 26 Απριλίου 2011, στο Blog “Μεσσηνιακά νέα’’. “Αγαπητά κομματόσκυλα”, επειδή αντιδράσατε με τέτοιο τρόπο, σημαίνει ότι δεν γνωρίζεται την ουσία και την ετυμολογία της λέξης “κομματόσκυλο”, γιαυτό είμαι υποχρεωμένος ως συνδημότης, να σας την μεταφέρω χιουμοριστικά, για να την εμπεδώσετε, μήπως και καταλάβετε, τι κακό κάνετε στο τόπο και στην πατρίδα.
Λέξη κλειδί: Κομματόσκυλο

Κύριο θέμα: <Κομματοκύων ή Κομματόσκυλο είναι υβριδική ράτσα καθαρόαιμου Λαμπραντόρ σε συνδυασμό με ημίαιμο κομματικό στέλεχος.
Οφείλει την ονομασία του στο γεγονός πως στις προτάσεις του αρέσκεται να χρησιμοποιεί ποικίλα σημεία στίξης, με προεξάρχον το κόμμα.
Με αυτή την άποψη συνάδει και το γεγονός ότι τα κομματικά στελέχη χρησιμοποιούν από τη φύση τους πολλά κόμματα στον ξύλινο λόγο τους, αλλά δε βάζουν ποτέ τους τελεία.
Η ετυμολογία της ονομασίας «κομματόσκυλο» προέρχεται από τα συνθετικά «κόμης» + «σκύλος», καθώς ως πρώτο κομματόσκυλο εμφανίζεται ο Κόμης Δρακουμέλ, υποστηρίζοντας σθεναρά στον πολιτικό του λόγο τις ανάγκες της βασιλικής οικογενείας του Κοκού. Για ιστορικούς λόγους, αξίζει να αναφερθεί πως απευθυνόταν κατά τις ομιλίες του σε αγέλη σκύλων, εξ’ ού και το δεύτερο συνθετικό.[2]
Τα κομματόσκυλα φαίνεται σύμφωνα με ιστορικές πηγές εγκρίτων επιστημόνων να καλλιεργούνταν για πρώτη φορά σε πειραματικά θερμοκήπια του κομματικού σωλήνα, με τη μίξη άνθρακα, ημιαιθανόλης και πολυχλωρομινόλης.
Είναι κοινό μυστικό πως ένας έγκριτος δημοσιογράφος δε θα ήξερε πως να πρωτογεμίσει τη λίστα με τα διάσημα κομματόσκυλα, καθώς η εκκολαπτόμενη ράτσα φαίνεται να έχει μεγάλη απήχηση στην τάξη τους.
Πολλά κομματόσκυλα δύνανται να ανευρεθούν και στις τάξεις των αιρετών δημάρχων και συμβούλων αλλά και συνδικαλιστών, φιλόπτωχων ανθρώπων που έχουν ως αρχή να μην εργαστούν ποτέ, γι’αυτό και αυτοαποκαλούνται «αντιρρησίες εργατικής συνείδησης».
Η εύρωστη συνομοταξία των κομματόσκυλων ταυτίζεται με τις επιταγές της μόδας κατά τη δεκαετία του ’70, φανερά επηρεασμένη από το κλίμα της εποχής για sex, drugs, zivago and rock & roll. Επιστημονικοί κύκλοι ψυχολόγων ερμηνεύουν την πορεία τους ως απωθημένο για την «καλή ζωή» (good life), κάτι που επιβεβαιώνεται από τη μετέπειτα πορεία τους, οικοδομώντας καλαίσθητες βίλλες στην Εκάλη, στη Κηφισιά, στα Βριλήσσια, στο Πολύδροσο, στο Κολωνάκι, στο Λυκαβηττό κ.α., ως ελάχιστο φόρο τιμής στην τέχνη της αρχιτεκτονικής>.
Συμπέρασμα:
Κομματόσκυλο είναι λοιπόν, ο χαρακτηριστικός τύπος πολίτη που πιστεύει ότι «εγώ να είμαι καλά κι όλοι οι άλλοι να πάνε να πνιγούν», καταλήγει να γίνεται μέλος ενός κόμματος εξυπηρετώντας τα οφέλη της τσέπης της παράταξης και της δικής του, με κάθε κόστος.
Εδώ και δεκαετίες διαδραματίζεται ένας κρυφός εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των δημοσίων βολεψάκιδων που ανήκουν στις κομματοσυμμορίες και των πολιτών που βιοπορίζουν ως αγρότες, ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή υπάλληλοι ιδιωτικών επιχειρήσεων που ζουν συνεχώς σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και ρίσκου….οι μεν προσπαθούν πάση θυσία να κρατούν σε ομηρία τους δε για να τους αρμέγουν οικονομικά μέσω της άδικης φορολογίας για να ζουν αυτοί καλλίτερα …Δεν μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί οι δημόσιοι σφουγγοκωλάριοι την αγωνία του μεροκάματου όπου βιώνουν καθημερινά οι εκτός δημοσίου συνάνθρωποι τους.
Επίλογος:
Οι προσλήψεις των γυμνοσαλιάγκων στα πολιτικά και συνδικαλιστικά γραφεία και των κομματόσκυλων να τσεπώνουν το δημόσιο χρήμα με διορισμούς στο δημόσιο ή δημιουργώντας μια μη κυβερνητική οργάνωση ή να εκλέγονται αιρετοί στη τοπική αυτοδιοίκηση, έδωσαν την χαριστική βολή στην πατρίδας μας……
Υ.Γ. : Επεξήγηση προς ευβοείς σφουγγοκωλάριους:
Ο Διογένης είναι γνωστός κυνικός φιλόσοφος, δηλαδή ανήκων στη σχολή του Αντισθένους και ουχί κομματοκύων (κοινώς κομματόσκυλο)
Παραπομπές:
Φρικηπαίδεια, ελεύθερη παρωδία

[1] «Οι πολιτικοί πρέπει να φοβούνται τον ψόγο περισσότερο από τον νόμο» ). Μα εσείς, ξεδιάντροπα κομματόσκυλα, ούτε νόμο σέβεσθε, ούτε ψόγο ντρέπεστε
[2]. ↑ Virtual School: Αναφορά στην Ετυμολογία του Κομματόσκυλου, ανάκτηση 24/7/2008
Εξωτερικοί Σύνδεσμοι
• Cine-Σκύλος
• Γεννήθηκε Πράσινος Σκύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου