Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η Γερμανία ο μεγαλύτερος μπαταξής της νεότερης Ιστορίας

Η Γερμανία ο μεγαλύτερος μπαταξής της νεότερης Ιστορίας
Προς την κυρία Μέρκελ,
Κυρία πρωθυπουργέ, η Γερμανία σας είναι ο μεγαλύτερος μπαταξής του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας, έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας, έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές, και όμως μας παρουσιάζεστε ως η ενσάρκωση της σταθερότητας και του αυστηρού Διδασκάλου της Ευρώπης.
Κυρία πρωθυπουργέ, Η ιστορία κατέγραψε ότι η Γερμανία σας, χρωστάει την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της, , στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα της επιστροφής των τεράστιων χρηματικών ποσών που έπρεπε η Γερμανία να επιστρέψει. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς σήμερα στην Γερμανία σας.
Κυρία πρωθυπουργέ, ο χρόνος κατέγραψε ότι η Γερμανία σας έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Πράγματι η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1ου Παγκοσμίου πολέμου τα δανείστηκε από τις ΗΠΑ.
Κυρία πρωθυπουργέ, αυτή η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές. Αναλογικά με την οικονομική επιφάνεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Συγκριτικά, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά.
Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής).
Κυρία πρωθυπουργέ, αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία σας, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες.
Κυρία πρωθυπουργέ, μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του 30, η Γερμάνια σας ανακουφίστηκε από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, η αλλιώς ένα «Κούρεμα», που μετατράπηκε σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η Γερμανική σας την οικονομική της λάμψη, ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι και ο
Ελληνικός λαός δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή.
Κυρία πρωθυπουργέ,, ακόμη και το 1990 είχε επίσης μια στάση πληρωμών. Πράγματι ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμάνια σας όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δάνεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα.
Κυρία πρωθυπουργέ, είναι φανερό ότι αν ένα κράτος δεν είναι εκατό τα εκατό ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί πράγματι να είναι υπό χρεοκοπία. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της Γερμανίας σας τη δεκαετία του 50. Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Δυστυχώς η διάσωση της Ελλάδας, πραγματοποιείται μέσω ενός μικρού κουρέματος και μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ήπιας αναπροσαρμογής των χρεών. Σε αυτή την φάση θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρεθεί ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο. Μήπως το μεγαλύτερο κόστος να το φορτωθεί η Γερμανία;
Κυρία πρωθυπουργέ, οι ανθελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ της Γερμανίας και των δορυφόρων της, είναι πολύ επικίνδυνες, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το οικονομικό σας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκατε να πληρώσετε τις αποζημιώσεις. Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και τις γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Το ότι η Γερμανία σας πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες των Ελλήνων αλλά και άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες. Θα έπρεπε αντίθετα η Γερμανία σας να είναι ευγνώμων της Ελλάδος και με τα λεφτά της να εξυγιάνει την Ελλάδα. Αν στη Γερμανία σας παίζει το ανθελληνικό παιχνίδι των ΜΜΕ και παριστάνει τον χοντρό αυστηρό δάσκαλο Εμίλ που αρνείται να πληρώσει, τότε κάποιοι θα πρέπει να γίνουν πολύ πιο επιθετική, και να αναβιώσουν τις παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία σας τότε αναγκαστεί να πληρώσει, να είστε σίγουρη ότι θα της «πάρουμε ακόμη και τα σώβρακα».
Με επικούρειους χαιρετισμούς
Λαέρτης ο Πύλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου