Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ο Θεός αγαπάει το...χαβιάρι όχι όμως τα σκηνικά

Ο Θεός αγαπάει το...χαβιάρι όχι όμως τα σκηνικά
Και τι θ' απογίνουν άραγε μετά την ολοκλήρωση των... γυρισμάτων της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»;
Δημιουργήθηκε: 05/10/2011 12:43
Σήμερα στον καθημερινό τύπο της Μεσσηνίας υπάρχει ένα θέμα που αφορά τα σκηνικά της νέας ταινίας του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, που έχουν κατασκευαστεί στην παραλία του Costa Navarino.
Ο διευθυντής της εφημερίδας «Φωνή» κ. Θανάσης Τσαμούλης δημοσιεύει φωτογραφίες από τα μεγάλα σκηνικά που έχουν στηθεί στην αμμουδιά του συγκροτήματος για τις ανάγκες της ταινίας και αναρωτιέται αν αυτά θα παραμείνουν εκεί όταν τελειώσουν τα γυρίσματα.
Το εξαιρετικό τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino στη Μεσσηνία,είναι ένα μεγάλο μέγεθος για την Πελοπόννησο. Και τουριστικό και οικονομικό.Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο στην εποχή της κρίσης και της ύφεσης.
Η επιχείρηση δίνει δουλειά και φέρνει συνάλλαγμα στην περιοχή που το έχει απόλυτη ανάγκη.
Παρ' όλα αυτά δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε μπορεί να έχει προνομιακή μεταχείριση.
Ο κ.Τσαμούλης μεταξύ άλλων αναφέρει:
«ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ πράγματι η επιλογή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τον οποίο «απήγαγε» από τη Χίο με ελικόπτερο ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, όπως μας πληροφόρησε η «Ελευθερία» που ανέλαβε «εργολαβικά» την αποκάλυψη της είδησης και της «απαγωγής» του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη, ώστε να τον φέρει στην Costa Navarino, όπου θα γίνουν γυρίσματα της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» και αναφέρεται στη ζωή του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη.»
Και συνεχίζει:
"Σήμερα η «Φ» αποκαλύπτει τα άλλα... σκηνικά, για τις ανάγκες της ταινίας προφανώς, που δεν έδειξε ή απέκρυψε η «Ελευθερία». Πρόκειται για ένα επιβλητικό σκηνικό, όπου ήδη έχει αρχίσει να γίνεται η επιλογή δευτεροκλασσάτων ηθοποιών και κομπάρσων, που όπως φαίνεται και σε μία από τις αποκλειστικές φωτογραφίες, τις οποίες μας έστειλε...ναυτικός καμικάζι, θα είναι πολλοί!
Πρόκειται για μεγαλοπρεπείς, αντάξιες προφανώς της ταινίας, κατασκευές πάνω στην άμμο δίπλα στη θάλασσα, ίσως το σενάριο να περιλαμβάνει και σκηνές από θαλάσσια μπάνια, αφού, όπως είπε στη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης, «στις δύσκολες στιγμές πρέπει να γίνονται μεγάλα πράγματα στην τέχνη»! Και όχι μόνο, θα προσθέταμε εμείς...
Επί τη ευκαιρία τι λέει ο... σκηνοθέτης γι' αυτά τα χλιδάτα σκηνικά και τι λέει ο «εργολάβος» της «Ελευθερίας» που δεν τα είδε ή τα απέκρυψε;
Και τι θ' απογίνουν άραγε μετά την ολοκλήρωση των... γυρισμάτων της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»;
Απαιτούνται απαντήσεις στις δύσκολες εποχές που ζούμε, καθ' ότι ακούει ο λαός, ο μόνιμος κομπάρσος και πάντα προδομένος, «χαβιάρι» έστω και κινηματογραφικό και... βγάζει σπυράκια!!!»
Θ.Τ.»
Ας ελπίσουμε ότι όταν τελειώσει η ταινία θα απομακρυνθούν και τα σκηνικά από την αμμουδιά και δε θα γίνουν μόνιμες κατασκευές για το μέλλον..!
Όπως συμβαίνει δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου