Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Επεισόδια 2

«ΑΝΟΧΗ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ!»

Καταδίκη των επεισοδίων του περιφερειακού
ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ και «συγγνώμη»!

5:06 9/04
Αμέσως μετά την πρώτη (Δευτέρα 2/4/2012) επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΑΝΑΡΤΗΣΗ PELOPSNEWS / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ... -«Πελοποννησιακός Πόλεμος» και ... ξύλο, στο Περιφερειακό, για ΜΠΕ μονάδας Βιοαερίου στην Τρίπολη - 0:24 3/04), και με την ευκαιρία ανακοίνωσης του Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας κ. Βαλασόπουλου («Εκφράζω και εκφράζουμε συλλογικά, την απόλυτη αλληλεγγύη μας -κάτι που έδειξα και μέσα στην συνεδρίαση- στους συναδέλφους που προπηλακίσθηκαν και εκ μέρους όλων των Αρκάδων τους ζητώ συγγνώμη»), είχαμε υποστηρίξει σχολιογραφώντας:

<< «Μπαχαλάκηδες», που διέλυσαν μια συντεταγμένη δημοκρατική διαδικασία στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν ήταν μόνο μερικοί κάτοικοι, ανήσυχοι πραγματικά θα δεχτούμε, αλλά και  τόσο… «σίγουροι», όσο και η «νέο-δημοκρατία» μας  (των τελευταίων ετών), ότι «μόνο αυτοί κατέχουν την απόλυτη αλήθεια» και ότι όλοι οι άλλοι είναι «εγκάθετοι» και εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα… Ότι δεν υπάρχουν «ειδικοί»,  αλλά «ειδικοί και επαϊοντες» είναι όλοι όσοι έχουν το … θάρρος (θράσος, καλύτερα) να το δηλώνουν (είσαι ό, τι δηλώσεις!). Η … σύγχρονη, άκομψη και … αγράμματη εκδοχή του σύγχρονου «Παπαφλέσσα»!

«Μπαχαλάκηδες», κατά την άποψη μας, είναι και:

·  Οι άκαμπτες τοποθετήσεις περιφερειακών συνδυασμών, δια των επικεφαλής τους, που «δεν θέλουν να κυβερνήσουν» τον Πελοποννησιακό Τόπο από το πόστο που τους έταξε ο Πελοποννησιακός Λαός, αλλά μόνο να … αντιπολιτευτούν!

·  Ο «τρόμος» των περιφερειακών συμβούλων, όλων των παρατάξεων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,  μήπως … χάσουν κάποια ψήφο στην επόμενη κάλπη! Και ας την χάσει, καλύτερα, η Ανάπτυξη και η Περιφερειακή Συνείδηση της Πελοποννήσου. Γιατί μόνο προσωπικός πολιτικός «τρόμος» και έλλειψη πολιτικής αυτοπεποίθησης μπορεί να εξηγήσει – ερμηνεύσει το γεγονός ότι περιφερειακοί σύμβουλοι για να μην χάσουν (ποιος ξέρει κι αν τις είχαν…) μερικές ψήφους, θυσιάζουν το «όλον» στο … γόνατο του «μερικού» συμφέροντος!

·  Η πρόταση του Περιφερειάρχη «περί μη απόφασης» επί του συγκεκριμένου θέματος, αλλά αναπομπής στην Αποκεντρωμένη. Δηλαδή, την αναπομπή της δημοκρατικής ευθύνης και της κυριαρχίας του άμεσου και αιρετού «αντιπροσώπου»…

·  Όσα επιχειρήματα ακούστηκαν από τον εισηγητή της πλειοψηφίας, αλλά και τον Περιφερειάρχη, περί μη συμμετοχής στην όλη διαδικασία αδειοδοτήσεων της συγκεκριμένης επένδυσης… Το ξέρουμε! Το περιφερειακό συμβούλιο μόνο γνωμοδοτεί επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Έτσι είναι! Και η γνωμοδότηση, τι είναι; Δεν είναι ευθύνη πολιτική, αλλά απλά … παράδρομος αποφυγής και ανάληψης ευθύνης, μάλιστα με επιχειρήματα που ταιριάζουν μόνο σε … πολιτικούς Πιλάτους;!

·  Η γενικότερα «στέρφα» Δημοκρατία μας των «προ κρίσης ετών», που το μόνο που μπορούσε να κυοφορήσει ήταν το «τέρας της κρίσης»…


Σωστά την επόμενη ημέρα του επεισοδιακού περιφερειακού συμβουλίου υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία απαιτεί αντοχές, υπευθυνότητα και ωριμότητα από Πολιτικούς και Πολίτες».

Κακώς, όμως, επέρριψε τις ευθύνες μόνο στους άλλους: «Δυστυχώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι πολιτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης  ακολουθώντας παλαιοκομματικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις, ως άλλοθι της ανυπαρξίας και της ανικανότητάς τους, αλλά και της ευθύνης που είχαν για χρόνια, εκμεταλλεύτηκαν την αγωνία των πολιτών και δεν υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και τους κανόνες της του Περιφερειακού συμβουλίου».

Χρειάζεται ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ της Τοπικής / Περιφερειακής μας Δημοκρατίας, με την συνδρομή όλων: Από τον «τελευταίο», μέχρι τον «πρώτο Πολίτη» του … μικρού Κράτους της Πελοποννήσου.
  
Και μέχρι το … τελευταίο μέσο μαζικής πληροφόρησης! >>.

Ακολούθησαν τα ειδεχθή γεγονότα του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου, με τη γνωστή τραγική κατάληξη (Πέμπτη 5/4/2012).

Θεωρήσαμε ανάγκη, αμέσως μετά, να παρέμβουμε με ένα άρθρο σαν αυτό, αλλά προτιμήσαμε πρώτα να περιμένουμε την πρωτοβουλία αντίδρασης – έκφρασης του περιφερειακού πολιτικού συστήματος, του πρώτου και καλύτερου δημοκρατικού θεσμού της περιφερειακής δημοκρατίας μας.

Εκτιμήσαμε, ότι μετά από λίγα εικοσιτετράωρα, «εν ψυχρώ», η αντίδραση αυτή θα εκδηλωνότανε. Και, επίσης, λαθεμένα εκτιμούσαμε και προβλέπαμε, ότι, επιτέλους, τα πράγματα θα ετίθεντο στην θεσμική και δημοκρατική βάση τους και δεν θα χρειάζονταν κανένας άλλος να συμπληρώσει τίποτα παραπάνω.  

Να το γράψουμε πολύ πιο απλά, πιστέψαμε οι «αφελείς», ότι υπήρχε περίπτωση να ακούσουμεΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΕΙΔΕΧΘΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: «ΣΥΓΓΝΩΜΗ» ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Περιμέναμε, ακόμα, ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ». Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συντριπτική πλειοψηφία, ακόμα και των παριστάμενων κατοίκων της Μαντίνειας, στο μοιραίο περιφερειακό συμβούλιο ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.

Μέχρι σήμερα, όμως, ακούσαμε μόνο τους Οικολόγους – Πράσινους να καταδικάζουν τα γεγονότα, χωρίς και να δικαιολογούν την ΑΠΟΥΣΙΑ τους και από τα δύο επίμαχα περιφερειακά συμβούλια!

Αμέσως μετά είδαμε το ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας να επιζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα και τον έλεγχο της «συμπεριφοράς Τατούλη ως βασικού υπεύθυνου και ηθικού αυτουργού των γεγονότων»! Μάλιστα, ο «έλεγχος» εδώ είναι σχήμα οξύμωρον! Έλεγχος χωρεί επί αμφιβολίας και όχι επί βεβαιότητας …ενοχής: «Θεωρούμε ότι βασικός υπεύθυνος και ηθικός αυτουργός των γεγονότων στη συνεδρίαση του Π.Σ είναι ο ίδιος ο κ Τατούλης με την απαράδεκτη συμπεριφορά του, πού εξέγειρε τους πολίτες», αποφαίνεται η ανακοίνωση (Βλέπετε και σχετική ανάρτηση: PELOPSNEWS / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ / ΑΡΚΑΔΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΩΣ ΥΠΕΘΥΝΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ - ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Καλεί τη Δικαιοσύνη να ελέγξει τη συμπεριφορά Τατούλη – Νικολάκου - 21:16 8/04).

Διαβάσαμε επιμελώς την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας και ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΑΤΟΥΛΗ. Και είμαστε εμείς που υπογραμμίσαμε κάθε φορά, χωρίς καμία ανοχή, τις κατά την γνώμη μας «πολιτικές ευθύνες Τατούλη» επί παντός θέματος χωρίς καμία εξαίρεση, και οι ίδιοι που γράψαμε με bold γραφή και υπογράμμιση κάθε άποψη και γνώμη του περιφερειακού συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», όχι γιατί απαραίτητα συμφωνούμε, αλλά γιατί θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση μας η ισομερής και δεοντολογική παρουσίαση όλων των απόψεων, αλλά και γιατί θεωρούμε ότι η περιφερειακή πλειοψηφία έχει πράγματι περισσότερες επιλογές και δυνατότητες υποστήριξης και προβολής των πολιτικών της.   

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είμαστε αυτήκοοι μάρτυρες, σε παλαιότερο περιφερειακό συμβούλιο με ένταση και παρουσία πολιτών, off the record αμφίδρομων εγωϊστικών (και μη πολιτικών σε καμία περίπτωση) δηλώσεων του τύπου «κοίτα τι του ετοιμάζω»! Και εξηγούμαστε ότι δεν γνωρίζουμε και δεν υπονοούμε, σε καμία περίπτωση, «συνωμοσίες», «προβοκάτσιες», «υποκινήσεις»! Λέμε απλά και σίγουρα, ότι υπάρχει μια «περιφερειακή πολιτική βεντέτα», γνωστή τοις πάσι, μεταξύ Τατούλη και περιφερειακής Αριστεράς. Και πιστεύουμε ότι αυτή η «περιφερειακή πολιτική διένεξη», πολλές φορές … θορυβώδης, είναι απότοκος μόνο και μόνο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης, η οποία άλλωστε είναι και δημοκρατικά αποδεκτή και θεσμικά αποτελεσματική.

Εν κατακλείδι, επιμένουμε ότι οι «μπαχαλάκηδες» στην συντεταγμένη πορεία του δημοκρατικού περιφερειακού θεσμού είναι πολλοί περισσότεροι του ενός (πρόσωπα, πολιτικές κατεστημένες κρισισμικές συμπεριφορές), όπως στην αρχή του άρθρου μας αυτού εξηγούμε.

Αν μπορούσε κανένας Εισαγγελέας να … ελέγξει τους «μπαχαλάκηδες» του περιφερειακού συμβουλίου, θα έπρεπε να απευθυνθεί προς πάσα κατεύθυνση και τελικά θα … προσήγαγε περισσότερους του ενός.

Και επιμένουμε, ότι ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ» ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΕΙΔΕΧΘΗ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ». ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ «ΣΥΓΓΝΩΜΗ»!

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΟΥΝ: ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ PAUL CLAUDEL: «Ανοχή; Υπάρχει στους οίκους της!».

Κατά τα λοιπά η συντεταγμένη δημοκρατική αντιπαράθεση μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, ως πεμπτουσία της (περιφερειακής) Δημοκρατίας μας!

-------------------
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Στο τέλος γυναίκα προτρέπει: ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου