Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Άγνωστος ο χρόνος παράδοσης του Παραδείσια-Τσακώνα
Image
Για τις καθυστερήσεις στην παράδοση του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα στην κυκλοφορία έχουν ειπωθεί σχεδόν τα πάντα. Μέχρι και «συγγνώμη» ζήτησε  πρόσφατα ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων, Ι. Καρνέσης, για το γεγονός ότι η ημερομηνία που θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δρόμο οι πολίτες μεταφέρεται από μήνα σε μήνα.
Τώρα τελευταία όλοι υποστήριζαν ότι το τμήμα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία, αφού και τα φωτιστικά σώματα που καθυστερούσαν την παράδοσή του ήρθαν, αλλά και το έργο είναι έτοιμο από τεχνικής απόψεως.
«Τροχοπέδη» στην ιστορία είναι ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη η συμπληρωματική σύμβαση, αλλά και η απεργία του δικαστικών, η οποία δεν επιτρέπει στο Ελεγκτικό Συνέδριο να ολοκληρώσει τον προσυμβατικό έλεγχο του έργου. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι για να συντομευτούν οι διαδικασίες έχει υπάρξει παρέμβαση και από το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, απομένουν να εγκριθούν κάποιες άλλες μελέτες, ώστε το έργο να είναι έτοιμο από κάθε άποψη να δοθεί σε χρήση.
Ο δρόμος, λοιπόν, μπορεί να κυκλοφορείται με άνεση στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά η ελληνική γραφειοκρατία έχει άλλα στο μυαλό της. Πότε θα ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω; Η υπόθεση είναι προς στοιχηματισμό!
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου