Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Επιβεβαιώνεται το τούρκικο ενδιαφέρον για τη μαρίνα Kαλαματας

Επιβεβαιώνεται το τούρκικο ενδιαφέρον για τη μαρίνα
Image
Το προχθεσινό ρεπορτάζ του «Θ» για τον επικείμενο επιχειρηματικό γάμο του Ομίλου Κυριακούλη, ο οποίος έχει ενοικιάσει τη μαρίνα της Καλαμάτας, με τον τουρκικό κολοσσό «Dogus» προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, τόσο εντός του Δήμου Καλαμάτας όσο και εκτός.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκτός από το γεγονός ότι η τουρκική εταιρεία έχει αποστείλει σχετικό γράμμα στο υπουργείο Πολιτισμού από τον περασμένο Αύγουστο – που είχε ως επίκεντρο την απόκτηση μαρινών στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και ειδικότερα της Πελοποννήσου -, υπήρξε συνάντηση του προέδρου της με την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη τις προηγούμενες ημέρες.

Κι όχι μόνο αυτό. Ο ενοικιαστής της μαρίνας ενδιαφέρεται να μεταβιβάσει κάποιες μετοχές του. Μάλιστα, έχει στείλει σχετικό ενημερωτικό γράμμα προς το Δήμο Καλαμάτας.
Πάντως, από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα τηρεί «σιγή  ιχθύος». Ως προς το αίτημα, βέβαια, της εταιρείας «Κυριακούλης», της οποίας το ενοίκιο έχει ακόμα εννέα χρόνια διάρκεια, θεωρούμε πως θα εξεταστεί κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, νόμιμο, αλλά και συμφέρον για το Δήμο Καλαμάτας.
Βέβαια, μετά την αποκάλυψη του «γάμου» των δύο εταιρειών το θέμα ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια και γίνεται και πολιτικό.
Από την άλλη, στο άκουσμα της είδησης περί ενδιαφέροντος της τουρκικής εταιρείας – κολοσσού για τη μαρίνα της Καλαμάτας, είναι φυσικό οι περισσότεροι πολίτες να σκέπτονται ότι η κάθοδός της στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μπορεί να συνοδεύεται από ενδιαφέρον και για άλλες δραστηριότητες, από τη στιγμή που είναι ανοικτό το θέμα του λιμανιού της Καλαμάτας.
Όπως γράψαμε και προχθές, ο όμιλος Dogus Holdings έχει ετήσιο τζίρο μεγαλύτερο των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει δείξει ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών λιμανιών, όταν «βγουν στον αέρα» σχετικοί διαγωνισμοί.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου