Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ο Παναγιώτης Αλευράς υποστήριξε ότι το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας έπρεπε να διατηρήσει την αυτονομία του για μια σειρά αντικειμενικούς λόγους και ιδίως επειδή εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή, από τον Επικούριο Απόλλωνα και τα Κρέστενα μέχρι την Πύλο, στην οποία μάλιστα σημείωσε ότι έχουν δημιουργηθεί σημαντικές τουριστικές μονάδες και η τουριστική κίνηση είναι συνεχώς αυξανόμενη.ναι αμα αρωστησουμε απο την πυλο στην κυπαρισσια θαρθουμε !!!

«Δούρειος Ίππος» για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η ενοποίησή του με της Καλαμάτας
    «Δούρειος Ίππος» για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η ενοποίησή του με της Καλαμάτας
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ Π. ΑΛΕΥΡΑ
    Πικρία και απογοήτευση έχει προκαλέσει στην Τριφυλία η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μέσω της διοικητικής και λειτουργικής ενοποίησής του με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, αν και δεν είναι μια εξέλιξη που ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία… Τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την εξέλιξη διατύπωσε σήμερα και ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς...
    «Πολύ φοβάμαι ότι αυτή η ενιαία δομή θα είναι ο Δούρειος Ίππος για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Αλευράς. Ο αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι σε περίοδο ομαλής οικονομικής κατάστασης αυτή η ενοποίηση θα μπορούσε να συνεπάγεται οφέλη για την αποδοτική λειτουργία των δύο νοσοκομείων, υπογράμμισε ωστόσο ότι στην περίοδο του μνημονίου, με τις μεγάλες περικοπές και στον τομέα της υγείας, αυτή η αλλαγή δεν μπορεί να αποβεί σε όφελος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Πρόσθεσε δε ότι θα είναι πλέον στην ευχέρεια του κάθε διοικητή να αποσπά προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό, από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά του, δημιουργώντας όμως μεγάλα προβλήματα στην πρώτη νοσηλευτική μονάδα.
    Ο Παναγιώτης Αλευράς υποστήριξε ότι το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας έπρεπε να διατηρήσει την αυτονομία του για μια σειρά αντικειμενικούς λόγους και ιδίως επειδή εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή, από τον Επικούριο Απόλλωνα και τα Κρέστενα μέχρι την Πύλο, στην οποία μάλιστα σημείωσε ότι έχουν δημιουργηθεί σημαντικές τουριστικές μονάδες και η τουριστική κίνηση είναι συνεχώς αυξανόμενη.
    Στ.Μ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου