Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα. τωρα μαλιστα.....

Καφαντάρης - Μπέζος : Υποδειγματική συνεργασία σε θέματα υγείας !               
Καφαντάρης - Μπέζος : Υποδειγματική συνεργασία σε  θέματα υγείας !
Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη εργασίας ανάμεσα στο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Γεώργιο Μπέζο. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλου κ. Μιχάλης Ρεντούλης, οι Αντιδήμαρχοι Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας και κ. Παναγιώτης Δαρσακλής, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος κ. Κωνσταντίνος Βέργος

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας επεσήμαναν την υποδειγματική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στους δύο φορείς. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αποδίδουν ήδη καρπούς, ξεκινώντας από την ολοκλήρωση του μείζονος σημασίας έργου, της ολοκλήρωσης της τεχνολογικής, κτιριακής και ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Πύλου. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου υπολογίζεται ότι θα έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες στο Κέντρο Υγείας Πύλου. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα.
Ο κ. Μπέζος τόνισε ότι το Κέντρο Υγείας Πύλου είναι η απόδειξη της άριστης συνεργασίας και του έμπρακτου ενδιαφέροντος που επιδεικνύει ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, σχετικά με τα θέματα υγείας και περίθαλψης των δημοτών.
Ένα ακόμα σημείο στο οποίο επέμειναν και οι δυο πλευρές είναι ο κοινός στόχος της υλοποίησης των δυο Περιφερειακών Ιατρείων σε Βλαχόπουλο και Μεθώνη. Οι φάκελοι των δυο έργων έχουν υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου οπότε και αναμένεται η τελική έγκριση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα κτιριακής αναβάθμισης και άλλων υπαρχόντων ιατρείων του Δήμου Πύλου-Νέστορος, όπως του Περιφερειακού Ιατρείου της Κορώνης αλλά και εξετάστηκε η προοπτική παραχώρησης από πλευράς Δήμου ήδη απαλλοτριωθέντος ακινήτου στη Φοινικούντα για τη δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ανέθεσε στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει άμεσα στη σύνταξη των σχετικών μελετών προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες και να υποβληθούν οι φάκελοι ένταξης των προτεινόμενων έργων.
Μετά το τέλος της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Πύλου όπου και διαπιστώθηκε η πρόοδος των εργασιών αναβάθμισης του κτιρίου. Ο επιβλέπων μηχανικός υλοποίησης του έργου ενημέρωσε τον κ. Μπέζο και τον κ. Καφαντάρη για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών, το οποίο προσδιορίζεται στα τέλη Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου