Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση Κόλλια με αφορμή το λουκέτο στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας: Η Τριφυλία πληρώνει τον εκσυγχρονισμό
Δήλωση Κόλλια με αφορμή το λουκέτο στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας: Η Τριφυλία πληρώνει τον εκσυγχρονισμό
"Ο Δήμος Τριφυλίας έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα του εκσυγχρονισμού και νοικοκυρέματος του ελληνικού κράτους" τόνισε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σε συνέντευξη Τύπου. Σε αυτήν αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για να παραμείνει η ΔΟΥ Κυπαρισσίας και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την αρνητική στάση που αντιμετώπισαν απέναντι στα επιχειρήματα που παρέθεσαν, στην σύσκεψη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. "Τα ΚΕΦ δεν μπορούν να αποτελούν αντεπιχείρημα από την πλευρά του υπουργείου" σημείωσε. Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να αποτελεί "casus belli", για να καταλήξει ότι με την μεταφορά όλων των υπηρεσιών στα αστικά κέντρα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην περιφέρεια.
Χαρακτηριστικά για το θέμα της σύσκεψης στην Αθήνα σχετικά με την ΔΟΥ Κυπαρισσίας ο κ. Κόλλιας σημείωσε: "Θέλω να επαναλάβω ότι πήγαμε στην σύσκεψη με πολύ μαχητική διάθεση και με πολύ ουσιαστικά και τεκμηριωμένα στοιχεία. Μιλήσαμε για ένα εξόχως πολιτικό ζήτημα πως από τις 3 Εφορίες που είχε ο Δήμος Τριφυλίας μένει χωρίς καμία. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τέτοιος δήμος. Αυτό έχει να κάνει με την λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας του δήμου, δεν είναι δυνατό να διανύονται αποστάσεις 140 και 160 χιλιομέτρων για να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Οι διαμαρτυρίες όλων των φορέων αυτό το μήνυμα έστελναν και αυτό αναπτύχθηκε και από εμάς. Είναι ακατανόητο οι αριθμοί να υπερτερούν των κοινωνικών ζητημάτων και των ανθρώπων, όμως και η λογική των αριθμών λειτουργεί συντριπτικά σε βάρος του Νομού Μεσσηνίας στο σύνολό του. Ο Νομός Ηλείας έχει σύνολο εσόδων 116 εκ., ο Νομός Μεσσηνίας έχει σύνολο 178 εκ., η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ της Μεσσηνίας. Οσον αφορά τον αριθμό των συναλλασσομένων, στο Νομό Ηλείας είναι 140 χιλ., στη Μεσσηνία είναι 167 χιλ. Ποια λογική αριθμού λέει ότι στο νομό που έχουμε περισσότερα έσοδα και συναλλασσόμενους θα έχουμε 1 ΔΟΥ και στο νομό με τα λιγότερα θα έχουμε δύο. Η εξατομίκευση κατά ΔΟΥ του υπουργείου δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο, σημασία έχει πώς κινείται ο κόσμος μέσα στο νομό. Το αντεπιχείρημα που ανέπτυξε ο σύμβουλος του κ. Στουρνάρα ότι το ζήτημα αυτό θα αντιμετωπιστεί μέσα από τα ΚΕΦ, δεν είναι πειστικό και σε κάθε περίπτωση δεν είναι αξιόπιστο επιχείρημα να προβάλεται σήμερα, καθώς κανένα ΚΕΦ στην Ελλάδα δεν λειτουργεί". Επίσης σημείωσε ότι σε βάθος χρόνου δεν θα μπορούν να παρέχουν ουσιαστική εξυπηρέτηση στους πολίτες καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί πολλές από τις διαδικασίες που απαιτούνται και αναρωτήθηκε, αφού όλα αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί, γιατί δεν δίνεται μια παράταση: "Σε μια περιοχή όπως είναι η Τριφυλία που συνεχώς αναπτύσσεται, που ανταποκρίνεται στη συνεχή πρόκληση του πρωθυπουργού για ανάπτυξη, αν του αφαιρέσεις τα εργαλεία σβήνεις κάποιες παραμέτρους από την προοπτική της ανάπτυξης".
Απαντώντας στην κριτική που ακούγεται για καθυστέρηση στις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν, ο κ. Κόλλιας σημείωσε: "Πριν κλείσει η ΔΟΥ είχαμε κινηθεί προς το αρμόδιο υπουργείο και το γραφείο του πρωθυπουργού. Οι ενδείξεις που είχαμε ήταν πως αν ανακινηθεί ζήτημα ΔΟΥ θα εξεταστεί και η περίπτωση της Κυπαρισσίας. Δυστυχώς τα πάντα έγιναν εν κρυπτώ για να μην προλάβει κανείς να ζητήσει παρουσία εκείνη την ώρα που συνεδρίαζε η επιτροπή, όπου πρόεδρος είναι ο κ. Κουρμούσης. Αρα δεν ευσταθεί η λογική ότι αργά ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια". Ακόμη σημείωσε πως δεσμεύτηκαν να καλύψουν όλα τα έξοδα της ΔΟΥ ενώ και οι ιδιοκτήτες δίνουν το κτήριο χωρίς ενοίκιο, επιχείρημα που δεν απαντήθηκε θετικά, όπως και αυτό για την λειτουργία παραρτήματος της Καλαμάτας.
Μιλώντας για το ζήτημα του νοσοκομείου, τόνισε ότι και εκεί έχουν γίνει κινήσεις και ισχύει το "casus belli". Είπε πως δεν μπορεί να καταργηθεί το νοσοκομείο, τονίζοντας πως οι διαβεβαιώσεις προς τον ίδιο και το λαό της Μεσσηνίας είναι πως δεν πρόκειται να κλείσει. "Είμαστε σε επιφυλακή καθώς τα πράγματα στον τόπο διαφεντεύονται από άλλα κριτήρια και άλλα κέντρα" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κόλλιας ενημέρωσε ότι από κοντά παρακολουθούν και το ζήτημα που από πληροφορίες έχει ανακύψει για τα αστυνομικά τμήματα. "Δεν μπορεί η περιοχή να μην έχει μόνιμη αστυνόμευση την στιγμή που έχει τόσους αλλοδαπούς αλλά και μια μεγάλη έκταση με πολλούς οικισμούς" σημείωσε. Για αυτό είπε πως έχουν συμφωνήσει για την ίδρυση ενός τμήματος αστυνομικών επιχειρήσεων στην Μεσσηνία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Μεσσηνία είναι ζώνη 9, ενώ με έγγραφο προς τον αρμόδιο υπουργό έχουν ζητήσει την ενίσχυση και όχι την κατάργηση τμημάτων όπως των Φιλιατρών, για το οποίο ακούγονται διάφορα, τονίζοντας πως και εδώ διαθέτουν τους ανάλογους χώρους
"Ο Δήμος Τριφυλίας έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα του εκσυγχρονισμού και νοικοκυρέματος του κράτους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και απαρίθμησε τις υπηρεσίες που έχουν καταργηθεί: "Επιτέλους, έλεος. Οι κάτοικοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του κράτους".
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα ΚΕΦ, είπε ότι στο δήμο σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου θα είναι 3, σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους και από σήμερα ο δήμος προχωρά στον εξοπλισμό τους, για να συμπληρώσει πως η εκτίμησή τους είναι πως τα ΚΕΦ δεν μπορούν σήμερα να αναπληρώσουν την λειτουργία των ΔΟΥ.
Σχετικά με όσα ακούγονται για κατάργηση και άλλων υπηρεσιών, τόνισε πως αλίμονο αν αποψιλωθεί όλη η περιφέρεια, αν μεταφερθούν όλα στα αστικά κέντρα και σημείωσε πως σε επίπεδο φημών έχουν ακουστεί διάφορα. Επανέλαβε τέλος πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην περιφέρεια αν αυτή αποψιλώνεται από τα εργαλεία που έχουν ανάγκη οι επενδυτές.
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου