Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

Ξεπουλιούνται οι παραλίες της Μεσσηνίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες 09/05/2014
gialobaΕ­ρώ­τη­ση Πε­τρά­κου για τις πα­ρα­χω­ρή­σεις α­κι­νή­των της Μεσ­ση­νί­ας και της Λα­κω­νί­ας στο ΤΑΙ­ΠΕΔ
Στην Μεσ­ση­νί­α ξε­που­λι­ούν­ται μέ­σω του ΤΑΙ­ΠΕΔ 535 στρέμ­μα­τα πα­ρα­λί­ας στη Γι­ά­λο­βα, 44 στρ. πα­ρα­λια­κής έ­κτα­σης στη Γι­ά­λο­βα – Δι­βά­ρι, 220 στρ. πα­ρα­λί­α στην Μπού­κα-Βε­λί­κα Μεσ­σή­νης, 48 στρ. πα­ρα­λί­α στην πε­ρι­ο­χή «Κορ­δί­α» Κα­λα­μά­τας (Γου­λι­μί­δες), 19,5 στρ. πα­ρα­λια­κή έ­κτα­ση μπρο­στά στο λι­μα­νά­κι στο Πε­τα­λί­δι Μεσ­σή­νης. Α­να­φέ­ρει στην ε­ρώ­τη­ση που κα­τέ­θε­σε ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας Θα­νά­σης Πε­τρά­κος προς τον υ­πουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών Γιά­ννη Στουρ­νά­ρα.
Συγ­κε­κρι­μέ­να, ο κ. Πε­τρά­κος στην ε­ρώ­τη­σή του το­νί­ζει:
«Μέ­σω του ΤΑΙ­ΠΕΔ δι­α­πράτ­τε­ται έ­να α­πό τα με­γα­λύ­τε­ρα σκάν­δα­λα στην σύγ­χρο­νη ι­στο­ρί­α της Ελ­λά­δας αλ­λά και της Ευ­ρώ­πης. Το ΤΑΙ­ΠΕΔ εί­ναι έ­να ερ­γα­λεί­ο της τρό­ι­κας που ε­πι­χει­ρεί το με­γα­λύ­τε­ρο ξε­πού­λη­μα δη­μό­σιας πε­ρι­ου­σί­ας που έ­χει γί­νει στην Ευ­ρώ­πη με­τά το 1991 που ξε­που­λή­θη­καν ό­λες οι δη­μό­σι­ες ε­πι­χει­ρή­σεις της Α­να­το­λι­κής Γερ­μα­νί­ας.
Το ΤΑΙ­ΠΕΔ δη­μι­ουρ­γή­θη­κε με την πρό­φα­ση της προ­ώ­θη­σης του δη­μο­σί­ου συμ­φέ­ρον­τος. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα ό­μως λει­τουρ­γεί με στό­χο  το ξε­πού­λη­μα της Δη­μό­σιας πε­ρι­ου­σί­ας σε ι­δι­ώ­τες «ε­πεν­δυ­τές». Το Υ­πουρ­γεί­ο Οι­κο­νο­μι­κών δεν δι­στά­ζει να «περ­νά­ει» στο ΤΑΙ­ΠΕΔ α­κό­μη και α­κί­νη­τα με­γά­λης ι­στο­ρι­κής ση­μα­σί­ας (προ­σφυ­γι­κά). Το ΥΠ.ΟΙΚ. ξε­που­λά­ει σε ε­ξευ­τε­λι­στι­κές τι­μές α­κί­νη­τα του Δη­μο­σί­ου στους ι­δι­ώ­τες και στη συ­νέ­χεια τα ε­νοι­κιά­ζει α­πό αυ­τούς, ε­ξα­σφα­λί­ζον­τάς τους κέρ­δη.
Με α­πό­φα­ση της συγ­κυ­βέρ­νη­σης «πέ­ρα­σαν» στο ΤΑΙ­ΠΕΔ, προ­κει­μέ­νου να ι­δι­ω­τι­κο­ποι­η­θούν, ε­κτά­σεις- φι­λέ­τα ε­κα­τον­τά­δων στρεμ­μά­των, που μέ­χρι τώ­ρα ή­ταν Δη­μό­σι­ες και δι­α­θέ­σι­μες στους πο­λί­τες, που βρί­σκον­ται στους νο­μούς Μεσ­ση­νί­ας και Λα­κω­νί­ας.
Συγ­κε­κρι­μέ­να, προς ξε­πού­λη­μα ο­δεύ­ουν οι πα­ρα­κά­τω πα­ρα­λί­ες:
στην Μεσ­ση­νί­α, 535 στρέμ­μα­τα πα­ρα­λί­ας στη Γι­ά­λο­βα, 44 στρ. πα­ρα­λια­κής έ­κτα­σης στη Γι­ά­λο­βα – Δι­βά­ρι, 220 στρ. πα­ρα­λί­α στην Μπού­κα-Βε­λί­κα Μεσ­σή­νης, 48 στρ. πα­ρα­λί­α στην πε­ρι­ο­χή «Κορ­δί­α» Κα­λα­μά­τας (Γου­λι­μί­δες), 19,5 στρ. πα­ρα­λια­κή έ­κτα­ση μπρο­στά στο λι­μα­νά­κι στο Πε­τα­λί­δι Μεσ­σή­νης.
στην Λα­κω­νί­α, 175 στρέμ­μα­τα κα­τά­λευ­κης αμ­μου­διάς σε μια α­πό τις γνω­στό­τε­ρες πα­ρα­λί­ες παγ­κο­σμί­ως, στο Σα­ρα­κί­νι­κο (Με­γά­λος Σί­μος) Ε­λα­φο­νή­σου, 500 στρ. πα­ρα­λια­κή έ­κτα­ση στη Γλυ­κό­βρυ­ση, 107 στρ. πα­ρα­λια­κή έ­κτα­ση στο Σκου­τά­ρι, 11 στρ. πα­ρα­λί­α στην Πα­χιά Άμ­μο Πλύ­τρας.
Ε­ρω­τά­ται ο αρ­μό­διος Υ­πουρ­γός:
Προ­τί­θε­ται το ΥΠ.ΟΙΚ. να α­πεν­τά­ξει α­πό το ΤΑΙ­ΠΕΔ των ε­κτά­σε­ων αυ­τών, οι ο­ποί­ες εί­ναι ε­κτά­σεις-φι­λέ­τα και μπο­ρούν και πρέ­πει να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν για σκο­πούς δη­μο­σί­ου συμ­φέ­ρον­τος ο­ρι­σμέ­νες δε α­πό αυ­τές προ­ο­ρί­ζον­ταν για άλ­λους σκο­πούς ό­πως η κα­τα­σκευ­ή σχο­λεί­ων και α­θλη­τι­κών χώ­ρων και που η «α­ξι­ο­ποί­η­σή» τους εν­δέ­χε­ται να εί­ναι αν­τι­συν­ταγ­μα­τι­κή;
Αί­τη­ση κα­τά­θε­σης εγ­γρά­φων.
Ε­πί­σης ζη­τεί­ται να κα­τα­τε­θούν τα σχε­τι­κά με την υ­πό­θε­ση έγ­γρα­φα:
Το το­πο­γρα­φι­κό δι­ά­γραμ­μα ή τις συν­τε­ταγ­μέ­νες των ο­ρί­ων ό­λων των προς πα­ρα­χώ­ρη­ση α­κι­νή­των των νο­μών Μεσ­ση­νί­ας και Λα­κω­νί­ας που εν­τά­χθη­καν στο ΤΑΙ­ΠΕΔ.
Το ι­δι­ο­κτη­σια­κό τους κα­θε­στώς (το πρό­σφα­το ι­στο­ρι­κό, δη­λα­δή πρα­κτι­κά με ποι­ο τρό­πο πε­ρι­ήλ­θαν στο δη­μό­σιο).
Τα α­να­λυ­τι­κά πρα­κτι­κά των α­πο­φά­σε­ων (ό­χι α­πο­σπά­σμα­τα) των δη­μο­τι­κών συμ­βου­λί­ων με τις ο­ποί­ες κα­θο­ρί­ζε­ται η μελ­λον­τι­κή χρή­ση γης για τα κά­θε έ­να α­πό τα α­νω­τέ­ρω α­κί­νη­τα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου