Ήταν οι Μανιάτες εκείνοι που από το αποτέλεσμα της εκλογής αντέδρασαν στην πρόκληση ως φαίνεται κληρικού, ο οποίος απρεπώς μίλησε για τον δικό τους άνθρωπο, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν σε μεγάλο βαθμό.
Στα Κοινωνικά δίκτυα διαβάσαμε:
«Πληροφορούμαι επεισόδια στη Μονή Πετράκη!… Μπορεί να μη βγήκε ο π. Συμεών όμως δε μας δίνει κανείς το δικαίωμα να συμπεριφερόμαστε απολίτιστα και σαν αγριάνθρωποι!.. Λυπάμαι πολύ!!.. Είναι κρίμα που μια χούφτα ανθρώπων μας κάνουν ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα!… Τον κάψατε που τον κάψατε με τις κινητοποιήσεις σας μη τον καταστρέφετε τελείως γιατί θα μπορούσε να εκλεγεί αλλού Μητροπολίτης!… Αν λέτε ότι τον αγαπάτε και τον στηρίζετε φερθείτε σας παρακαλώ πολιτισμένα!… Η είστε εντός της εκκλησίας η δεν είστε επιτέλους αποφασίστε!!… Άξιος ο νέος επίσκοπος Μάνης κ. Χρυσοστομος!!….»
«Ελπίζω κάποια στιγμή να κατεβούμε από τα δέντρα… πως απαξιώνεις έτσι κάποιον του οποίου την προσωπικότητα και την πορεία του ΔΕΝ γνωρίζεις μόνο και μόνο γιατί δεν είναι αυτός που θες πάντα θα με ξεπερνά. Και φυσικά ΌΧΙ ΔΕΝ εκφράζουν όλη τη Μάνη… έλεος… »
Και ακολουθεί η απάντηση από παρόντα στα επεισόδια: «… καλό θα είναι, πριν κρίνουμε να μαθαίνουμε τα πράγματα πώς έχουν, γίνει βγήκε ένα ιερέας, λοιπόν που μας είπε ότι είναι γραμματέας στην ιερά σύνοδο και μας πρόσβαλε και κατά λέξη είπε ειρωνικά, τώρα θα δείτε θα υποφέρει ο δικός σας άνθρωπος και έφτυσε τον κόσμο δηλαδή μας απειλούν για το πατέρα Συμεών, επειδή εκφράσαμε την αγάπη μας. Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε γίνει το παραμικρό, αυτή την πράξη τού κληρικού, δηλαδή επιβραβεύεται αυτό μας διδάσκετε; Για όλα αυτά υπάρχουν ντοκουμέντα και μάρτυρες. Όλοι οι παρευρισκόμενοι. Συγχαρητήρια λοιπόν στους Μανιάτες που δεν δέχονται προσβολές. Καλό λοιπόν είναι να λυπάστε τον ιερέα για την συμπεριφορά του που ρεζιλεύει αυτό που πρεσβεύει την εκκλησία!»
Συνεχίζοντας άλλος σχολίασε: «όντως αυτά που γράφετε είναι η πραγματικότης. Παρακολουθούσαμε άφωνοι όλον αυτό τον καιρό το κακό που θα γινόταν. Εκτός της δυσφήμησης της Μάνης, εκτός των απειλών, ένας καταξιωμένος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγγελος, που έδωσε την ψυχή του για την Μάνη διασύρθηκε έτσι. Λυπόμαστε πολύ γιατί εάν δεν εκλεγόταν αυτή την φορά, στην επόμενη χηρεύουσα Μητρόπολη θα ήταν σε εκλόγιμη θέση. Μετά από όλα αυτά τα έκτροπα, ποιός πλέον θα θέλει να τον προτείνει; Γιατί τον φέρατε σε αυτή τη δεινή θέση να σας παρακαλεί να ηρεμήσετε και να φύγετε! Κρίμα και μακάρι να σας φωτίσει ο Θεός να μην το συνεχίσετε το Σάββατο!»
Αυτά συνέβησαν την 7η Φεβρουαρίου 2018.