Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Απο τα (graffiti) της ΙταλοΓερμανικης κατοχής στην Πύλο

"Επισκευή της Μεγάλης Αρχαιολογικής Αποθήκης στην Ακρόπολη του Φρουρίου Πύλου"

​Κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους,01/11/2017 - 30/11/2017 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής της Μεγάλης Αρχαιολογικής Αποθήκης στην Ακρόπολη του Φρουρίου Πύλου.

Συγκεκριμένα:
Αφού καταγράφηκαν αναλυτικά τα ευρήματα εντός των Αρχαιολογικών κιβωτίων, μεταφέρθηκαν στα πλησίον ευρισκόμενα κελιά, που χρησιμοποιούνται επίσης ως αποθηκευτικοί χώροι, αποξηλώθηκαν όλα τα παλιά ντέξιον και τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες κατασκευές, κυλιόμενες και συρόμενες.
Με τον τρόπο αυτό εξοικονομήθηκε  χώρος για την αποθήκευση και άλλων εναλίων αρχαιοτήτων, τη στιγμή μάλιστα που η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων,  στερείται αποθηκευτικών χώρων.

Παράλληλα συντηρήθηκαν και στερεώθηκαν σημαντικές ιστορικές τοιχογραφίες (graffiti), αδιάψευστα κατάλοιπα των φυλακισμένων της ιταλικής και γερμανικής κατοχής.

Με τον τρόπο αυτό η Αρχαιολογική Αποθήκη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, στην Ακρόπολη του Φρουρίου της Πύλου, κατέστη επισκέψιμη στο ευρύ κοινό, ενώ οι τοιχογραφίες αποτελούν μοναδικό δείγμα κατοχικών graffiti στον Ελλαδικό Χώρο.

Φωτογραφίες:

Απο τα  (graffiti) της ΙταλοΓερμανικης κατοχής στην Πύλο  

Σύγχρονη κατασκευή χώρου αποθήκευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου