Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ''ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ'' ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ»κ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

  ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ''ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ'' ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ»κ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ»



Προς τον
Αξιότιμο Κύριο
Ρομπάκη Κωνσταντίνο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Πύλου – Νέστορος
Δημοτικό Κατάστημα Πύλου
Πύλος Μεσσηνίας 24001 Πύλος 02-12-2019

Κοινοποίηση: Αξιότιμο Κύριο Παναγιώτη Καρβέλα - Δήμαρχο Πύλου –Νέστορος


Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Σήμερα το πρωϊ πληροφορηθήκαμε για ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της Τραπέζης ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη πόλη της Χώρας. Οι κάτοικοι που μας ενημέρωσαν ήταν έντρομοι για το συμβάν το οποίο έρχεται να προστεθεί στην πριν μερικές εβδομάδες απόπειρα ανατίναξης του Αυτόματου Μηχανήματος Τραπεζικών Υπηρεσιών (ΑΤΜ), και κλοπής του περιεχομένου του, στο ίδιο Τραπεζικό Κατάστημα. Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω κατάστημα απέχει μόνο 50 μέτρα από την Παιδική Χαρά, από επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ και από σχολεία και μόνο 150 μέτρα από την Κεντρική Πλατεία της πόλης. Έχει σκοτωθεί κόσμος από αδέσποτες σφαίρες και δεν μπορούμε να παρατηρούμε την υποβάθμιση των πόλεων και της ζωής των συμπολιτών μας χωρίς να αντιδράσουμε συντεταγμένα, μεθοδικά και ενωμένοι ως ηγεσία του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Επειδή κινδυνεύουν Ανθρώπινες Ζωές αλλά και οι περιουσίες των πολιτών, και επειδή η αποτροπή είναι βασική αρχή στην επιτυχή Φύλαξη, αλλά και στο αναγκαίο αίσθημα Ασφάλειας των πολιτών που προστατεύεται από το Σύνταγμα, είμαστε υποχρεωμένοι να δράσουμε άμεσα. Όλος ο Δήμος μαστίζεται από ληστείες σε κατοικίες και η Χώρα για κάποιο λόγο περισσότερο. Ζητούμε την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους σας, και αφού ενημερώσετε τον Δήμαρχο και τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων, για τον προγραμματισμό Έκτακτης και Κατεπείγουσας Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στη Χώρα στο Κινηματογράφο REX εντός τριών ημερών από σήμερα. Το θέμα συζήτησης θα πρέπει να είναι η λήψη άμεσων μέτρων από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η έκδοση ψηφίσματος του ΔΣ και η ενημέρωση της Κυβέρνησης για άμεσο επανασχεδιασμό των υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο Δήμο μας. Ζητείται η ίδρυση παραρτήματος της ΟΠΚΕ στο Δήμο Πύλου και η λειτουργία ενισχυμένων Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών στη Χώρα, στη Μεθώνη και η ενίσχυση του Τ.Α. Πύλου.

Επιπρόσθετα, ζητάμε να επισκεφθεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την παρουσίαση των ιδιαιτεροτήτων του Δήμου μας και τις αυξημένες ανάγκες μας σε Υπηρεσίες Ασφάλειας, Τροχαίας,
κλπ. Δεν είναι δυνατό να έχουμε τόσο παραγώμενο πλούτο από την Αγροτική Παραγωγή, να έχουμε το Ανάκτορο του Νέστωρος στην Αρχαία Πύλο, τέσσερα Κάστρα που επισκέπτονται χιλιάδες Τουρίστες, τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη Μεσόγειο στον Τουρισμό με το Costa Navarino να διπλασιάζει την δυναμικότητα σε κλίνες Υψηλού Επιπέδου Τουρισμό με τα έργα που κάνει στην Πύλο, Γιάλοβα , Κυνηγού, και εμείς να παρέχουμε υπηρεσίες ασφαλείας σε διπλάσιο αριθμό επισκεπτών με τον ίδιο μειωμένο αριθμό και διάταξη δυνάμεων προσωπικό της ΕΛΑΣ.

Επειδή η πόλη της Χώρας έχει δημοτικούς χώρους φιλοξενίας για την άμεση σύσταση Τμήματος Ασφαλείας αλλά και ΟΠΚΕ, φθηνά σπίτια για την διαμονή του προσωπικού, αλλά και ξενώνες που μπορούν να γίνουν στις δημοτικές αποθήκες πρώην ΑΣΟ ακριβώς δίπλα στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ επιβάλλεται η άμεση λήψη αποφάσεων και η υλοποίησή τους.

Εδώ θα πρέπει να σας θυμίσω και να σας διαμαρτυρηθώ εντόνως, ότι παρότι λάβαμε σχετική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις αρχές Οκτωβρίου για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του εν λόγω Τραπεζικού Καταστήματος της Τραπέζης Πειραιώς, ύστερα από πρόταση του Συνδυασμού «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ», μέχρι σήμερα η απόφαση μας δεν έχει υλοποιηθεί από τον Δήμαρχο και η Τράπεζα διέκοψε ήδη την λειτουργία του καταστήματος δύο ημέρες την εβδομάδα.

Επειδή δεν είμαστε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι ενός Λαού δεύτερης κατηγορίας αλλά των απογόνων αυτών που δημιούργησαν τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, στην Αρχαία Πύλο – Χώρα και που ο Όμηρος ύμνησε στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια, σας καλώ να λάβετε άμεσα δράση. Κανείς δεν μπορεί να μας αγνοεί για πολύ ούτε εμάς ούτε τους κατοίκους της Χώρας.

Προτείνω να δημιουργηθεί μια έκτακτη επιτροπή επανασχεδιασμού των Μέτρων Ασφαλείας του Δήμου στην οποία μπορώ και ο ίδιος να συμμετάσχω λόγω μεγάλης εμπειρίας μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ως Σύμβουλος Διοίκησης – Γενικός Διευθυντής για θέματα Ασφάλειας. Επίσης προτείνω να συμμετάσχουν τον συνταξιούχο Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ κ. Κουκούλα Γεώργιο, τον κ. Ξενούλη Γεώργιο (Συνταξιούχο Αστυνομικό εκλεγμένο στο Τοπικό Συμβούλιο Δ.Δ. Χώρας) και τον κ. Λεωνίδα Γαϊτάνη επίσης συνταξιούχο Αστυνομικό και τ. Δημοτικό Σύμβουλο Χώρας.

Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες και την γραπτή ενημέρωσή μας επί των ανωτέρω τεθέντων ζητημάτων.
Με Εκτίμηση,
Για την Δημοτική Παράταξη « ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ»
Δημήτρης Βρεττάκος
Οικονομολόγος – Δημοσιολόγος
Αποφ. Πανεπιστημίου Χάρβαρντ
τ. Γενικός Διευθυντής Σύμβουλος για Θέματα Ασφάλειας
Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου