Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

έτσι πρέπει να λειτουργεί ένας αιρετός ! αναδεικνύοντας θέματα,και εισηγούμενος στα αρμόδια όργανα του δήμου

Στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει στις 11/12/2019 έχω καταθέσει τις παρακάτω ερωτήσεις. Ελπίζω να υιοθετηθούν από την δημοτική αρχή τα όσα λέω.
ΠΡΟΣ :
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Κύριε πρόεδρε σας καταθέτω τις παρακάτω ερωτήσεις για το ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 11/12/2019.
1) Όπως όλοι γνωρίζουμε στην δημοτική ενότητα Κορώνης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις υποδομές υγείας . Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος κάτοικος της περιοχής διακομιδή με ασθενοφόρο θα πρέπει να περιμένει δύο ώρες για την διακομιδή του ,καθώς το πλησιέστερο ασθενοφόρο θα πρέπει να ξεκινήσει από το νοσοκομείο της Καλαμάτας. Χρόνος πολύτιμος στον οποίο μπορεί να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή .
Δεύτερον το αγροτικό ιατρείο λειτουργεί μόνο μερικές ώρες και μέρες την εβδομάδα . Εάν λοιπόν κάποιος πολίτης χρειαστεί ιατρική βοήθεια ενδεχομένως να μην υπάρχει ιατρός στην περιοχή και θα πρέπει στην καλύτερη περίπτωση να μετεκινηθεί με δικό του μέσω στο κέντρο υγείας της Αίπειας.
Τρίτον οι κτηριακές υποδομές του αγροτικού ιατρείου Κορώνης δεν είναι σε καλή κατάσταση .
Σας ερωτώ λοιπόν εάν προτίθεστε κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι και κύριε δήμαρχε να συντάξουμε ψήφισμα προς τον υπουργό υγείας με το οποίο να ζητάμε την ίδρυση κέντρου υγείας στην Δ.Ε Κορώνης με ασθενοφόρο , την ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό και την αναβάθμιση των υποδομών υγείας.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου που τις προηγούμενες μέρες κατέθεσε ερώτηση στην βουλή σχετικά με το παραπάνω θέμα .

2) Κύριε δήμαρχε σχετικά το δημοτικό κτήριο «Τουριστικό» στην περιοχή του πανοράματος Κορώνης σας ερωτώ τι προτίθεστε να κάνετε ; Αυτή την στιγμή το κτήριο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς έχει να συντηρηθεί εδώ και χρόνια .
Σας καλώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο νομιμοποίησης του κτηρίου και στην συνέχεια την παραχώρησή του σε ιδιώτη προς λειτουργεία ξενοδοχείου που ήταν και ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας του . Μια τέτοια κίνηση θα έδινε έσοδα στον δήμο από το ενοίκιο και τους φόρους της επιχείρησης , θα μας απήλασε από το κόστος συντήρησης και θα τόνωνε την τοπική οικονομία με θέσεις εργασίας , επενδύσεις και ενδεχόμενη αύξηση της τουριστικής κίνησης.
3) Κύριε δήμαρχε σας ερωτώ τι παρεμβάσεις και ενέργειες έχετε κάνει προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την συντήρηση και αποκατάσταση των ενετικών πύργων της Δ.Ε Κορώνης . Πρόσφατα μας ενημερώσατε για την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να διαθέσει σημαντικό ποσό κονδυλίων για το κάστρο της Κορώνης .Όμως καμία αναφορά δεν έγινε για τον ενετικό πύργο που βρίσκετε στην περιοχή Μεμί της Δημοτικής ενότητας , ο οποίος είναι σε άθλια κατάσταση και κινδυνεύει με κατάρρευση . Επίσης υπάρχει και δεύτερος πύργος ,εντός της πόλης της Κορώνης , που χρειάζεται να συντηρηθεί και να αναδειχθεί . Σας παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθώς βρισκόμαστε προ του κινδύνου να χάσουμε ένα ολόκληρο πολιτιστικό μνημείο .
( κύριε πρόεδρε σας επισυνάπτω φωτογραφίες τις οποίες σας παρακαλώ να τις κοινοποιήσετε μαζί με το παρόν κείμενο σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους)

Με εκτίμηση
ΜΠΛΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου