Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Υπογεννητικότητα διαχρονικές αξίες Ελληνικού πολιτισμού.Άρθρο του Προέδρου της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Πελοπίδα Επιτιμ. Α΄ Υπαρχηγού Λ.Σ.

 

Άρθρο του Προέδρου της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Πελοπίδα Επιτιμ. Α΄ Υπαρχηγού Λ.Σ.



 

Υπογεννητικότητα διαχρονικές αξίες Ελληνικού πολιτισμού.

 

Η χώρα μας αντιμετωπίζει οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα και θα έπρεπε να έχει ως πρώτη της μέριμνα την ενίσχυση της Ελληνικής οικογένειας και την αύξηση των γεννήσεων. Παρατηρούμε πάντα με ανησυχία να εξαγγέλλονται νομοθετικές πρωτοβουλίες σύμφωνα βέβαια με το δημόσιο αίσθημα, τα ήθη και τις εθνικές μας παραδόσεις, που διαχρονικά αποτελούν τα κρατικά θεμέλια της συνέχειας, της επιβίωσης και της προοπτικής του Ελληνισμού.

Η αύξηση των γεννήσεων είναι το κλειδί για το Δημογραφικό.

Το Δημογραφικό αποτελεί ένα από τα πιο ευαίσθητα και πολύπλοκα πολιτικά και κοινωνικά θέματα, το οποίο συνδέεται διαπερνά και επηρεάζει μια σειρά άλλων τομέων κυβερνητικής πολιτικής, όπως είναι η εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή και η ουσιαστική ισότητα των φύλων.

Βέβαια η σημερινή κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έθεσε πολύ ψηλά στην ατζέντα της το θέμα της επίλυσης του Δημογραφικού. Προχώρησε για πρώτη φορά στην δημιουργία επιτελικού φορέα σε κεντρικό επίπεδο, που έχει τον ρόλο της χάραξης, του συντονισμού, και της παρακολούθησης μίας ενιαίας και μακροπρόθεσμης πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους όπως:

α) Στρέψουν κατά προτεραιότητα το ενδιαφέρον τους στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χώρα. Είναι ασέβεια προς τον Ελληνικό λαό και την ιστορία του να υποβάλλονται ιδέες που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

β) Να μην επικαλούμεθα άλλες αξίες που υπομονεύουν την οικογένεια ως κοινωνικό θεσμό και πλήττουν τα ήθη και τις παραδόσεις του ελληνικού λαού και

γ) Να εστιάσουν την προσοχή τους σε θέματα Παιδείας, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος, διασφαλίζοντας την επαρκή διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και κλασικής παιδείας.

Έκκληση για ενότητα, ομοψυχία και συστράτευση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού.

 

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου