Τρίτη 19 Ιουλίου 2011


ΕΑΣ Μεσσηνίας
Με οριακή πλειοψηφία ο ισολογισμός
Η έγκριση του ισολογισμού της ΕΑΣ για το 2010 μονοπώλησε ως θέμα το ενδιαφέρον των αντιπροσώπων στη γενική συνέλευση της Ένωσης την περασμένη Κυριακή στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Εάν ο ισολογισμός δεν ψηφιζόταν, αυτομάτως θα έπεφτε η παρούσα διοίκηση, θα εκλεγόταν προσωρινή και θα ακολουθούσαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Τελικά, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και αρκετή φασαρία, ο ισολογισμός εγκρίθηκε με 63 υπέρ (από τους 120 που ψήφισαν), κι έτσι η Διοίκηση του Βασίλη Κοζομπόλη παρέμεινε στη θέση της.
Κίνδυνος χρεοκοπίαςΣτην παρουσίαση του ισολογισμού για το 2010 ο ορκωτός λογιστής Γιάννης Παπουτσής μίλησε για ζημιές που φτάνουν το 1.750.000 ευρώ και συσσωρεμένες που ανέρχονται περίπου στα 3 εκ., ενώ προειδοποίησε ότι, εάν η Ένωση συνεχίσει να «βάζει» ζημιές, δε θα είναι βιώσιμη. Επισήμανε, ωστόσο, την έλλειψη οικονομικών προβλέψεων από την ΕΑΣ (π.χ. για επισφαλείς απαιτήσεις, αποζημίωση προσωπικού λόγω αποχώρησης κ.λπ.), πράγμα που, αν είχε γίνει, οι συσσωρεμένες ζημιές θα εμφανίζονταν μεγαλύτερες.
«Στόχος η φυσική μου εξόντωση»Σε απολογισμό του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης αναφέρθηκε στις δράσεις της οργάνωσης, ενώ, απαντώντας στην κριτική που δέχεται, είπε ότι συνάδελφοί του, βάζοντας στόχο τη φυσική του εξόντωση, δε δίστασαν να καταγγείλουν την οργάνωση σε κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως ΙΚΑ και ΣΔΟΕ. Θύμισε τον εξονυχιστικό έλεγχο που είχε κάνει το ΣΔΟΕ το 2009 στην Ένωση και τα είχε βρει όλα εντάξει και πρόσθεσε ότι ο πόλεμος που του γίνεται τον τελευταίο καιρό οφείλεται στο ότι τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
Περί υπόγειων διαδρομών με ΠΑΣΟΚΣτα μέσα ενημέρωσης που υπονοούν ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές μεταξύ Β. Κοζομπόλη και συμβούλων του Δ.Σ. που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε ο σύμβουλος Κώστας Κατσούλης. Ο ένας εκ των τριών συμβούλων της μειοψηφίας είπε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ανέφερε ότι με τον πρόεδρο απλώς επισκέφθηκαν δυο φορές το Μεσσήνιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας Γιώργο Κανελλόπουλο και ότι βρέθηκαν άλλες δυο φορές στην Αθήνα μαζί για θέματα που αφορούσαν στην Ένωση.Ο δεύτερος σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Λαζόγιαννης αναφέρθηκε στην τριμελή επιτροπή (στην οποία συμμετείχε) που έκανε οικονομικό έλεγχο για τις απαιτήσεις της ΕΑΣ, λέγοντας ότι δε δέχθηκε καμία παρέμβαση από τον πρόεδρο Βασίλη Κοζομπόλη.Ο Νίκος Κοτταρίδης ήταν ο μόνος από τα μέλη του Δ.Σ. που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ ο οποίος πρόσφατα είχε ψηφίσει θετικά στην πρόταση μομφής κατά του Βασίλη Κοζομπόλη, την οποία είχαν καταθέσει 5 σύμβουλοι από την παράταξή του. Σταθερός και ξεκάθαρος στη στάση του, ο κ. Κοτταρίδης και προχθές ζήτησε από τις υγιείς συνεταιριστικές δυνάμεις να καταψηφίσουν τον ισολογισμό, προσθέτοντας ότι επαληθεύτηκαν όσα έλεγε εδώ και χρόνια. Αποζημιώσεις και οδοιπορικάΕπίθεση στο πρόεδρο της ΕΑΣ για τις αποζημιώσεις που λαμβάνει, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή στο λογιστήριο να μην παρουσιάζονται τα έξοδα κίνησης, έκανε ο Γιώργος Καμαρινός, μέλος του Δ.Σ., εκλεγμένος με την παράταξη Κοζομπόλη, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την πρόσφατη πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Ένωσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, ο κ. Κοζομπόλης σε διάστημα δύο μηνών (1/4/2011 έως 16/6/2011) εισέπραξε αποζημίωση 5.770 ευρώ και οδοιπορικά 1.763 ευρώ. Απαντώντας ο κ. Κοζομπόλης, είπε πως ό,τι παίρνει είναι νόμιμο και πως αποζημιώσεις και οδοιπορικά είναι ίδια για όλα τα μέλη του Δ.Σ.
«Μαύρη εργασία»Πρώτη στη μαύρη εργασία χαρακτήρισε την ΕΑΣ το μέλος του Δ.Σ. Αριστείδης Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας ότι το 2010 εργάσθηκαν στην οργάνωση πάνω από 300 άτομα, πολλά από τα οποία ανασφάλιστα. Πρότεινε, μάλιστα, να πληρώσουν τα σχετικά πρόστιμα όσοι ευθύνονται γι’ αυτό. Αναφερόμενος στο οικονομικό άνοιγμα της ΕΑΣ, που φτάνει τα 6,5 εκ. ευρώ, το μέλος του Δ.Σ. Πάνος Παγάνης είπε ότι τα χρήματα που κινδυνεύει να χάσει η Ένωση δεν είναι από παραγωγούς, αλλά από εμπόρους, οι οποίοι έπαιρναν προϊόντα και δεν πλήρωναν ποτέ.
«Καρτέλ ελαιολάδου»Για καρτέλ έκανε λόγο το μέλος του Δ.Σ. Μιχάλης Αντωνόπουλος, αναφερόμενος στην πώληση από την ΕΑΣ 58 τόνων υποβαθμισμένου ελαιολάδου ως έξτρα παρθένου τον περασμένο Νοέμβριο, με τιμή 1,75 το κιλό. Είπε ότι αυτή η ενέργεια προκάλεσε αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς μέσα στην εποχή της εσοδείας φρέσκου ελαιολάδου, που οι παραγωγοί θέλουν να πιάσουν καλή τιμή, η οργάνωση πουλούσε με 1,75!Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ απάντησε ότι το λάδι δεν ήταν υποβαθμισμένο, αλλά προηγούμενης εσοδείας, οπότε, για να μη μείνει, η καλύτερη λύση ήταν να πουληθεί «χύμα». Πρόσθεσε ότι το μισό πουλήθηκε ως έξτρα παρθένο και το υπόλοιπο ως παρθένο, λόγω μειονεκτήματος στα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.
Αποτελέσματα Όσον αφορά στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας: Ψήφισαν: 120.Έγκριση ισολογισμού: 63 ναι, 53 όχι, 4 λευκά.Απαλλαγή μελών Δ.Σ. από κάθε ευθύνη: 61 ναι, 55 όχι, 4 λευκά.
Της Μαρίας Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου