Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

2 - ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΟΡΙΔΗΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ-10032012.mpg

«ΚΑΤΣΑΔΑ» ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ (2ο ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ")

Κάθοδος Σαμαρά – Βορίδη στη Καλαμάτα:
Πολύς Σαματ(ρ)άς για το τίποτα …

16:30 10/03
Πραγματοποιήθηκε, σήμερα στις 11 το πρωϊ, παρουσία Σαμαρά και Βορίδη, με συνοπτικές διαδικασίες, η «τελετή θεμελίωσης» της γέφυρας του Νέδοντα. Ο Αντώνης Σαμαράς ουσιαστικά εγκαινίασε την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας προς τις εκλογές, ενώ αύριο Κυριακή το πρωϊ, στην Αθήνα, θα δώσει το σύνθημα για την προεκλογική αντεπίθεση με ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Όλα τελείωσαν πολύ γρήγορα («τρέχοντας») με το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να εκθειάζει, να καταευχαριστεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, και να υπογραμμίζει ότι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. μπορούν να αναστρέψουν την υφεσιακή πορεία της χώρας. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς για άλλη μια φορά μίλησε με συγκινησιακή φόρτιση, όπως ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει, επειδή βρέθηκε στην ιδιαίτερή του πατρίδα (ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ επισυναπτόμενο στο παρόν άρθρο - ανάρτηση και δεύτερο βίντεο: pelopsnews >>> Παραπολιτικά / Μεσσηνία, όπου παρουσιάζονται εικόνες από την χθεσινοβραδινή στενή αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής της εκδήλωσης, με άνδρες και περιπολικά).


Τα περίπου 400- 500 άτομα που παρευρέθηκαν στην τελετή, με την άφιξη του κ. Σαμαρά άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς – Ελλάς Αντώνης Σαμαράς», ενώ όταν πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. άρχισαν να φωνάζουν «Νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός».


ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι ομιλίες περιορίσθηκαν αυστηρά στους τρεις και σε ελάχιστα λεπτά για τον καθένα. Αμέσως μετά τα εγκαίνια (μεταξωτή ...κορδέλα δεν υπήρξε, ούτε ... θεμέλιος λίθος, πάντως) ο κ. Σαμαράς αναχώρησε από το σημείο της τελετής και ενώ αναμενόταν να πάει στο Δημαρχείο της πόλης, τελικά κατέληξε σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης και από εκεί αναχώρησε για Αθήνα. 

Στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, πήγε μόνος του ο Υπουργός Υποδομών και παραχώρησε συνέντευξη προς τα ΜΜΕ.

Λίγο πιο πάνω από το Δημαρχείο Καλαμάτας, στο πεζόδρομο της Αριστομένους, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών, κινούμενη προς το Δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά το Μνημονίου και της πολιτικής στήριξης που έχει δώσει η Ν.Δ., σταμάτησε με παρέμβαση της Αστυνομίας (ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ). Οι διαδηλωτές, δεν κατάφεραν ούτε καν να πλησιάσουν, αφού τμήμα του πεζόδρομου της Αριστομένους, είχε αποκλεισθεί με άνδρες των ΜΑΤ που δεν άφηναν κανένα να περάσει. 

Τον κ. Σαμαρά συνόδευσε στην Καλαμάτα και ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Παρόντες από την Μεσσηνία ήταν ο Βουλευτής Γ. Λαμπρόπουλος και ο τ. Βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Πολιτευτές, Δήμαρχοι και στελέχη της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, εκτός βέβαια από τα 400-500 άτομα που απάντησαν στα … τηλέφωνα τις προηγούμενες ημέρες.

Παρόντες ήταν και οι βουλευτές Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος και Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός.


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, χαρακτήρισε πρώτο αγωνιστή για το έργο τον Αντώνη Σαμαρά και ακολούθως τον Υπουργό Υποδομών, ενώ μίλησε και για κοινούς αγώνες όλων των βουλευτών της Μεσσηνίας.

Και επειδή οι «παλιές αγάπες» δεν ξεχνιούνται, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα και ξεχωριστά το βουλευτή Μεσσηνίας Ιωάννη Λαμπρόπουλο.

Μιλώντας για το έργο που θεμελιώθηκε, ευχήθηκε να είναι γέφυρα ενότητας του λαού και συνεννόησης για όλους μας.

Κλείνοντας δήλωσε στον Αντώνη Σαμαρά, ότι «θα είμαστε δίπλα σου όλοι μας, για να τελειώσουμε πολλά τέτοια έργα».


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Παίρνοντας το λόγο, ο Υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα, υπογραμμίζοντας ότι εξασφαλίζεται η κατασκευή του περιμετρικού δρόμου της Καλαμάτας και με αυτό το έργο ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος, ο οποίος, όπως σημείωσε, δίνει απάντηση και λύση στις μεταφορικές ανάγκες της Πελοποννήσου.

Μέχρι στιγμής, είπε για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου έχουν  δαπανηθεί 695 εκατ. ευρώ.

Περνώντας στο πολιτικό μήνυμα που ήθελε να δώσει, είπε ότι ένας δρόμος υπάρχει για να βγει η χώρα από αυτή τη μεγάλη δυσκολία που βρίσκεται και αυτός είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, ο οποίος μπορεί να έρθει μόνο  αν η οικονομία μας γίνει ανταγωνιστική.

Το μυστικό, όπως είπε, γι’ αυτό είναι η ανάπτυξη και τα έργα υποδομής.

Ευχαρίστησε, από καρδιάς, και το υπογράμμισε, τον Αντώνη Σαμαρά και αναφέρθηκε σε παρέμβαση που έκανε σε ευρωπαϊκά όργανα, όταν ακόμα ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη χρηματοδότηση των μεγάλων οδικών αξόνων, με αποτέλεσμα να επισπευτεί το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί.

Συνέχισε λοιπόν, ο κ. Βορίδης, λέγοντας  πως αυτό αποδεικνύει  την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του κ. Σαμαρά και πως πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού, φέρνει συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα για τον τόπο.


Καταλήγοντας, είπε ότι ο λαός πρέπει να επιλέξει ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση και πως όλα τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Και η μόνη Κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, που θα αναστρέψει την υφεσιακή πορεία της χώρας είναι μόνο η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Με το συναισθηματικό γνωστό του τρόπο, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται στην Μεσσηνία, ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας στους λίγους οπαδούς, που είχαν τελικά συγκεντρωθεί, ότι θέλει πρώτα να μιλήσει η καρδιά του, γιατί η συγκίνηση είναι μεγάλη.

Όπως είπε, στον κόσμο μπορεί να ξέρουν πόσο πολύ αγαπάει τη Μεσσηνία, αλλά δεν θα μάθουν ποτέ πόσο του λείπει η Μεσσηνία.

Το έργο το χαρακτήρισε ένεση αισιοδοξίας και τόνωσης στο ηθικό των Ελλήνων, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη «είναι αυτή για την οποία αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Αναφέρθηκε ακόμα σε αυτούς που αγωνίσθηκαν και βλέπουν σήμερα τη δουλειά τους να χάνεται, τα παιδιά τους να είναι άνεργα και το συνταξιούχο που πλήρωσε για το μεροκάματο και βλέπει τη σύνταξή του να εξανεμίζεται...

Κλείνοντας χαρακτήρισε τη Ν.Δ. λαϊκή παράταξη, που πιστεύει στο δικαίωμα του Έλληνα για ανάπτυξη.


ΤΙ … ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΜΑΤ(Ρ)Α

Πολύ λίγος κόσμος, τόσο λίγος που ο Αντώνης Σαμαράς «τα πήρε στο κρανίο» με τους τοπικούς διοργανωτές και όχι μόνο και γι’ αυτό … αναγκάστηκε να μην κατεβεί ούτε και στο Δημαρχείο, μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση από χθες, κατηφή πρόσωπα στα τοπικά στελέχη μετά την … κατσάδα Σαμαρά (για την αποτυχία της εκδήλωσης), ταλαιπωρία στην Βόρεια πλευρά της Καλαμάτας με τον κόσμο λίγο πιο κάτω από την εκδήλωση των «εγκαινίων» να διαμαρτύρεται για το κομφούζιο (λειτουργούσε σήμερα λίγα μέτρα πιο κάτω και η Λαϊκή Αγορά, δίπλα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, που σφύζει κάθε Σάββατο) και μια μικροεκδήλωση διαμαρτυρίας που ανεκόπη από την Αστυνομία.

Γενικά, πάντως, μπορούμε να μιλήσουμε για «Happy end» όσον αφορά το γεγονός ότι αποφεύχθηκαν τα … χειρότερα, εκείνα που οι φήμες ή η προβοκάτσια (κατά ΣΥΡΙΖΑ) ήθελαν να δημιουργούνται επεισόδια σε βάρος του Προέδρου της Ν.Δ..
Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε το ίδιο και για ό,τι αφορά στην επιτυχία της εκδήλωσης και το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Πολύ κάτω του αναμενομένου, παρά τα χιλιάδες προσκλητικά τηλέφωνα των προηγούμενων ημερών, από το κόμμα, τους βουλευτές και την τοπική…  


ΕΠΙΒΕΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ «pelopsnews.gr»

Το «pelopsnews» με άρθρο του – ανάρτηση (Τετάρτη 7-3-2012) και κάτω από τον τίτλο «ΑΠΟ ΕΞΩ…ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΑΠΟ ΜΕΣΑ…ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ; - Στην Καλαμάτα το Σάββατο ο Σαμαράς» σχολίαζε το αχρείαστο και το «κόστος» της επίσκεψης Σαμαρά, ως εξής:

ΣΧΟΛΙΟ:

Παραδεχόμαστε ότι υπάρχει ένα «πρωτόκολλο» που τηρείται επί πολλά χρόνια τώρα, αναφορικά με τον τρόπο υλοποίησης των προεκλογικών κομματικών εκστρατειών.

Παραδεχόμαστε ότι κάθε τέτοια προεκλογική (παλαιοκομματική) εποχή ο Πρωθυπουργός της χώρας (όποιος κι αν ήταν) ξεκινούσε από κάποιο μέρος την προεκλογική του εκστρατεία ή επισκεπτόταν περιοχές – πόλεις με «συμβολισμό», κάνοντας τις «ιλουστρασιόν» εξαγγελίες του, που ποτέ –αποδεδειγμένα de facto- δεν επιβεβαιώνονταν μετεκλογικά.

Αναρωτιόμαστε, όταν τη Κυριακή το πρωϊ ο κ. Σαμαράς, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, θα δώσει το «σύνθημα της προεκλογικής αντεπίθεσης», τι πραγματικά και ουσιαστικά εξυπηρετεί αυτή η ολιγόωρη επίσκεψη στην ιδιαιτέρα πατρίδα του;

Όταν ακούσαμε για «αντεπίθεση» εμείς καταλάβαμε … αντεπίθεση στο κρισισμικό κατεστημένο τρόπο φέρεσθαι (και τον πολιτικό)! Αντεπίθεση στο … Παρελθόν του κακού μας του πολιτικού καιρού!

Αλλά αυτό που εισπράττουμε, σας βεβαιώνουμε όχι μόνο εμείς αλλά και μεγάλο μέρος τουλάχιστον των … ενοχλουμένων από την … «ψηφο-εισπρακτική εταιρεία» της Νέας Δημοκρατίας είναι το … πολιτικό μήνυμα: «ΕΜΠΡΟΣ … ΠΙΣΩ!».

Εντάξει, η Μεσσηνία είναι η Ιδιαιτέρα Πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά! Ε, και λοιπόν; Αυτό δεν αλλάζει! Πιστεύουν πραγματικά στην Νέα Δημοκρατία, ότι εάν παραστεί ο κ. Σαμαράς, ως οιωνεί Πρωθυπουργός, δεδομένης της συγκυβέρνησης και των δημοσκοπικών ευρημάτων, και εγκαινιάσει μαζί με το «άρτι αφιχθέντα» στην Νέα Δημοκρατία Υπουργό (της Νέας Δημοκρατίας) Υποδομών Μ. Βορίδη, θα δώσει κάποιο ισχυρό και πειστικό μήνυμα αντεπίθεσης;

Πιστεύουν πραγματικά στη Νέα Δημοκρατία, ότι, εκτός από τους «Αφισόπουλους», θα δημιουργηθεί κανένα ιδιαίτερο πολιτικό αίσθημα στους Μεσσήνιους και τους υπόλοιπους Έλληνες, από αυτή και μόνο την «πολιτική χειρονομία»;

Πιστεύουν ακόμα στη Νέα Δημοκρατία (έτσι για να ξέρουμε!) ότι «το μυστρί και το πηλοφόρι» κάνουν τον Πατριώτη και τον Πρωθυπουργό;

Θέλουν κάποιοι στην Νέα Δημοκρατία να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι οι Μεσσήνιοι θα έχουν Δρόμο και Περιφερειακό και Στρατόπεδο και ένα … σωρό άλλα, εάν ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία; Ή ότι θα έχουν  μια Κυβέρνηση  ή ακόμα και αντιπολίτευση, που θα τους «υπηρετήσει» έτσι ώστε να έχουν όλα αυτά που πρέπει!

Οι Μεσσήνιοι, οι Πελοποννήσιοι και οι Έλληνες θέλουν να δουν την Ελλάδα να αγωνίζεται μεν, να προοδεύει δε! Θέλουν μια Κυβέρνηση που να τους δίνει τις ευκαιρίες να … βουτήξουν εκείνοι το μυστρί και να τους παρέχει τη δυνατότητα να βάλλουν εκείνοι το … πηλοφόρι, για να ξαναχτίσουν από την αρχή τη ζωή τους! Θέλουν το Πρωθυπουργό τους και τους Βουλευτές τους «υπηρέτες» επιτέλους του λαού και όχι … «Δρομοπρόδρομους»!

Οι Μεσσήνιοι, οι Πελοποννήσιοι και οι Έλληνες δεν πιστεύουν άλλο πια σε … μεταξωτές κορδέλες εγκαινίων!

Το σύνθημα, κ. Σαμαρά, και πιστεύουμε ότι εσείς πια το γνωρίζετε, είναι «ΕΜΠΡΟΣ – ΕΜΠΡΟΣ»! Το σύνθημα των συνεργατών σας (θα σας πούμε μόνο δύο λέξεις: Επιμελητήριο Μεσσηνίας) παραμένει «ΕΜΠΡΟΣ – ΠΙΣΩ»! Αντεπιτεθείτε!

Η αποτυχία, εάν αποτύχετε, θα είναι ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΣΑΣ! Ο Καραμανλής «μαυρίστηκε», ο Παπανδρέου «διαπομπεύτηκε»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου