Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκδήλωση σήμερα στο σπίτι του Τσικλητήρα

 Εκδήλωση σήμερα στο σπίτι του Τσικλητήρα


Έρχονται Σουηδοί για τα 100 χρόνια από τους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης



Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι ο αθλητισμός ενώνει, καθώς ομάδα Σουηδών, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, θα επισκεφθούν σήμερα την Πύλο και θα συμμετάσχουν, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δημ. Καφαντάρη, σε εκδήλωση που οργανώνεται από το Δήμο Πύλου – Νέστορος προς τιμήν τους, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης του 1912, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το πατρικό σπίτι, το χώρο που έζησε και μεγάλωσε ο Πύλιος χρυσός ολυμπιονίκης, Κωστής Τσικλητήρας.



Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος, μετά το χαρακτηρισμό του 2012 ως έτους «Κωστή Τσικλητήρα», προκειμένου να τιμήσει τα 100 χρόνια από τους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης, όπου διέπρεψε στο αγώνισμα του μήκους άνευ φοράς, με 3,37 μέτρα, ο Κ. Τσικλητήρας.

Μιλώντας στο «Θ», ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης ανέφερε ότι φέτος, μετά από χρόνια, ξεκινά η σύνδεση των σκανδιναβικών χωρών με την Ελλάδα. «Μέσω αυτού του κοινού σημείου αναφοράς, της Ολυμπιάδας του 1912, αλλά και του κατορθώματος του Πύλιου Ολυμπιονίκη Κ. Τσικλητήρα, ήταν ευκαιρία να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και σε αυτό το επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι για τους Σουηδούς ο Κ. Τσικλητήρας είναι «μυθικό» πρόσωπο, επειδή το συγκεκριμένο άθλημα δεν υφίσταται πλέον και η νίκη του έχει μείνει ιστορική. Πρόσθεσε ότι με αφορμή την εκατονταετία από τους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης, ο σουηδικός Τύπος έχει κάνει εκτενή δημοσιεύματα για τον Κ. Τσικλητήρα, προβάλλοντας, ανάμεσα σε άλλα, την περιοχή στη Σουηδία και τη Στοκχόλμη. Θα πρέπει δε να αναφερθεί ότι σε έκθεση που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, βασικό της σημείο είναι ο Κ. Τσικλητήρας.

Στις 9 Ιουνίου θα διοργανωθεί μεγάλη γιορτή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Στοκχόλμης, προκειμένου να τιμηθούν τα 100 χρόνια από τους αγώνες του 1912, στην οποία θα είναι καλεσμένος ο κ. Καφαντάρης, προκειμένου να τιμηθεί ως δήμαρχος της γενέτειρας του Πύλιου Ολυμπιονίκη.



Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου