Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κομματική υποκίνηση των επεισοδίων

«ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ – Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΟΤΕΨΕΙ»

Π. Τατούλης: Στόχος της δολοφονικής επίθεσης ήμουν εγώ και εμπλέκεται ο Πετράκος

18:35 10/04
Με «δορυφορικό διάγγελμα», απάντησε, σήμερα το μεσημέρι, ο Π. Τατούλης στην κυριακάτικη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας (ΑΝΑΡΤΗΣΗ PELOPSNEWS / ΑΡΚΑΔΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΩΣ ΥΠΕΘΥΝΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ - ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Καλεί τη Δικαιοσύνη να ελέγξει τη συμπεριφορά Τατούλη – Νικολάκου - 21:16 8/04).


ΤΟ «ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ» ΤΑΤΟΥΛΗ

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης κατηγόρησε ευθέως, για τα τραγικά επεισόδια στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, τον Θ. Πετράκο και την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» η «οποία προετοίμασε και υποκίνησε την δολοφονική επίθεση», που είχε στόχο τον ίδιο.


Ο κ. Τατούλης, πριν από την σύντομη διαγγελματική τοποθέτηση του, παρουσίασε βίντεο με τα επεισόδια στο τελευταίο τραγικό περιφερειακό συμβούλιο, τα οποία χαρακτήρισε «μαύρη στιγμή για την κοινωνία, για την πολιτεία και για το θεσμό του περιφερειακού συμβουλίου».


ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ


Ο Περιφερειάρχης είπε ότι θα προβεί σε διάβημα προς τον Εισαγγελέα Ναυπλίου αναφορικά με την αδράνεια των εισαγγελικών αρχών της Τρίπολης και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αναζητηθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση (ακόμα και προς την πλευρά των κατοίκων που έλαβαν μέρος στα επεισόδια), καθώς – όπως υποστήριξε- μέχρι τώρα δεν έχει κληθεί κανένας σε απολογία και δεν έχουν γίνει όλα όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει από τον Εισαγγελέα.


«ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΝ…»


Και, αφού έκανε γνωστή την πρόθεση του να προβεί σε διάβημα και μηνυτήρια αναφορά, και αφού αμέσως μετά … κατήγγειλε και τον εισαγγελέα, που δεν έχει κάνει όσα θα έπρεπε μέχρι σήμερα, ο κ. Τατούλης προειδοποίησε προς κάθε κατεύθυνση «να μην τολμήσουν να πράξουν κάτι ανάλογο και να δημιουργήσουν πάλι επεισόδια».


«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ…»


Ο Περιφερειάρχης ερωτηθείς απάντησε πως η τελευταία συνεδρίαση θα συνεχιστεί από το σημείο ακριβώς που διεκόπη, αλλά με ασφάλεια αυτή τη φορά.


Ακόμα, αναφορικά με την κόντρα του με τον Θ. Πετράκο έκανε λόγο για «κόντρα πολιτική», που όμως δεν κρατήθηκε σε αυτό το επίπεδο με υπαιτιότητα Θ. Πετράκου, ενώ εκτίμησε ότι ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» δεν αντέχει σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο.


«ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ … ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»


Ο κ. Τατούλης, προκληθείς με ερώτηση δημοσιογράφου, δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να αναφερθεί σε θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δηλώνοντας ότι είναι πάντα παρών, ότι ποτέ δεν έχει αποχωρήσει:

"Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι έχω αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή και με ρωτάνε ποιον στηρίζω. Δεν με ενδιαφέρει  η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο διακύβευμα είναι ο αστικός κόσμος να μη φοβηθεί και να  μην κιοτέψει, να μη αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την Ελλάδα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά". Εκείνο που δηλώνω είναι ότι "η Πελοπόννησος δεν θα κιοτέψει".


Τέλος, υπογράμμισε ότι «αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σωθεί η χώρα, αυτό είναι το διακύβευμα, αρκεί να μη φοβηθεί ο αστικός κόσμος της χώρας».



ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ


Όπως και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έτσι και σήμερα, ο Π. Τατούλης επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη επένδυση βιοαερίου και κάθε άλλη παρόμοια είναι κατ’ εξοχήν περιβαλλοντική επένδυση.

Υποστήριξε ότι από την αρχή ήταν υπέρ της μη απόφασης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της μονάδας βιοαερίου, αφού δεν είχε από την αρχή η Περιφέρεια καμία άλλη συμμετοχή στην όλη υπόθεση της επένδυσης και, συμπλήρωσε, ότι όταν η πρόταση του αυτή δεν πέρασε ήταν υποχρεωμένο το συμβούλιο να ταχθεί με γνωμοδότηση του «υπέρ» ή «κατά» της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της μονάδας.


Τέλος, σημείωσε ότι έγινε προσπάθεια για συνεννόηση με τους κατοίκους και για εμπλουτισμό της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου με τις προτάσεις του Συλλόγου, ενώ συμπλήρωσε ότι η αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία είχε ήδη θέσει, μετά από αξιολόγηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε σχέση με τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής εγκατάστασης, σημαντικές, βασικές και αδιαπραγμάτευτες επιπλέον προϋποθέσεις.



ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


<< Θέμα: Π. Τατούλης: Το μεγάλο διακύβευμα είναι ο αστικός κόσμος να μη φοβηθεί και να  μην κιοτέψει. Η Πελοπόννησος δεν θα κιοτέψει


Παρουσιάζοντας ένα video που εστιάζει στις ενέργειες που προηγήθηκαν των γεγονότων της Πέμπτης 5 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε "Μαύρη στιγμή για την δημοκρατία τα γεγονότα της προηγούμενη Πέμπτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο" και έριξε ευθύνες σε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη που προετοίμασε και υποκίνησε την "δολοφονική" όπως την χαρακτήρισε επίθεση.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατονόμασε τον επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάση Πετράκο, ως υπεύθυνο και σημείωσε χαρακτηριστικά "Στόχος της δολοφονικής επίθεσης ήμουν εγώ και έχει εμπλοκή ο κος Πετράκος σε αυτή την ενέργεια " τονίζοντας ακόμα ότι "θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες και στους πολίτες που συμμετείχαν στα γεγονότα".

Ο Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε ότι ήδη έχει προβεί σε διάβημα στην εισαγγελία Ναυπλίου για την αδράνεια των εισαγγελικών αρχών της Τρίπολης και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση "Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι έχω αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή και με ρωτάνε ποιον στηρίζω. Δεν με ενδιαφέρει  η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο διακύβευμα είναι ο αστικός κόσμος να μη φοβηθεί και να  μην κιοτέψει, να μη αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την Ελλάδα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά". Εκείνο που δηλώνω είναι ότι "η Πελοπόννησος δεν θα κιοτέψει". >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου