Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Α­να­πάν­τη­τα ε­ρω­τή­μα­τα για τον Πε­ρι­με­τρι­κό και το Κα­λα­μά­τα – Ρι­ζό­μυ­λος

Τα υπέρ και τα κατά της θητείας του Π. Νίκα 16/03/2014
nikas eklogesΑ­να­πάν­τη­τα ε­ρω­τή­μα­τα για τον Πε­ρι­με­τρι­κό και το Κα­λα­μά­τα – Ρι­ζό­μυ­λος
Χθες ο δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας Πα­να­γι­ώ­της Νί­κας έ­θε­σε τον ε­αυ­τό του στην κρί­ση των δη­μο­τών της Κα­λα­μά­τας για να δι­εκ­δι­κή­σει για μια α­κό­μη φο­ρά των δη­μαρ­χια­κό θώ­κο.
Όν­τως ο δή­μαρ­χος Κα­λα­μά­τας έ­χει ε­πι­τε­λέ­σει έρ­γο στον Δή­μο και θα εί­μα­στε οι τε­λευ­ταί­οι που θα του α­σκή­σου­με κρι­τι­κή σε ό­τι εί­ναι προς το συμ­φέ­ρον της πό­λης και των συν­δη­μο­τών μας.
Ναι, έ­χουν γί­νει πολ­λά στο κοι­νω­νι­κό πρό­σω­πο του Δή­μου και πο­λύ εύ­στο­χα ο δή­μαρ­χος α­να­φέρ­θη­κε σ’ αυ­τά ό­πως: το Δη­μο­τι­κό Παν­το­πω­λεί­ο, το Δη­μο­τι­κό Ι­α­τρεί­ο, το Δη­μο­τι­κό Φαρ­μα­κεί­ο, το Δη­μο­τι­κό Ε­στι­α­τό­ριο, η σί­τι­ση των μα­θη­τών, η με­τα­φο­ρά των α­να­πή­ρων, η στή­ρι­ξη κα­κο­ποι­η­μέ­νων γυ­ναι­κών, οι Δη­μο­τι­κοί Λα­χα­νό­κη­ποι.
Μπο­ρούν βέ­βαι­α να γί­νουν α­κό­μη πε­ρισ­σό­τε­ρα, αλ­λά υ­πάρ­χουν κοι­νω­νι­κές δο­μές στον Δή­μο.
Ό­πως ε­πί­σης πρέ­πει να κα­τα­λο­γί­σου­με στα θε­τι­κά της θη­τεί­ας του, το νέ­ο δη­μαρ­χεί­ο το ο­ποί­ο φέ­ρει την σφρα­γί­δα του.
Ό­μως κ. Νί­κα μη μι­λά­τε για α­σφαλ­το­στρώ­σεις για­τί την μά­χη της «λακ­κού­βας» την έ­χε­τε χά­σει. Μό­νο μια βόλ­τα με το αυ­το­κί­νη­το να κά­νει κά­ποι­ος στις συ­νοι­κί­ες της Κα­λα­μά­τας θα δι­α­πι­στώ­σει και ο ποι­ο κα­λο­προ­αί­ρε­τος ό­τι κά­νει «ει­δι­κές δι­α­δρο­μές» σε ρά­λι α­νώ­μα­λου δρό­μου. Βέ­βαι­α δεν συ­ζη­τά­με για την κα­τά­στα­ση που ε­πι­κρα­τεί στα δη­μο­τι­κά δι­α­με­ρί­σμα­τα. Το τε­λευ­ταί­ο δι­ά­στη­μα ό­μως βλέ­που­με ερ­γο­λα­βί­ες για την ε­πι­σκευ­ή με­ρι­κών δρό­μων. Μή­πως, έγ­κει­ται σε στρα­τη­γι­κή αρ­πα­γής της ψή­φου;
Θα α­να­φέ­ρου­με έ­να χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό πα­ρά­δειγ­μα, στον κεν­τρι­κό δρό­μο της Θου­ρί­ας ε­πί τρί­α χρό­νια δεν εί­χε γί­νει τί­πο­τα α­πο­λύ­τως και λί­γες βδο­μά­δες πριν τις ε­κλο­γές άρ­χι­σαν τα έρ­γα!­!!
Στα συν του κ. Νί­κα πρέ­πει να κα­τα­λο­γί­σου­με την «Λευ­κή Νύ­χτα» που όν­τως ή­ταν μια εκ­δή­λω­ση πρω­το­πο­ρια­κή για την πό­λη μας που έ­φε­ρε τζί­ρο στα μα­γα­ζιά και πρέ­πει να γί­νει θε­σμός . Θα ή­ταν πα­ρά­λη­ψη να μην το­νί­σου­με ό­τι για την ε­πι­τυ­χί­α αυ­τής της εκ­δή­λω­σης, ση­μαν­τι­κό ρό­λο δι­α­δρα­μά­τι­σε η δη­μο­τι­κή σύμ­βου­λος Πα­να­γι­ώ­τα Ντίν­τα.
Ό­πως ε­πί­σης το Κα­λα­μα­τια­νό καρ­να­βά­λι ή­ταν μια α­πό τις ε­πι­τυ­χί­ες του κ. Νί­κα που έ­φε­ραν κό­σμο στην Κα­λα­μά­τα.
Ο κ. Νί­κας ό­μως στην α­να­φο­ρά του, σε δύ­ο με­γά­λα έρ­γα για την Κα­λα­μά­τα τον πε­ρι­με­τρι­κό και το Κα­λα­μά­τα – Ρι­ζό­μυ­λος δεν εί­πε τι πρό­κει­ται να γί­νει. Α­λή­θεια κ. Νι­κά ε­σείς με τον  δή­μαρ­χο Μεσ­σή­νης δεν πα­νη­γυ­ρί­ζα­τε για το Κα­λα­μά­τα – Ρι­ζό­μυ­λος; Ε­σείς δεν μας α­να­φέ­ρα­τε ό­τι ο δρό­μος εί­ναι στην τε­λι­κή ευ­θεί­α για την έν­τα­ξή του στο Ε­ΣΠΑ; Ό­ταν σας κρού­α­με το κώ­δω­να του κιν­δύ­νου μας α­γνο­ού­σα­τε, τώ­ρα τι έ­χε­τε να α­πο­λο­γη­θεί­τε στους δη­μό­τες σας τό­σο ε­σείς ό­σο και ο κ. Α­να­στα­σό­που­λος για το τέλ­μα που έ­χει πε­ρι­έλ­θει ο δρό­μος;
Ό­μως και στον πε­ρι­με­τρι­κό μια α­πό τα ί­δια δεν έ­χου­με; και ε­ρω­τού­με τον δή­μαρ­χο Κα­λα­μά­τας στο τέ­λος του 2014 θα έ­χει πα­ρα­δο­θεί ο πε­ρι­με­τρι­κός α­πό την κα­τα­σκευά­στρια ε­ται­ρί­α; δί­χως αύ­ξη­ση του κό­στους κα­τα­σκευ­ής α­πό κω­λυ­σι­ερ­γί­ες; Α­να­μέ­νου­με α­παν­τή­σεις στα ε­ρω­τή­μα­τα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου