Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου προς τας Ευρωπαικας αυλας

Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου προς την Ευρώπη από την Καλαμάτα
               Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015    
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ
Αυτό που ζητάει σήμερα η Ελλάδα από την Ευρώπη είναι να επιστρέψει στις αξίες του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη σύντομη ομιλία του στην τελετή αναγόρευσής του ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας…
Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι αυτό ακριβώς το μήνυμα εκπέμπει η επέτειος της 23ης Μαρτίου και φυσικά και της 25ης Μαρτίου και επιπλέον σημείωσε ότι με αυτές τις αξίες μπορεί η Ευρώπη να αποτελεί εγγύηση για την παγκόσμια ειρήνη και την παγκόσμια οικονομική ομαλότητα.
Η αναγόρευση του Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναπαράστασης της απελευθέρωσης της Καλαμάτας.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Οικονομάκου, ανέγνωσε τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Σώματος, στην οποία τονίζεται ότι η απόφαση ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη έγινε «ως ένδειξη βαθύτατης τιμής, αγάπης και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό σας από το σύνολο των συνδημοτών μας και επιπλέον ως αναγνώριση της μεγάλης σας προσφοράς τόσο στην επιστήμη όσο και στο δημόσιο βίο της πατρίδας μας».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επέδωσε στον Προκόπη Παυλόπουλο το χρυσό κλειδί της πόλης, τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Συγκλήτου και την προκήρυξη της Μεσσηνιακής Συγκλήτου προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, που απεστάλη με την απελευθέρωση της Καλαμάτας.
Επιπλέον ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι η εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας αντανακλά τιμή και στην Καλαμάτα, την πόλη όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και «με κάθε ευκαιρία αποδέχεται το στοργικό ενδιαφέρον σας».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι η συμβολή του Προκόπη Παυλόπουλου είναι «πολύτιμη στην επιστήμη, την πνευματική ζωή, την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και των θεσμών της και γενικότερα σπουδαία στο δημόσιο βίο της πατρίδας μας».
Ο Παναγιώτης Νίκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Μιχαήλ Στασινόπουλο, παλιό Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσης από την Καλαμάτα, αλλά και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον πολιτικό των εθνικών επιλογών όπως τον χαρακτήρισε.
Τέλος ο Παναγιώτης Νίκας σημείωσε: «Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα ασκήσετε τα υψηλά καθήκοντά σας όπως πορευτήκαμε μέχρι τώρα. Με μετριοπάθεια και σύνεση, με στόχευση στην ενότητα και τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και του λαού μας. (…) Γνωρίζετε καλύτερα από όλους τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα και ο λαός μας. Έχουμε μεγάλη ανάγκη από το συνετό και δίκαιο λόγο σας, τις νουθεσίες, τις παρεμβάσεις και την ενωτική σας παρουσία. Ευχόμαστε να έχετε υγεία και δύναμη ψυχής στον ανηφορικό και στενό δρόμο της προάσπισης των εθνικών δικαίων και των λαϊκών συμφερόντων».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση, τόνισε ότι η Προκήρυξη της Μεσσηνιακής Συγκλήτου προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, την οποία έστειλαν οι επαναστατημένοι Έλληνες μετά την απελευθέρωση της Καλαμάτας, είναι σήμερα εξαιρετικά επίκαιρη, γιατί δείχνει τους ακατάρριπτους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Ευρώπη. Δεσμοί που σημείωσε ότι απέρρεαν και απορρέουν από το ελληνικό πνεύμα και τον ελληνικό πολιτισμό, που μέσα από τον διαφωτισμό έγιναν ευρωπαϊκός πολιτισμός.  Όπως τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «σήμερα είμαστε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα του σκληρού πυρήνα της, της ευρωζώνης. Είμαστε ισότιμο μέλος και μπορούμε να απευθυνόμαστε στους εταίρους μας με έναν τρόπο ανάλογο των προγόνων μας».
Σημείωσε λοιπόν ότι η Καλαμάτα και η Ελλάδα μέσω της επετείου της 23ης Μαρτίου στέλνει μήνυμα για την Ευρώπη των λαών και της δημοκρατίας, ένα μήνυμα ώστε «να ξαναβρεί η Ευρώπη τις χαμένες αξίες του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», ενώ πρόσθεσε ότι «μια θεσμικώς συμπαγής, δημοκρατική και κοινωνικώς δίκαιη Ευρώπη αποτελεί εγγύηση για την παγκόσμια ειρήνη και την παγκόσμια οικονομική ομαλότητα».
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου