Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

για τον τουρισμό χαρακτήρισε την ΠΟΤΑ ως φάρο ανάπτυξης

Συνάντηση Αλευρά-Αγγέλακα
ImageΟ πρώτος ζήτησε στήριξη, ο δεύτερος δεσμεύθηκε πως θα αλλάξει την εικόνα 

Τη θέληση να πάει μπροστά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κεντρικούς αναπτυξιακούς άξονες τη γεωργία και τον τουρισμό, εξέφρασε χθες κατά τη συνάντησή του με το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς.
Ο κ. Αλευράς παρατήρησε πως η κατάσταση είναι τέτοια που δεν ευνοεί το άλμα που θέλει να κάνει η Περιφέρεια. Όσον αφορά στον αγροτικό τομέα, παρατήρησε πως υπάρχει υστέρηση στη μεταποίηση και την εσωστρέφεια, ενώ για τον τουρισμό χαρακτήρισε την ΠΟΤΑ ως φάρο ανάπτυξης στο συγκεκριμένο τομέα.

Μίλησε, επίσης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα επενδυτικά σχέδια των αγροτών, αλλά και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται είτε λόγω γραφειοκρατίας είτε λόγω έλλειψης προσωπικού, τόσο στις άδειες χρήσης νερού όσο και στην έγκριση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για διάφορα έργα.
Ζήτησε τη στήριξη του κ. Αγγελάκα για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διεκδικήσει την υλοποίηση του έργου. Αναφερόμενος στη διαχείριση των απορριμμάτων, γνωστοποίησε πως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους θα έχει προκύψει ανάδοχος.
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα για συνεργασία στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου, προκειμένου οι κάτοικοί της να δουν καλύτερες ημέρες.
Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελάκας δεσμεύθηκε πως σε ένα τρίμηνο θα έχει αλλάξει πλήρως η σημερινή εικόνα, δηλώνοντας πως «αυτό είναι ένα προσωπικό στοίχημα που θα κερδίσω». Δεσμεύθηκε, επίσης, πως θα υλοποιηθεί και η διαδικασία fast track για τα έργα που θεωρούνται μείζονος σημασίας, προσθέτοντας ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης των ΜΠΕ.
Όσον αφορά στο θέμα των υδάτων, είπε πως θα συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους, ώστε να ξεπεραστεί και αυτό το πρόβλημα, ενώ εξέφρασε τη φιλοδοξία του για «ευέλικτες υπηρεσίες με σεβασμό στη νομιμότητα, που δε θα βασανίζουν τους πολίτες και τους επενδυτές».
Τέλος, αναφερόμενος στον «Καλλικράτη» και την πρωτοβουλία που «άνοιξε» ο υπουργός Εσωτερικών, είπε πως θα ζητηθούν από τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης οι παρατηρήσεις τους για τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται, προκειμένου να γίνει πιο λειτουργικός ο νόμος.
Με το πέρας της συνάντησής τους, ενώπιον των Μέσων Ενημέρωσης, ο κ. Αλευράς προσέφερε το λεύκωμα του καθηγητή Πέτρου Θέμελη και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου