Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Από "κόσκινο" η σύμβαση για τη μαρίνα Καλαμάτας
Image
Με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μετά και τα δημοσιεύματα του «Θ», ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, του προέδρου του «Διοκλή» Δ. Δημόπουλου, νομικών και εκπροσώπων της Διοίκησης, σχετικά με το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία της μαρίνας, την τήρηση ή όχι των όρων του συμφωνητικού και, κυρίως, τη δυνατότητα μεταβίβασης των μετοχών από τον κύριο μέτοχο.
Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης δόθηκαν οδηγίες για τη μη συναίνεση του Δήμου Καλαμάτας στη μεταβίβαση των μετοχών, καθώς και για την ενδελεχή έρευνα όσον αφορά στην τήρηση των όρων της σύμβασης. 

Υπενθυμίζεται ότι η μαρίνα έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας από το υπουργείο Οικονομικών για 35 χρόνια και από το 1998 έγινε από το Δήμο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μίσθωσή της. Ο Δήμος εισπράττει ετήσιο μίσθωμα 70.000 ευρώ περίπου για την όλη εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των κτηρίων.
Μάλιστα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, τόσο ο κ. Νίκας όσο και ο κ. Δημόπουλος, υποστήριξαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Δήμος δε συναινεί στη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας. Πρόσθεσαν δε, ότι διερευνάται εάν η εταιρεία τηρεί τους όρους της σύμβασης που υπεγράφη το 1999, σημειώνοντας ότι υπάρχουν επιφυλάξεις γι’ αυτό. Προφανώς, ο Δήμος εξετάζει εάν μπορεί να πιέσει την εταιρεία να μη μεταβιβάσει τις μετοχές της, απειλώντας με καταγγελία της σύμβασης.
Όσον αφορά στη σύμβαση του 1999, ο δήμαρχος δήλωσε ότι το έσοδο που έχει ο Δήμος από την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη μαρίνα είναι μόλις 70.000 ευρώ το χρόνο, όσα, δηλαδή, όπως ανέφερε, είναι τα έσοδα από ένα μεσαίας κατηγορίας κατάστημα.
Ο δε κ. Δημόπουλος σύγκρινε τη μαρίνα της Καλαμάτας με τη μαρίνα της Λευκάδας, σημειώνοντας ότι τα έσοδα του αντίστοιχου Δήμου είναι 1.200.000 ευρώ το χρόνο, σχολιάζοντας ότι η αρχική σύμβαση που υπεγράφη είναι ετεροβαρής κατά του Δήμου Καλαμάτας.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου