Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η Πηγή του Σεξ στην Αρκαδία !!!!

Πηγή του Σεξ στην Αρκαδία


sex

Η πηγή του σεξ βρίσκεται κοντά στο χωριό Σβόρνα στο 93ο χιλιόμετρο της οδού Πύργου-Τρίπολης! Η εν λόγω πηγή δεν ανακαλύφθηκε φυσικά σήμερα. Ήταν ήδη γνωστή από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, μέχρι που έγινε θέμα στον τύπο της εποχής, με αποτέλεσμα κόσμος και κοσμάκης απ’ όλη την Ελλάδα να καταφτάνει εκεί προκειμένου να βρει λύσεις στα προβλήματά του.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν αυτή την σεξουαλική πηγή με την αρχαιότητα, υποστηρίζοντας πως ο Ζευς, γενεάρχης των Θεών και των ανθρώπων και γνωστός «μπερμπάντης», ανετράφη κοντά στην πηγή «Καλονέρι» όταν η Ρέα τον έκρυψε για να μην τον καταπιεί ο Κρόνος. Η πηγή «Καλονέρι», κοντά στο χωριό Σβόρνα , συγκέντρωσε τις προτιμήσεις και άλλων Θεών γνωστών για την ερωτική τους δραστηριότητα, της Ήρας, της Αφροδίτης, του Διονύσου, του Πανός και του Ερμή. Κοντά στην πηγή υπήρχε ναός της Αφροδίτης όπου γίνονταν «νυχτερινά μυστήριας» και Ιερό του Ασκληπείου  για συντηρητική θεραπεία. Οι άνθρωποι μιμήθηκαν τους Θεούς και άντλησαν σεξουαλική δραστηριότητα από την πηγή του Καλονερίου από την οποία φαίνεται ότι ξεκινά ο ποταμός Λούσιος για να συναντήσει τον Αλφειό.
Ας δούμε όμως τι αναφέρει η εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» στις 15 Ιουλίου 1968:
«Ένα από τα πολλά επιχειρήματα που προβάλλονται για την αποτελεσματικότητα του νερού της πηγής, είναι το γεγονός ότι οι 40 οικογένειες του χωριού έχουν από 8 έως 10 παιδιά η κάθε μια. Η πηγή ήταν γνωστή σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, αλλά ο Δήμαρχος Λαγκαδίων κ. Επ. Αλευράς εζήλωσε την δόξαν του Κλαντάνι της Βοσνίας και πουλάει εκατομμύρια μπουκάλια «αρσενικό» νερό. Ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι το νερό της πηγής είναι πιο θεραπευτικό από του «Κλαντάνι» και μπορεί να βοηθήσει και τους ουδέτερους να εξέλθουν… της ουδετερότητός των».
Πέρασαν χρόνια από τότε, και κανείς δεν γνωρίζει σήμερα την τύχη αυτής της… «θαυματουργής» πηγής. Αν υπάρχει ακόμα, πιστεύω πως κανείς δεν θα πει όχι σε μια πιθανή εμφιάλωση του νερού της.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΑ 535,250 τμ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ 145 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ??

ΧΑΡΤΗΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
χάρτης ντοκουμέντο του υπουργείου γεωργίας,,επιθεωρηση τοπικης υπηρεσίας Π.Δ.Σ.Ε του 1979 φερνει τα πανω κατω στο ΤΑΙΠΕΔ στα 535,250 τμ προς πώληση στη χρυση ακτη στο δυβαρι της Γιαλοβας ,χάρτης με ονόματα κατόχων μέχρι το 1979 !!!και μέχρι σήμερα με μεταβιβάσεις ,συμβολαιογραφικές πραξεις, με πληρωμένα υποθηκοφυλακια και φορους, ολα τα ονόματα κατόχων ανα στρέμμα !!! συντομα .....
(5 φωτογραφίες)

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ, ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA, ΣΑΝ ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΟ REAL ESTATE

Φορείς και δήμοι ετοιμάζουν «οδοφράγματα» στο ξεπούλημα



ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ, ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA, ΣΑΝ ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΟ REAL ESTATE 
O κοινόχρηστος χαρακτήρας και η ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες, οικοσυστήματα, αρχαιολογικούς χώρους θα είναι παρελθόν εάν επιτευχθεί η διαδικασία πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ συνολικής έκτασης 181 χιλιάδων στρεμμάτων!

Την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ απεργάζεται το σχέδιο πώλησης 90 παραλιών σε όλη την Ελλάδα, οι δήμοι και...
οι τοπικοί φορείς, ανά τη χώρα, στήνουν το δικό τους πλάνο, με στόχο την ακύρωση οποιασδήποτε αγοραπωλησίας. Από την άλλη πλευρά, αν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ολοκληρώσει τη διαδικασία της πώλησης των δημόσιων παραλιών, «ο πυρήνας του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, υγρότοποι, ευπαθή οικοσυστήματα, ενάλιες και παράκτιες αρχαιότητες, τοπία και φυσικοί σχηματισμοί, για πρώτη φορά στην ιστορία χάνουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και οι πολίτες την ελεύθερη πρόσβαση σ' αυτά», λέει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, η οποία έχει ασχοληθεί εντατικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Ο χάρτης με τις προς πώληση παραλίες αριθμεί 90 «ακίνητα», τα οποία είναι διάσπαρτα από τη μία ώς την άλλη άκρη της ελληνικής ακτογραμμής: Από τη Χαλκιδική και την Πιερία, μέχρι τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα. «Μέσα σ' αυτά τα χιλιάδες τετραγωνικά που έχουν περάσει στο Ταμείο συγκαταλέγονται οι ομορφότερες παραλίες του τόπου μας, έκτασης 31 εκατ. τ.μ.

Το ΤΑΙΠΕΔ λες και είναι λονδρέζικο property & real estate διαφημίζει από τις σελίδες του «το περίφημο "Castello Bibelli" στη Ρόδο για το οποίο ο ενδιαφερόμενος αγοραστής ενημερώνεται πως πρόκειται για ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία».

Την ίδια γνώμη, ωστόσο, δεν έχει ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. «Υπάρχει απόφαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ν. Αιγαίου, η οποία είναι αντίθετη με την πώληση των παραλιών, με την οποία ο Δήμος Ρόδου συντάσσεται απόλυτα, καθώς πιστεύουμε στο δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα των παραλιών. Ενδεχομένως θα συμφωνούσαμε στη βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, που θα βοηθούσε στην καλύτερη συντήρηση των παραλιών, όσον αφορά στην καθαριότητα και διατήρηρη του φυσικού τους κάλλους, αλλά όχι στο ξεπούλημά τους, για να εξυπηρετηθεί η μαύρη τρύπα του χρέους», λέει στην «Κ.Ε.».

Και περιοχές Natura

Ανάμεσα στις παραλίες που βγαίνουν στο σφυρί είναι κι αυτές που ανήκουν στις λεγόμενες προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA. Μία εξ αυτών βρίσκεται και στην Κέρκυρα, στην κοινωνία της οποίας ήδη έχουν ενεργοποιηθεί ισχυρά αντανακλαστικά αντίδρασης όσον αφορά στις επικείμενες αγοραπωλησίες του ΤΑΙΠΕΔ. «Δεν αντιδρούμε απλώς σε μία τέτοια προοπτική, είμαστε κάθετα αντίθετοι.

»Το ΤΑΙΠΕΔ βάλθηκε να ξεπουλήσει ό,τι ομορφότερο έχει η Κέρκυρα. Ο Ισσός, για παράδειγμα, είναι ένας μοναδικός βιότοπος, στον οποίο υπάρχει λιμνοθάλασσα και μία λωρίδα γης όπου φύεται ένα μοναδικής ομορφιάς κεδρόδασος, το οποίο προσελκύει, εκτός των άλλων, έναν απίστευτο όγκο φυσιολατρικού τουρισμού από όλο τον κόσμο.

Εχουν ήδη κινητοποιηθεί οι πάντες, θα υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις από όλους τους τοπικούς φορείς του νησιού, κι αν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση θα βρουν μπροστά τους σύσσωμο τον κερκυραϊκό λαό. Αλλωστε, στις τελευταίες εκλογές πήραμε το τιμόνι του δήμου με ποσοστό 58%, ακριβώς γιατί εκφράσαμε τη θέση ότι θα αγωνιστούμε για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας», λέει ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος.

«Με τις τελευταίες αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ τ. Β 1387/30.5.14) ολοκληρώθηκε το "πέρασμα" στο ΤΑΙΠΕΔ περίπου 1.000 ακινήτων, σύμφωνα με αντίστοιχη μνημονιακή υποχρέωση. Συγκεκριμένα με το ΦΕΚ 1020 πέρασαν 97.280 στρ., με το ΦΕΚ 2883 33.600 στρ., με το ΦΕΚ 3025 8.464 στρ., με το ΦΕΚ 571 3.588 στρ. και τέλος με το ΦΕΚ 1387 38.350 στρ. Σύνολο στρεμμάτων 181.282 ή 181,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή το 0,14% της ελληνικής γης (συνολική έκταση της Ελλάδας 132 εκατ. στρ.).

»Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος, η έκταση της Σαμοθράκης είναι 178 τετρ. χλμ. ή της Τήνου 195 τετρ. χλμ., δηλαδή, με απλά λόγια, χάνουμε έκταση σχεδόν ίση με της Σαμοθράκης ή της Τήνου».

«Κι όλα αυτά συμβαίνουν με απίστευτη προχειρότητα», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει στην «Κ.Ε.» ο αντιδήμαρχος Νάξου, Δημήτριος Λιανός. «Οι εκτάσεις που πωλούνται στο νησί μας δεν είναι δημόσιες αλλά κοινόχρηστες. Γιατί πρόκειται για αλυκές. Πέραν τούτου, υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που εκφράζει την αντίθεσή της στις επικείμενες πωλήσεις, ενώ έχουν ήδη προβεί και σε έγγραφη διαμαρτυρία προς το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και σε διά ζώσης συνάντηση για αυτό το θέμα».

Ελλάδα, όπως Μο ζαμβίκη...

Ο,τι δεν κατάφερε να κάνει στη αφρικανική νήσο ο Ολλανδός πρίγκιπας, θα το πραγματοποιήσει στη χώρα μας, με την αμέριστη υποστήριξη βεβαίως της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσφατα 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με την παράνομη εκχώρηση δημόσιας παραλίας στο Δορούφι με κοινή υπουργική απόφαση προς όφελος ιδιωτικής βίλας του Ολλανδού βασιλιά, όπως αναφέρουν στο περιέχομενο της ερώτησής τους.

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Δημόσιας Τάξης, Ναυτιλίας, τον περασμένο Μάρτιο, εγκρίθηκε η αδειοδότηση, «κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη» και επικαλούμενοι το «δημόσιο συμφέρον», εγκατάστασης συστήματος ασφαλείας και λιμενικών εγκαταστάσεων σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Βίλεμ-Αλεξάντερ Κλάους, πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Ολλανδίας και νυν βασιλιά της Ολλανδίας, στο Δορούφι του Δήμου Ερμιονίδος.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση: «Εγκρίνεται για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή Δορούφι της δημοτικής ενότητας Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας, περιγραφόμενο στην από 8/1/14 αίτηση (σχετ. Νο 13) και σε τμήμα ομόρου ακινήτου οικίας αποκλειστικής χρήσης του ολλανδικού κράτους, καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας θαλάσσιας πρόσβασης, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη, σύμφωνα με τη μελέτη που συνοδεύει την παρούσα. Η παρούσα επέχει και θέση άδειας δόμησης για την κατασκευή της περίφραξης και των συναφών λιμενικών έργων στα εν λόγω ακίνητα».

Οι βουλευτές επικαλούνται σχετικά δημοσιεύματα κι όπως αναφέρουν, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των οργανώσεων της τοπικής κοινωνίας, οι εργασίες στον αιγιαλό κάτω ακριβώς από το ακίνητο του Ολλανδού βασιλιά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ περιμετρικά του ακινήτου, όπως και στο μικρό λιμένα, έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης και φυλάκια για τους άνδρες της ασφάλειας, καθώς και πινακίδες, οι οποίες απαγορεύουν την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα στους πολίτες.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, «περίπου έναν χρόνο πριν η ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα αιτήθηκε την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας και τη λήψη μέτρων προστασίας της θαλάσσιας πρόσβασης στην εν λόγω βίλα στην Ερμιόνη, καταθέτοντας σχετική μελέτη στην αρμόδια αρχή».

Σημειώνουν, επίσης, μαρτυρία από την τοπική «Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας», όπως καταγράφεται στα ΜΜΕ: «Είναι χαρακτηριστικό ότι μέλος μας με τα μικρά παιδιά του που προσέγγισε το χώρο του αιγιαλού (δημόσιος χώρος) δέχτηκε ερωτήσεις από άτομο χωρίς διακριτό δημόσιο ρόλο και όση ώρα παρέμεινε στην παραλία ήταν υπό τη συνεχή εποπτεία. Είναι σαφές ότι σκοπός είναι η ολική απαγόρευση πολιτών στο δημόσιο χώρο της παραλίας και τελικά η μετατροπή της σε αμιγώς ιδιωτική». Και εξηγούν, ακόμη, ότι σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα αυτό που στήθηκε κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα ήταν ένα ιδιωτικό λιμάνι με «κατάληψη» και αποκλεισμό της δημόσιας παραλίας κάτω από την, έκτασης 5 στρεμμάτων, ιδιωτική έκταση που περιβάλλει τη βίλα της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολλανδός γαλαζοαίματος έδρασε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στη νήσο Μοζαμβίκη, όπου και είχε αγοράσει ένα ακίνητο. Εκεί όμως δεν ολοκλήρωσε τα σχέδιά του, λόγω ισχυρών αντιδράσεων...

Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ από enet

Σκελετοί γιγάντων και στη Μεσσηνια !!!!


moriasnews.gr
... Σε αρκετούς λαούς υπάρχει κοινή η παράδοση γιγάντων που ζήσανε κάποια στιγμή στο παρελθόν και άφησαν πίσω τους τα μεγαλιθικά κτίσματα. Απ” ότι φαίνεται όμως αυτά δεν είναι μόνο μυθολογία. Στο...
Γκαργκαγιαν στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο σκελετός ενός γίγαντα με ανάστημα 5.18 μέτρων. Στην Νορβηγία αναφέρθηκαν ευρήματα παρόμοιων σκελετών. Ακόμα και σε κάποιο σπήλαιο της Ελλάδας, φημολογείται ότι υπάρχει ακόμα ένας τέτοιος γιγάντιος σκελετός.
Στην νοτιοανατολική Κίνα βρέθηκαν οστά που φαίνεται να ανήκαν σε ανθρώπινους σκελετούς ύψους τριών μέτρων. Στην επαρχία Αγαδίρ βρέθηκαν εργαλεία 3.000 ετών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ανθρώπους με σωματική διάπλαση ιδιαίτερα μεγαλύτερη απ” την σημερινή.
Ο βασιλιάς Αίαντας του Τρωικού πολέμου ήταν ένας γίγαντας όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα Αττικά. Γράφει ότι βλέποντας τον σκελετό του, η επιγονατίδα του ήταν περίπου όσο ο δίσκος που ρίχνουν τα παιδιά στο πένταθλο.
για περισσότερα : βιβλίο «Αττική η μαγική γη» του Μ.Τσικλίδη
Η Ελληνική μυθολογία περιγράφει λεπτομέρειες για τις συμμαχίες στους πολέμους των γιγάντων και την σταδιακή αντικατάστασή τους από άλλους Θεούς. Η γιγαντομαχία λέγεται ότι έληξε κοντά στην σημερινή Μεγαλόπολη όπου ο Δίας κατεύκαυσε με κεραυνούς τους γίγαντες. Σήμερα εκεί υπάρχουν τα ορυχεία λιγνίτη της Δ.Ε.Η. και κάποιοι υποστηρίζουν ότι συχνά βρίσκονται μέσα στον λιγνίτη και τεράστια κόκκαλα!
Στήν Ύδρα, στο σπήλαιο του Αγ. Κυπριανού (μετά το Ζάστανι και πρίν το Μώλο) αναφέρεται ύπαρξη γιγάντιου ανθρώπινου σκελετού.Παρόμοια οστά λέγεται ότι είναι θαμένα και στον περίβολο του ναού του Αγίου Νίκολάου στις Σπέτσες.
Στον Φενεό της Πελοποννήσου επίσης οι ντόπιοι βεβαιώνουν την ανακάλυψη τάφων με γιγάντιους σκελετούς. Οι τάφοι καταστράφηκαν και οι σκελετοί εξαφανίστηκαν, αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάτοικοι που ξέρουν την ακριβή τοποθεσία άλλων τάφων γιγάντων, οι οποίοι δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη στις αρχές, οπότε και «διασώζονται»…• Το Τρίτο Μάτι έχει γράψει για τον γιγάντιο σκελετό (περίπου 2,20 μ. διπλωμένος σε ταφική σχάση) που ανακαλύφθηκε και ξαναθάφτηκε στην Πελάνα της Λακωνίας.
Σύμφωνα με τον γνωστό ερευνητή Γ.Μπαλάνο, σκελετοί γιγάντων και μάλιστα με μεγάλους κυνόδοντες βρέθηκαν στον λόφο της Βίγλας στην Καστάνιτσα Αρκαδίας.
«Το 1993 βρισκόμουν σε αναζήτηση σκελετού 6 μέτρων(!), που οι πληροφορίες τον έφεραν να είχε ταξιδέψει από την Αθήνα στο Τέξας! Με βοήθησε σε αυτό η δημοσιογράφος Δ. Σωτηριάδου, που εργαζόταν τότε στο MEGA. Εξαντλήσαμε όλους τους τρόπους για να τον βρούμε, μέχρι και αγγελία στην εφημερίδα Χρυσή Ευκαιρία στις 10-10-94 βάλαμε! Συγ χρόνως σε αναφορά μου στον Πρωθυπουργό (22-9-04, α.π. 1921) ρωτώ εάν λόγω έλλειψης κέντρου συντήρησης σκελετών, εδόθησαν τα τελευταία 50 χρόνια σκελετοί ευρεθέ ντες στην Ελλάδα, στο εξωτερικό.» (Πληροφορία από τον κορυφαίο ανθρωπολόγο και πρόεδρο της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας, Νίκο Πουλιανό, ο οποίος αναφερεται σε 50.000 σκελετούς!). Ρωτώ, επίσης, τι απέγιναν οι σκελετοί της Ομηρικής περιόδου, ύψους 2,05-2,25 μέτρων που βρήκε ο Σλήμαν στις Μυκήνες.
Προέκυψε, βέβαια, και η φήμη ότι στη διά νοιξη του δρόμου της Επισκοπής Ευβοίας βρέθηκαν στοιβαγμένα ανθρώπινα οστά διπλάσιου μεγέθους από το κανονικό. Δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες.
«Οι δικές μας έρευνες στη Γραβιά Παρνασσίδος, προ οκταετίας, μας έφεραν σε δυο τεχνητούς λόφους-τούμπες, με τους τάφους — στον πρώτο λόφο συλημένους από το 1970, όπως πληροφορηθήκαμε— βασιλέων, προφα νώς ύψους 2,35-3,25 μέτρων». Πληροφορίες υπάρχουν για ομαδικούς παρόμοιους τάφους σε Θεσσαλία – Μακεδονία – Αττική.
Οι Γίγαντες της Μεσσηνίας 
Δημοσίευμα εφημερίδος της «Εμπρός». Ένα περίεργο δημοσίευμα- απόκομμα εφημερίδας των αρχών του περασμένου αιώνα
ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΥΡΗΜΑ ΕΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ-ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΙΝ ΕΝ ΤΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ – Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ.
«…Εκ θετικής και λίαν αξιοπίστου πηγής ανακοινούται ημιν, ότι εν τινι χωρίω της Μεσσηνίας ανευρέθησαν προ τινος ανασκαπτομένου αγρού τινος δύο γιγάντιοι σκελετοί ανθρώπων, μήκους τριών και ημίσεος περίπου μέτρων. Ο κάτοχος αυτών κατώρθωσε να τους μεταφέρη λάθρα εις Καλάτας, όπου και τους φυλάττε, καραδοκών την ευκαιρίαν όπως τους εξαγάγη εις το εξωτερικόν. Εμάθομεν δ” ότι ο κύριος ούτος ήλθεν ήδη εις διαπραγματεύσεις μετά της διευθύνσεως του…»
Βρέθηκαν στην Αίγυπτο στην περιοχή της Αβύδου και είναι δύο από τους 27 που βρέθηκαν. Δεν αναφέρονται πουθενά επίσημα γιατί υπάρχει φοβερή συγκάλυψη από τις μυστικές υπηρεσίες. Στην Ελλάδα βρέθηκαν οι περισσότεροι γιγάντιοι σκελετοί. Όμως και εδώ έπεσε μαύρο σύννεφο σιωπής. Από τις ……σπάνιες, κλεμένες φωτό των ειδικών είναι και αυτή.
ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Στην Αμερική: Αναφορές και ευρήματα περί γιγάντων υπάρχουν σε ολόκληρη την Αμερικανική Ήπειρο. Το 1833, στο Lanpock Rancho της Καλιφόρνια βρέθηκε σκελετός ύψους 12 ποδών με κοίλες σφαίρες, πέτρινα τσεκούρια κτλ. Το 1850, το 1875, το 1882, ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος F. Μ. Fetty και η σύζυγος του βρήκαν σε ρηχή σπηλιά υπο λείμματα γιγαντιαίου σκελετού καθιστού με χειροποίητα αντικείμενα-κτερίσματα από πέτρα και τσαμακόπετρα. Το 1883 βρέθηκε άλλος σκελετός από τον J. A. Faulkner.
Γιγάντιος σκελετός βρέθηκε στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Αυτός ο συγκεκριμένος σκελετός μετρήθηκε και βρέθηκε να είναι πάνω 12-1/2 πόδια ψηλός. Έχουν αναφερθεί σκελετοί αυτού του τύπου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά. και μάλιστα στην περιοχή της νότιας Φλόριδα, (οι ινδιάνοι της περιοχής αναφέρονται σε δάσκαλους από τα αστέρια).
Άλλες καταγεγραμμένες περιπτώσεις: στη Β. Αμερική, το 1947 (Death Valley), αρχαιο λόγοι βρίσκουν σκελετούς ύψους 9 ποδών (μεγαλύτεροι των 3 μέτρων). Στο Τενεσσή, το 1821, βρέθηκε σκελετός ύψους 7 ποδών από τον John Haywood. To 1800, βρέθηκε σκελετός κοντά στο Rutland της Νέας Υόρ κης! Στο Evant Kanyon της Αριζόνα, το 1923, δυο σκελετοί με ύψος 15 και 18 πόδια!
Ομάδα στρατιωτών ξεθάβει στο Lompock Ranco της Καλιφόρνια, το 1833, σκελετό ύψους 12 ποδών με μέγα-όπλα και πέτρινο φέρετρο. Άλλος σκελετός με ύψος 12 πόδια βρίσκεται το 1891, στο Crittenden της Αριζό να. Σε δυο περιπτώσεις, ο σκελετός είχε 6 δάχτυλα (Braton Tennesee) σε κάθε πόδι στη μια και 6 σε κάθε χέρι, στην άλλη περίπτω ση.
Το 1897, βρέθηκε σκελετός ύψους 9 ποδών κοντά στο Brewersuille της Ιντιάνα. Άλλοι βρέθηκαν στην Bowa της Γιούτα, στο Zenesville του Οχάιο και πάλι στη Νεβάδα στη Humboldt Lake σκελετοί με ύψος 8 1/2 και 10 πόδια! Το 1965, βρέθηκε σκελετός ύψους 8 ποδών και 9 ιντσών στο Holly Greek του Κεντάκι, ενώ υπάρχει και πλήθος άλλων περιπτώσεων.
• Στην Αυστραλία: Στον ποταμό Gravels κοντά στο Bathurst στη Νέα Νότιο Ουαλία, βρέθηκαν πολλά μέγα-αντικείμενα, σφαίρες, ρόπαλα, πέλεκεις, μαχαίρια, βλήματα, (αντι κείμενα βάρους 8, 10, 15, 21, 25 λίβρες) και σκελετοί ανδρών ύψους 10 και 12 ποδών.
Στην ίδια περιοχή, ο φυσικός Rex Gilroy βρήκε σε βάθος δύο μέτρων σκελετό 25 πόδια ψηλό, και με βάρος -κατά τον επιστήμονα-1.000 λίβρες! Στο Gympie Queensland, ένας γεωργός, ο Keith Walker, βρήκε δόντια που κατά τον Gilroy ανήκαν σε άτομο με ύψος 10 πόδια.
Στα Blue Mountains, βρίσκονται ίχνη ποδιών ατόμων που το μεγαλύτερο προσδιορίζει ύψος 20 ποδών. Αυτά και άλλα βρέθη καν από τον P. Holman.
Ο Noel Reeves βρήκε «πατήματα» ανθρώπων κοντά στο Kempsey N.S.W. άνωθεν του ποταμού Macleay και προσδιόρισε τους ψηλότερους σε 17 πόδια ύψος!
• Στην Κίνα: Σε πάμπολλα δόντια δράκων(!), τα οποία συγκέντρωσαν πρόσφατα Κινέζοι επιστήμονες, διαπιστώθηκε ότι στα περισσότερα εξ αυτών είχαμε να κάνουμε με δόντια ανθρώπων-γιγάντων ή γιγαντοπιθήκων (MEGAN-THROPUS & GIGANTOPITHECUS). Σκελετούς 10 ποδών έχουν βρει οι Κινέζοι, οι οποίοι έχουν και την πρωτιά σε αριθμό και είδη ευρεθέντων δεινοσαύρων, τα τελευταία 50 χρόνια.
• Στις Φιλιππίνες: Ένας σκελετός με ύψος 17 πόδια
• Στο Μαρόκο: Ένας σκελετός με ύψος 12 πόδια
• Στον Καύκασο: Σκελετοί ύψους 2,8 έως 3,12 μέτρων έχουν βρεθεί στον Καύκασο από τους Σοβιετικούς.
• Στο Μεξικό: Το 1926, οι D.W. Page και F.W. Devalda βρίσκουν γιγαντιαίους σκελε τούς ύψους 10-12 ποδών. Περιοχές που έχουν βρεθεί στο ΜΕΞΙΚΟ, Sisoguiche -Tapextla – Mico River.
• Στην Αφρική: To 1936, ο παλαιοντολόγος και ανθρωπολόγος Larson Kohl από τη Γερ μανία βρήκε έναν γιγάντιο σκελετό στις άκρες της Λίμνης ELYASI της Κεντρικής Αφρικής.
Δείτε εδώ videos σχετικά με την έρευνα.
Γιγαντοπίθηκος ή Μεγάνθρωπος;
Είναι δυνατόν οι ανθρωπολόγοι να υποστη ρίζουν ότι οι σκελετοί Κίνας (BLACKI), Ιάβας, Αυστραλίας κλπ. που συνοδεύονται από εργαλεία (50.000 έως 180.000 ετών) -π.χ. τσεκούρι 37 λιβρών (16 κιλών!- ήταν Γιγαντοπίθηκοι και όχι Άνθρωποι; Σκελετοί 1.000.000 ετών (Ιάβα), footprints, δηλαδή πατημασιές 9.000.000 ετών στη Νότιο Αφρι κή μήκους 4 ποδών από γυναίκα με ύψος 30 πόδια (9 μέτρα) και τα διδασκόμενα από την Ελληνική Μυθολογία οδηγούν σε πανάρχαι ους ανθρώπους και γίγαντες εκατομμυρίων ετών!
Μάλιστα, η περίπτωση του Ιουλίου 1877 στο Spring Valley Eureka της Νεβάδα-όπου χρυσοθήρες ανιχνεύοντας τις πέτρες βρήκαν κάτι ασυνήθιστο και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ήταν ένα γιγαντιαίο οστό ανθρώπινου ποδιού, όρθιο ανάμεσα στα βράχια, αλλά ενσωματωμένο μέσα σε σκληρό σκούρο κόκκινο χαλαζίτη- οδηγεί σε ασύλληπτης παλαιότητας εποχή…
Η επιγονατίδα και η ποδοκνήμη, απανθρα κωμένες, έδειχναν κάταγμα 4 ίντσες πάνω από το γόνατο, με απόσταση γονάτου-φτέρ-νας 39 ίντσες. Δεκάδες γιατροί που το εξέτα σαν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για γιγαντοοστό, που ανήκε σε άνθρωπο ύψους 12 ποδών! (3 μέτρα 60 εκ.).
Το πολύ ενδιαφέρον όμως είναι ότι το έδαφος που ενεπλάκη ο γίγαντας και στο οποίο βυθίστηκε το πόδι του, είναι χρονολογημένο 185.000.000 χρόνια πριν! Πολλές εφημερίδες
έγραφαν γι” αυτό και πολλά μουσεία έστειλαν ερευνητές για περαιτέρω έρευνα της περιοχής. Εντύπωση έκανε δε ότι εκτός από το οστό που βρέθηκε ακέραιο, στην πέτρα είχε αποτυπωθεί τόσο η πατούσα όσο και ολόκληρο το πόδι.
Ωστόσο, όλη η παλαιοανθρωπολογικη δραστηριότητα χαρακτηρίζεται απο χιλιάδες «εξαφανίσεις» σκελετών και άλλων συναφών ευρημάτων, όπως ο απολιθωμένος γίγαντας που βρέθηκε το 1895, στα μεταλλεία του Αντρίμ της Ιρλανδίας, ύψους 3,70 μέτρων! Το δεξί πόδι είχε 6 δάχτυλα! Συνολικό βάρος 2050 kg! Οι ιδιοκτήτες και το απολίθωμα εξαφανίστηκαν!
Στο Crittenton της Αριζόνα, το 1891, βρέθηκε σαρκοφάγος με ανθρώπινο σκελετό 3 μέτρων ύψους, με 6 δάχτυλα σε κάθε πόδι! Ενώ στο Lompock Rancho της Καλιφόρνια, ο σκελετός που βρέθηκε είχε θαμμένα μαζί του βλήματα, πέτρινα τσεκούρια και άλλα «artifacts». Είχε, επίσης, διπλή σειρά δοντιών στην επάνω και κάτω γνάθο! Δυστυχώς, το σύνολο ξαναθάφτηκε βιαστικά λόγω της απειλής των συγκεντρωμένων Ινδιάνων, οι οποίοι θεωρούσαν ιερές τις ταφές.
Έχουμε, λοιπόν, συχνά παραλλαγές με 6 δάχτυλα ή και απολιθωμένα σώματα, πιθα νόν λόγω κλιματολογικών ή εδαφικών συν θηκών, και οπλισμό με κοίλα βλήματα, τσε κούρια – μαχαίρια – ρόπαλα, αλλά και ξίφος σε μία περίπτωση στην Αγγλία.
Όλα αυτά δεν είναι παρά ελάχιστες περιπτώσεις από τις πάμπολες που ζητούν απάντηση από την επιστήμη. Το πόσο θα «κοστίσει» αυτή η απάντηση είναι άλλο θέμα…
Πηγή :
Γ.Πάλμος
Τρίτο Μάτι.Δεκέμβριος 2004
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ FORUM
1) Σε αρκετούς λαούς υπάρχει κοινή η παράδοση γιγάντων που ζήσανε κάποια στιγμή στο παρελθόν και άφησαν πίσω τους τα μεγαλιθικά κτίσματα. Απ” ότι φαίνεται όμως αυτά δεν είναι μόνο μυθολογία. Στο
Γκαργκαγιαν στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο σκελετός ενός γίγαντα με ανάστημα 5.18 μέτρων. Στην Νορβηγία αναφέρθηκαν ευρήματα παρόμοιων σκελετών. Ακόμα και σε κάποιο σπήλαιο της Ελλάδας, φημολογείται ότι υπάρχει ακόμα ένας τέτοιος γιγάντιος σκελετός. Στην νοτιοανατολική Κίνα βρέθηκαν οστά που φαίνεται να ανήκαν σε ανθρώπινους σκελετούς ύψους τριών μέτρων. Στην επαρχία Αγαδίρ βρέθηκαν εργαλεία 3.000 ετών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ανθρώπους με σωματική διάπλαση ιδιαίτερα μεγαλύτερη απ” την σημερινή.
Η ελληνική μυθολογία αναφέρει αρκετούς γίγαντες και ακόμη και στην Βίβλο αναφέρεται ο περίφημος Γολιάθ.
Ο βασιλιάς Αίαντας του Τρωικού πολέμου ήταν ένας γίγαντας όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα Αττικά. Γράφει ότι βλέποντας τον σκελετό του, η επιγονατίδα του ήταν περίπου όσο ο δίσκος που ρίχνουν τα παιδιά στο πένταθλο. Η Ελληνική μυθολογία περιγράφει λεπτομέρειες για τις συμμαχίες στους πολέμους των γιγάντων και την σταδιακή αντικατάστασή τους από άλλους Θεούς. Η γιγαντομαχία λέγεται ότι έληξε κοντά στην σημερινή Μεγαλόπολη όπου ο Δίας κατεύκαυσε με κεραυνούς τους γίγαντες. Σήμερα εκεί υπάρχουν τα ορυχεία λιγνίτη της Δ.Ε.Η. και κάποιοι υποστηρίζουν ότι συχνά βρίσκονται μέσα στον λιγνίτη και τεράστια κόκκαλα!
Να μεταφέρω κι ένα ενδιαφέρον περιστατικό αλλά και επιπλέον στοιχεία όπως τα βρίσκουμε σε σελίδα του facebook.
http://www.facebook.com/note.php?note_id=132076233470421 
Αδελφός κολλητού μου, δούλευε στις ανασκαφές στο νέο μουσείο της ακρόπολης, (που μέχρι να ανοίξει, θα είναι παλιό), όταν συνάντησε έναν φίλο του, όπου δούλευε Συγγρού Φιξ, στο σταθμό του μετρό. Ο μετροπόντικας, είχε σταματήσει τις εργασίες του, είχαν βρει κάποια αρχαιολογικά ευρύματα και περίμεναν την αρχαιολογική υπηρεσία, να τα δει. Ανάμεσα στα ευρήματα, υπήρχαν κοκάλα, κόκαλα «ανθρώπινα», τουλάχιστον έτσι έμοιαζαν παρά το τεράστιο μέγεθος τους. Ο χώρος έκλεισε για κάποιες μέρες, απαγορεύτηκε η είσοδος στους εργάτες, η αρχαιολογική υπηρεσία, έφτασε, κάτι μαύρα τζιπ, χωρίς διακριτικά έφτασαν, κάτι φουσκωτοί με μαύρα κουστούμια επίσης, αστυνομία δεν ήρθε, μόνο κάποια άτομα από την ασφάλεια. Δεν ανακοινώθηκε ποτέ τίποτα περισσότερο παρά μόνο ότι βρεθήκαν κάποια αγγεία, όχι κάποιας σημαντικής αξίας.
( ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ )
  Έστω ότι όντως βρήκαν μεγάλα οστά, «ανθρώπινα» στην Αθήνα ή και οπουδήποτε αλλού. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να μην ανακοινωθεί επίσημα από τους ερευνητές. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να κρύβουν και φοβούνται να το ανακοινώσουν.
Πριν από κάποιους μήνες οι επιστήμονες είχαν ανακοινώσει ότι βρέθηκαν κάποιοι πολύ μικρόσωμοι σκελετοι. Παραθέτω απόσπασμα από άρθρο που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Τα Νεα onLine: Iνδονησία:
«Λείψανα νάνου εξαδέλφου του ανθρώπου ξαναγράφουν την ιστορία της εξέλιξής μας
Τα λείψανα ενός μικρόσωμου εξαδέλφου του σύγχρονου ανθρώπου, που επονομάσθηκε «το χόμπιτ» και έζησε πριν από μόλις 12.000 χρόνια, ανακαλύφθηκαν από επιστήμονες. Το εντυπωσιακό αυτό εύρημα μας οδηγεί να ξαναγράψουμε την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου.
 
  Στη Γένεση, υπάρχει το περίφημο απόσπασμα » οι δε γίγαντες ήσαν επί της γης εν ταις ημέρες εκείναις(…) οι απ” αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί». Διαβάζοντας τη Γένεση και το Απόκρυφο του Ενώχ (και αυτά μόνο από την ιουδαιοχριστιανική άποψη), βλέπουμε πως οι γίγαντες ήταν τα προϊόντα ένωσης των «υιών του θεού» ή εκπεσόντων αγγέλων με τις θυγατέρες των ανθρώπων, ενώ στο Δευτερονόμιο αναφέρονται ως «υιοί του Ανάκ».
Σε μια από τις μετώπες του Παρθενώνα, υπάρχει η απεικόνιση των Τιτάνων, σε σύγκριση με τους ανθρώπους, όπου φαίνεται το υπερφυσικό μέγεθός τους. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς…
http://www.stevequayle.com/Giants/N.Am/hidden.proofs.giant.race.html
http://www.s8int.com/kossuth.html
http://olympia.gr/2009/08/31/%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82/
http://echedoros-p.blogspot.com/2009/07/blog-post_17.html

dimotikosafari: Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΜΕ ...

dimotikosafari: Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΜΕ ...: Διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιουργεί το πολιτικό σύστημα και οι προσωπικές στρατηγικές δίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με συνέντευξή του στ...

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Δεν εχει αλλαξει τιποτα τα τελευταια 50 χρονια, παρα μονο ο χαφιες




Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις
όλη η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα
παράγκα, παράγκα, παράγκα του χειμώνα
κι εσύ μιλάς σαν πτώμα

Ο λαός,ο λαός στα πεζοδρόμια
κουλούρια ζητάει και λαχεία
κοπάδια, κοπάδια, κοπάδια στα υπουργεία
αιτήσεις για τη Γερμανία

Κυράδες,φιλάνθρωποι παπάδες
εργολαβίες, ψαλμωδίες και καντάδες
Η Ευανθούλα κλαίει πριν να κοιμηθεί
την παρθενιά της βγάζει στο σφυρί

Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει
στα καφενεία μπιλιάρδο,καλαμπούρι και χαρτί
Στέκει στο περίπτερο διαβάζει
φυλλάδες με μιάμιση δραχμή

Όχι, όχι αυτό δεν είναι τραγούδι
Είναι η τρύπια στέγη μιας παράγκας
Είναι η γόπα που μάζεψε ένας μάγκας
Κι ο χαφιές που μας ακολουθεί.

Ο κόλπος του Ναυαρίνου στα… χέρια του ΤΑΙΠΕΔ

Τελευταία Ενημέρωση: 28/06/2014   
Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες ενάντια στο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Δικτύου «Ακτές Ώρα Μηδέν». Πάνω από 130 φορείς και 147.000 πολίτες έχουν ήδη υπογράψει κείμενο με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους. Παράλληλα, διοργανώνεται υπερμαραθώνιος 240 χλμ.
Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου πλήττουν ευθέως και ανεπανόρθωτα τον πυρήνα του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, ακτές, παραλίμνιες περιοχές, υγροτόπους, ευπαθή οικοσυστήματα, ενάλιες και παράκτιες αρχαιότητες, τοπίο και φυσικούς σχηματισμούς, τονίζει η Μαρία Καραμανώφ, σύμβουλος Επικρατείας και μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας.
Για πρώτη φορά στην ιστορία οι ακτές χάνουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και οι πολίτες την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές, ενώ επιβραβεύονται οι καταπατητές. Η εφαρμογή του νομοσχεδίου, αξιολογούμενη και με στυγνή οικονομική λογική, θα στερήσει τη χώρα από το σπουδαιότερο συγκριτικό της πλεονέκτημα, τις θάλασσες, τις παραλίες και την, σε πολλά μέρη, παρθένα ακόμα φύση.

Ο αρχαιολογικός πλούτος
Τεράστιο πλήγμα και στον αρχαιολογικό πλούτο της Ελλάδας θα προκαλέσει η εφαρμογή του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τη Δέσποινα Κουτσούμπα, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και αρχαιολόγο στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Υποβρύχιες αρχαιότητες, όπως στην Ελαφόνησο Λακωνίας και στην Αργολίδα, βυθισμένα λιμάνια, που βρίσκονται εκεί όπου είναι τα σύγχρονα, όπως στη Λέσβο, τη Θάσο, την Αίγινα και αλλού, γίνονται απροσπέλαστα, αφού η παράκτια ζώνη και τα λιμάνια περνούν στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί σε επιχειρηματίες. Χερσαίοι αρχαιολογικοί τόποι σε παραλίες, όπως ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα στο Καβούρι Αττικής ή η αρχαία πόλη της Ιτάνου στο Λασίθι της Κρήτης, ιστορικά μέρη, όπως ο κόλπος του Ναυαρίνου, όπου έγινε η γνωστή ναυμαχία, ή ολόκληρα νησιά, σαν το Γαϊδουρονήσι στην Κρήτη και την Αλιμνιά στα Δωδεκάνησα, χαρακτηρισμένα ως προστατευόμενες αρχαιολογικές περιοχές, κινδυνεύουν να γίνουν απροσπέλαστα για το κοινό, προειδοποίησε η κα Κουτσούμπα.
Ως «ωρολογιακή βόμβα» περιγράφει το σχέδιο νόμου ο κ. Καραμπέτσος από το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, στο οποίο συμμετέχουν 80 φορείς. Ήδη στο Ελληνικό, η ιδιωτικοποίηση 6.500 στρεμμάτων και 3,5 χιλιομέτρων παραλίας που περιλαμβάνει δυο ελεύθερες παραλίες, ένα αθλητικό κέντρο και ένα λιμάνι εκποιούνται για χρήσεις που η κοινωνία δε χρειάζεται, όπως καζίνο, εμπορικά κέντρα κ.λπ., επισημαίνει ο Πάνος Τότσικας, από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.
Στην επικείμενη περιβαλλοντική καταστροφή της ιδιαίτερης φύσης και ισορροπίας της παράκτιας ζώνης εστιάζει η Ελένη Καμπέρη, μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), η οποία κατήγγειλε πως το Κέντρο ουδέποτε εκλήθη για να καταθέσει την επιστημονική του εμπειρία.

Υπερμαραθώνιος και σκυταλοδρομία
Μία από τις δράσεις διαμαρτυρίας που έχουν ξεκινήσει, αποτελεί ο υπερμαραθώνιος «240 χλμ. για τον αιγιαλό» που αποτελεί πρωτοβουλία του μαραθωνοδρόμου Άγη Εμμανουήλ. Με αφετηρία τις Κεχριές κοντά στα Ίσθμια στις 8 Ιουλίου, οι δρομείς θα περάσουν από Ελευσίνα, Ελληνικό, Ανάβυσσο, Λαύριο, Λούτσα και θα καταλήξουν στις 12 Ιουλίου στον Σχοινιά. Παράλληλα, θα λάβει χώρα σκυταλοδρομία πολιτών, η οποία θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις στο δρόμο.

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
  http://www.tharrosnews.gr

dimotikosafari: ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΣΕΙ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΕΣΠΑ…

dimotikosafari: ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΣΕΙ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΕΣΠΑ…: Απο το:newsarcadia... ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΠΑ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ… Μπορεί να είναι καλοκαίρι και όλα να υπολ...

Αξιος ο πατριωτης μας Ηλιας Αποστολόπουλος

Οδηγός ασθενοφόρου (!!!) … ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μήλου


Οδηγός ασθενοφόρου (!!!) … ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μήλου
Σε λίγη ώρα αρχίζει από το Κέντρο Υγείας Μήλου , επιχείρηση διακομιδής τριών ασθενών στην Αθήνα. Πρόκειται για δυο κατοίκους του νησιού και έναν τουρίστα. Η μεταφορά τους θα γίνει με το SpeedRunner ενώ από το Κέντρο Υγείας στο πλοίο θα τους μεταφέρει ο γιατρός διευθυντής του ΚΥΜ κ. Αποστολόπουλος ο οποίος για την κάλυψη των αναγκών εκτελεί και καθήκοντα οδηγού ασθενοφόρου (!!!!!). Κατ’ άλλα η πολιτεία και καλά κάνει αναζητά πλαστά πτυχία γιατρών… Μια δουλειά που θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια τώρα και όχι σε περίοδο αιχμής.
http://milosvoice.gr/?p=8698#comment-10413

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η εικόνα που αντικρίσαμε χθες μόνο κολακευτική δεν είναι για το Δήμο Πύλου - Νέστορος.

Σκουπίδια με φόντο το Ναβαρίνο Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    Φωτογραφία: http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/40256-skoupidia-pylos-agios-nikolaos

Σκουπίδια με φόντο το Ναβαρίνο
 
 
Τραγική είναι η κατάσταση στον σκουπιδότοπο της Πύλου, στον "Αγιο Νικόλαο", που εξακολουθεί να καπνίζει, έξω από τον περιφραγμένο χώρο ο οποίος έχει φρακάρει με τα δεματοποιημένα σκουπίδια.
Η εικόνα που αντικρίσαμε χθες μόνο κολακευτική δεν είναι για το Δήμο Πύλου - Νέστορος. Σκουπίδια "κάπνιζαν" στη βόρεια - ανατολική πλευρά της χωματερής, απορριμματοφόρα άδειαζαν σκουπίδια πιο νότια, στο μέσο του χώρου με τα χύμα σκουπίδια, γλάροι πετούσαν και ορμούσαν στα σκουπίδια, ενώ Βούλγαροι έψαχναν μέσα στα σκουπίδια για σίδερα, ακόμα και την ώρα που άδειαζε το απορριμματοφόρο. 
Ολα αυτά χωρίς έλεγχο, χωρίς την παρουσία φύλακα και χωρίς να υπάρχει ένα μηχάνημα που να ρίχνει χώμα για να σταματήσει ο καπνός και η βρώμα που μετέφερε. Σκουπίδια πεταμένα υπήρχαν γύρω και μπαίνοντας στο χώρο που φαίνεται να έχει οριοθετηθεί σαν σκουπιδότοπος.
Στον περιφραγμένο και κλειστό χώρο με τα δέματα των σκουπιδιών, όπου έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, υπήρχε εικόνα εγκατάλειψης με χύμα σκουπίδια στο χώρο εισόδου και επεξεργασίας και με ξερά χορτάρια γύρω από τα δέματα. Και το χειρότερο και πιο επικίνδυνο, δέματα δεν έχουν αντέξει στο χρόνο και έχουν σκιστεί και διαλυθεί.
Ολα αυτά με φόντο τον ελκυστικό όρμο του Ναβαρίνου και την εντυπωσιακή εικόνα με την είσοδο στον όρμο, το Νιόκαστρο και απέναντι τη Σφακτηρία. 
Γύρω από τον σκουπιδότοπο, στη δυτική και στη βόρεια πλευρά όλη η πλαγιά είναι καμένη σε απόσταση στρεμμάτων από την πρόσφατη ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.
Οπως μάθαμε, προχθές στο χώρο πραγματοποίησε αυτοψία κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας, που κατέγραψε τη δραματική εικόνα της χωματερής και την εγκατάλειψη στο χώρο της δεματοποίησης.
Για την ιστορία: Οι Βούλγαροι που έψαχναν μέσα στα σκουπίδια, ακόμα και σε κείνα που κάπνιζαν, φοβήθηκαν μόλις μας είδαν και μας είπαν πως δεν κάνουν κάτι κακό, δεν κλέβουν, αλλά το κάνουν τώρα που δεν έχουν δουλειές και προσπαθούν να ζήσουν, πουλώντας τα σίδερα με 16 λεπτά το κιλό. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/40256-skoupidia-pylos-agios-nikolaos

Έ­χει δο­θεί έγ­κρι­ση α­πό το ΥΠ­ΠΟ­Α στον ι­δι­ώ­τη (ξε­νο­δο­χεια­κό συγ­κρό­τη­μα) να δι­α­φη­μί­ζει πα­κέ­τα που πε­ρι­λαμ­βά­νουν συμ­με­το­χή σε α­να­σκα­φή;» Κα­λού­με το Υ­πουρ­γεί­ο Πο­λι­τι­σμού και Α­θλη­τι­σμού να χρη­μα­το­δο­τεί, ως ο­φεί­λει, έ­ρευ­νες και συ­στη­μα­τι­κές α­να­σκα­φές, που α­πο­τε­λούν πο­λι­τι­σμι­κό και ε­πι­στη­μο­νι­κό κε­φά­λαι­ο για τη χώ­ρα και ό­χι να με­τα­τρέ­πει τους ε­ρευ­νη­τές και τους α­να­σκα­φείς σε «ζη­τιά­νους» χο­ρη­γι­ών.»

Γίνεται εμπορευματοποίηση των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη καταγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων 27/06/2014
arxaia messini2«Η αρ­χαι­ο­λο­γι­κή έ­ρευ­να εί­ναι ε­πι­στη­μο­νι­κό έρ­γο και ό­χι αν­τι­κεί­με­νο οι­κο­νο­μι­κής εκ­με­τάλ­λευ­σης»
Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ
«Με έκ­πλη­ξη ε­νη­με­ρω­θή­κα­με α­πό τον η­λε­κτρο­νι­κό τύ­πο και α­πό α­νάρ­τη­ση στην ι­στο­σε­λί­δα της Ε­ται­ρεί­ας Μεσ­ση­νια­κών Αρ­χαι­ο­λο­γι­κών Σπου­δών ό­τι προ­σκα­λούν­ται ο­μά­δες ε­νη­λί­κων α­τό­μων, που θα δι­α­μέ­νουν στη Μεσ­ση­νί­α, να λά­βουν μέ­ρος στο προ­σε­χές πρό­γραμ­μα της α­να­σκα­φής και συν­τή­ρη­σης στην Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη (Ι­ού­λιος-Σε­πτέμ­βριος 2014) έ­ναν­τι συγ­κε­κρι­μέ­νου αν­τι­τί­μου. Η έκ­πλη­ξη ή­ταν α­κό­μη με­γα­λύ­τε­ρη ό­ταν πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με ό­τι γνω­στό ξε­νο­δο­χεια­κό συγ­κρό­τη­μα της Μεσ­ση­νί­ας «δι­α­φη­μί­ζει» το εν λό­γω «του­ρι­στι­κό πα­κέ­το» στους πε­λά­τες του, χω­ρίς να υ­πάρ­χει κα­μί­α ε­νη­μέ­ρω­ση ή ά­δεια α­πό τις αρ­μό­δι­ες υ­πη­ρε­σί­ες του Υ­πουρ­γεί­ου Πο­λι­τι­σμού και Α­θλη­τι­σμού!» Το­νί­ζει σε α­να­κοί­νω­σή της ο Σύλ­λο­γος Ελ­λή­νων Αρ­χαι­ο­λό­γων για α­νάρ­τη­ση στην ι­στο­σε­λί­δα της Ε­ται­ρεί­ας Μεσ­ση­νια­κών Αρ­χαι­ο­λο­γι­κών Σπου­δών. Ό­μως το θέ­μα αυ­τό πή­ρε δι­ά­στα­ση και πέ­ρα­σε την πόρ­τα της βου­λής κα­θώς οι βου­λευ­τές της ΔΗ­ΜΑΡ Οι βου­λευ­τές της ΔΗ­ΜΑΡ Α­ση­μί­να Ξη­ρο­τύ­ρη – Αι­κα­τε­ρι­νά­ρη και Νί­κος Τσού­κα­λης κα­τέ­θε­σαν προς τον Υ­πουρ­γό Πο­λι­τι­σμού & Α­θλη­τι­σμού με θέ­μα την «Εμ­πο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση αρ­χαι­ο­λο­γι­κών α­να­σκα­φών στην Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη».
Ε­πί­σης, ο Σύλ­λο­γος Ελ­λή­νων Αρ­χαι­ο­λό­γων ε­πι­ση­μαί­νει ό­τι: «πρό­κει­ται για μια πρω­τό­γνω­ρη προ­σπά­θεια οι­κο­νο­μι­κής εκ­με­τάλ­λευ­σης α­κό­μη και της ε­πι­στη­μο­νι­κής δι­α­δι­κα­σί­ας της αρ­χαι­ο­λο­γι­κής έ­ρευ­νας, στην ο­ποί­α εί­μα­στε αν­τί­θε­τοι και κα­λού­με και ό­λη την ε­πι­στη­μο­νι­κή κοι­νό­τη­τα να αν­τι­στα­θεί σε δι­α­δι­κα­σί­ες που ι­δι­ω­τι­κο­ποι­ούν α­κό­μη και την ε­πι­στη­μο­νι­κή έ­ρευ­να!
Εί­μα­στε αν­τί­θε­τοι σε ο­ποι­ο­δή­πο­τε πρό­γραμ­μα συμ­με­το­χής ι­δι­ω­τών έ­ναν­τι χρη­μα­τι­κού αν­τι­τί­μου σε α­να­σκα­φι­κές έ­ρευ­νες, ε­νάν­τια σε κά­θε δε­ον­το­λο­γί­α και πρό­βλε­ψη του Αρ­χαι­ο­λο­γι­κού νό­μου. Η ά­δεια α­να­σκα­φής, με­λέ­της και έ­ρευ­νας δί­νε­ται σε Ι­δρύ­μα­τα και φο­ρείς (στην προ­κει­μέ­νη πε­ρί­πτω­ση στην Αρ­χαι­ο­λο­γι­κή Ε­ται­ρεί­α) για την προ­α­γω­γή της ε­πι­στη­μο­νι­κής γνώ­σης και ό­χι για την α­πευ­θεί­ας ε­ξω­θε­σμι­κή εμ­πο­ρι­κή εκ­με­τάλ­λευ­σή τους! Οι κίν­δυ­νοι που συ­νε­πά­γε­ται η συμ­με­το­χή αν­θρώ­πων ά­σχε­των με την αρ­χαι­ο­λο­γί­α στη δι­α­δι­κα­σί­α της α­να­σκα­φής, της α­να­στή­λω­σης ή της συν­τή­ρη­σης, εί­ναι προ­φα­νείς: α­πό την αλ­λοί­ω­ση της α­να­σκα­φι­κής τεκ­μη­ρί­ω­σης (που εί­ναι η βά­ση της ε­πι­στη­μο­νι­κής έ­ρευ­νας), μέ­χρι και τη λα­θρο­χει­ρί­α α­πό πλευ­ράς συμ­με­τε­χόν­των. Ο με­γα­λύ­τε­ρος ό­μως κίν­δυ­νος εί­ναι η ε­πι­στη­μο­νι­κή έ­ρευ­να να εκ­πέ­σει σε αν­τι­κεί­με­νο οι­κο­νο­μι­κής εκ­με­τάλ­λευ­σης, πό­σο μάλ­λον εκ­με­τάλ­λευ­σης α­πό έ­ναν ι­δι­ώ­τη!
Εί­μα­στε υ­πέρ­μα­χοι του α­νοίγ­μα­τος της α­να­σκα­φι­κής εμ­πει­ρί­ας στο κοι­νό –και ι­δι­αί­τε­ρα στις το­πι­κές κοι­νω­νί­ες- με ορ­γα­νω­μέ­νες ξε­να­γή­σεις, εκ­παι­δευ­τι­κά προ­γράμ­μα­τα και άλ­λες δρά­σεις ε­νη­μέ­ρω­σης, ό­πως πολ­λές Ε­φο­ρεί­ες Αρ­χαι­ο­τή­των και πολ­λοί α­να­σκα­φείς πραγ­μα­το­ποι­ούν. Τέ­τοι­ες δρά­σεις, που προ­φα­νώς πραγ­μα­το­ποι­ούν­ται δω­ρε­άν α­πό τους ί­διους τους ε­ρευ­νη­τές, στό­χο έ­χουν να φέ­ρουν τους πο­λί­τες σε ε­πα­φή με τη δι­α­δι­κα­σί­α πα­ρα­γω­γής της ε­πι­στη­μο­νι­κής γνώ­σης και τις με­θό­δους της αρ­χαι­ο­λο­γι­κής ε­πι­στή­μης κι ό­χι να κα­τα­στή­σουν την ε­πι­στη­μο­νι­κή έ­ρευ­να σε «προ­σο­δο­φό­ρα ε­να­σχό­λη­ση». Άλ­λω­στε, οι αρ­χαι­ο­λο­γι­κές α­να­σκα­φές που δι­ε­νερ­γούν­ται στην Ελ­λά­δα α­πό το ε­ξει­δι­κευ­μέ­νο προ­σω­πι­κό της Αρ­χαι­ο­λο­γι­κής Υ­πη­ρε­σί­ας, τα Ελ­λη­νι­κά Πα­νε­πι­στη­μια­κά Ι­δρύ­μα­τα και τις Ξέ­νες Αρ­χαι­ο­λο­γι­κές Σχο­λές έ­χουν μα­κρά ι­στο­ρί­α και εμ­πει­ρί­α στην πρό­ο­δο της έ­ρευ­νας αλ­λά και στη δι­ά­χυ­ση της γνώ­σης που α­πορ­ρέ­ει α­πό το α­να­σκα­φι­κό έρ­γο, μέ­σα α­πό ποι­κί­λες μορ­φω­τι­κές και ε­πι­στη­μο­νι­κές δρα­στη­ρι­ό­τη­τες που α­πευ­θύ­νον­ται και στο ευ­ρύ­τε­ρο κοι­νό. Α­πο­τέ­λε­σμα των πα­ρα­πά­νω εί­ναι και η ορ­γά­νω­ση πο­λυ­ά­ριθ­μων ε­πι­σκέ­ψι­μων αρ­χαι­ο­λο­γι­κών χώ­ρων, η δη­μι­ουρ­γί­α πολ­λών νέ­ων Μου­σεί­ων ή οι ε­πα­νεκ­θέ­σεις στα υ­φι­στά­με­να Μου­σεί­α, συμ­βάλ­λον­τας με τον τρό­πο αυ­τό και στην ποι­ο­τι­κή και πο­σο­τι­κή α­να­βάθ­μι­ση του του­ρι­σμού στον τό­πο μας. Κα­λό θα ή­ταν το Υ­πουρ­γεί­ο Πο­λι­τι­σμού και Α­θλη­τι­σμού να ε­νι­σχύ­ει και να χρη­μα­το­δο­τεί τέ­τοι­ες ε­πι­στη­μο­νι­κές δρά­σεις, που μπο­ρούν να έ­χουν κοι­νω­νι­κή χρη­σι­μό­τη­τα για μια ο­λό­κλη­ρη πε­ρι­ο­χή και ό­χι για το κέρ­δος συγ­κε­κρι­μέ­νου ξε­νο­δο­χεια­κού συγ­κρο­τή­μα­τος.
Εί­μα­στε υ­πο­χρε­ω­μέ­νοι, για μια α­κό­μη φο­ρά, να υ­πεν­θυ­μί­σου­με τα ι­σχύ­ον­τα σχε­τι­κά με τις αρ­χαι­ο­λο­γι­κές έ­ρευ­νες, ό­πως και το ό­τι η αρ­χή της ι­σο­νο­μί­ας ε­πι­βάλ­λει η αρ­χαι­ο­λο­γι­κή νο­μο­θε­σί­α να ε­φαρ­μό­ζε­ται με τον ί­διο τρό­πο σε ό­λες τις πε­ρι­πτώ­σεις: Η α­να­σκα­φι­κή έ­ρευ­να κα­θώς και οι ερ­γα­σί­ες συν­τή­ρη­σης αρ­χαι­ο­τή­των εί­ναι μια κα­θα­ρά ε­πι­στη­μο­νι­κή δι­α­δι­κα­σί­α, που τε­λεί­ται α­πό ε­ξει­δι­κευ­μέ­νο ε­πι­στη­μο­νι­κό προ­σω­πι­κό με τη συμ­με­το­χή ε­νί­ο­τε φοι­τη­τών/-τρι­ών με ε­ξει­δί­κευ­ση στο αν­τι­κεί­με­νο. Η ά­δεια για δι­ε­νέρ­γεια συ­στη­μα­τι­κής α­να­σκα­φι­κής έ­ρευ­νας σε α­κί­νη­τα του δη­μο­σί­ου ή εν­τός ε­πι­σκέ­ψι­μου αρ­χαι­ο­λο­γι­κού χώ­ρου χο­ρη­γεί­ται με συγ­κε­κρι­μέ­νους ό­ρους και πε­ρι­ο­ρι­σμούς που δι­α­σφα­λί­ζουν τό­σο την πα­ρα­πά­νω ε­πι­στη­μο­νι­κή δι­α­δι­κα­σί­α ό­σο και τις αρ­χαι­ό­τη­τες που έρ­χον­ται στο φως. Για το λό­γο αυ­τό κοι­νο­ποι­ούν­ται α­πό το φο­ρέ­α δι­ε­ξα­γω­γής της έ­ρευ­νας τα ο­νό­μα­τα της ε­πι­στη­μο­νι­κής ο­μά­δας και των φοι­τη­τών. Τα αρ­χι­τε­κτο­νι­κά κα­τά­λοι­πα και τα κι­νη­τά αρ­χαί­α που έρ­χον­ται στο φως με τις α­να­σκα­φές α­πο­τε­λούν δη­μό­σιο α­γα­θό, το ο­ποί­ο προ­στα­τεύ­ε­ται α­πό την Αρ­χαι­ο­λο­γι­κή Υ­πη­ρε­σί­α και α­να­δει­κνύ­ε­ται με σύγ­χρο­να μέ­σα και κα­τάλ­λη­λο ε­πο­πτι­κό υ­λι­κό για να εί­ναι με α­σφά­λεια προ­σβά­σι­μο σε ό­λους. Γι΄ αυ­τό δεν μπο­ρεί να α­πο­τε­λεί “πα­κέ­το” πο­λυ­τε­λούς πο­λι­τι­στι­κού του­ρι­σμού με μο­να­δι­κό κρι­τή­ριο τα οι­κο­νο­μι­κά αν­ταλ­λάγ­μα­τα, ού­τε εί­ναι θε­μι­τό να αν­τι­με­τω­πι­στεί ως αν­τα­πο­δο­τι­κό μέ­σο για τυ­χόν χρη­μα­το­δό­τη­ση της έ­ρευ­νας ή της προ­στα­σί­ας της πο­λι­τι­στι­κής μας κλη­ρο­νο­μιάς, η ο­ποί­α εί­ναι κα­θή­κον πρω­τί­στως της πο­λι­τεί­ας αλ­λά και των ε­πι­στη­μο­νι­κών φο­ρέ­ων που δι­ε­ξά­γουν, κα­τό­πιν α­δεί­ας και με τους σχε­τι­κούς ό­ρους, την έ­ρευ­να.
Τέ­λος, εκ­φρά­ζου­με την α­νη­συ­χί­α μας για την χα­ρα­κτη­ρι­στι­κή ά­νε­ση με την ο­ποί­α έ­νας ι­δι­ώ­της (ξε­νο­δο­χεια­κό συγ­κρό­τη­μα) θε­ω­ρεί ό­τι μπο­ρεί να δι­α­φη­μί­ζει «πα­κέ­τα» που πε­ρι­λαμ­βά­νουν «συμ­με­το­χή σε α­να­σκα­φή», χω­ρίς κα­μί­α έγ­κρι­ση α­πό το ΥΠ­ΠΟ­Α. Ποι­ο εί­ναι το ε­πό­με­νο βή­μα ά­ρα­γε; Οι ι­δι­ω­τι­κές α­να­σκα­φές στην αυ­λή των ξε­νο­δο­χεί­ων;
Ο Σύλ­λο­γος Ελ­λή­νων Αρ­χαι­ο­λό­γων που θα εί­ναι πάν­το­τε αν­τί­θε­τος σε κά­θε μορ­φή πα­ρα­χώ­ρη­σης των μνη­μεί­ων, των αρ­χαι­ο­λο­γι­κών χώ­ρων και των Δη­μό­σι­ων Μου­σεί­ων για εκ­με­τάλ­λευ­ση α­πό ι­δι­ώ­τες ε­πεν­δυ­τές, θα στα­θεί α­πέ­ναν­τι και σε ο­ποι­α­δή­πο­τε ε­νέρ­γεια θέ­τει σε κίν­δυ­νο την ε­πι­στη­μο­νι­κή δι­α­δι­κα­σί­α της έ­ρευ­νας και την α­σφά­λεια των αρ­χαι­ο­τή­των, πα­ρα­μέ­νον­τας πα­ράλ­λη­λα α­ρω­γός στην δη­μο­σι­ο­ποί­η­ση της γνώ­σης και την ευ­αι­σθη­το­ποί­η­ση του κοι­νού χω­ρίς οι­κο­νο­μι­κούς και κοι­νω­νι­κούς α­πο­κλει­σμούς.
Κα­λού­με τους α­να­σκα­φείς και την Αρ­χαι­ο­λο­γι­κή Ε­ται­ρεί­α να πά­ρουν ά­με­σα θέ­ση, στα­μα­τών­τας κά­θε ε­νέρ­γεια που ο­δη­γεί στην ι­δι­ω­τι­κο­ποί­η­ση του αρ­χαι­ο­λο­γι­κού έρ­γου.
Κα­λού­με τις αρ­μό­δι­ες Υ­πη­ρε­σί­ες του ΥΠ­ΠΟ­Α να ε­φαρ­μό­σουν τον Αρ­χαι­ο­λο­γι­κό Νό­μο και δη­λώ­νου­με ό­τι θα στα­θού­με στο πλά­ι τους.
Κα­λού­με το Υ­πουρ­γεί­ο Πο­λι­τι­σμού και Α­θλη­τι­σμού να χρη­μα­το­δο­τεί, ως ο­φεί­λει, έ­ρευ­νες και συ­στη­μα­τι­κές α­να­σκα­φές, που α­πο­τε­λούν πο­λι­τι­σμι­κό και ε­πι­στη­μο­νι­κό κε­φά­λαι­ο για τη χώ­ρα και ό­χι να με­τα­τρέ­πει τους ε­ρευ­νη­τές και τους α­να­σκα­φείς σε «ζη­τιά­νους» χο­ρη­γι­ών.»
Α­κο­λου­θεί, η ε­ρώ­τη­ση των βου­λευ­τών της ΔΗ­ΜΑΡ:
Θέ­μα:  Εμ­πο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση αρ­χαι­ο­λο­γι­κών α­να­σκα­φών στην Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη
«Σύμ­φω­να με α­νάρ­τη­ση στην ι­στο­σε­λί­δα της Ε­ται­ρεί­ας Μεσ­ση­νια­κών Αρ­χαι­ο­λο­γι­κών Σπου­δών, ό­πως κα­ταγ­γέλ­λει ο Σύλ­λο­γος Ελ­λή­νων Αρ­χαι­ο­λό­γων, προ­σκα­λούν­ται ο­μά­δες ε­νη­λί­κων α­τό­μων τα ο­ποί­α θα δι­α­μέ­νουν στη Μεσ­ση­νί­α και θα λά­βουν μέ­ρος στο προ­σε­χές πρό­γραμ­μα της α­να­σκα­φής και συν­τή­ρη­σης στην Αρ­χαί­α Μεσ­σή­νη έ­ναν­τι συγ­κε­κρι­μέ­νου αν­τι­τί­μου. Ε­πι­πλέ­ον, προ­βάλ­λε­ται δι­α­φή­μι­ση του εν θέ­μα­τι πα­κέ­του α­πό γνω­στό ξε­νο­δο­χεια­κό συγ­κρό­τη­μα της Μεσ­ση­νί­ας.
Ε­πει­δή:
Το πρό­γραμ­μα συμ­με­το­χής ι­δι­ω­τών έ­ναν­τι χρη­μα­τι­κού αν­τι­τί­μου σε α­να­σκα­φι­κές έ­ρευ­νες δεν συ­νά­δει με τη δε­ον­το­λο­γί­α και τις προ­βλέ­ψεις του Αρ­χαι­ο­λο­γι­κού νό­μου.
Η ά­δεια α­να­σκα­φής, με­λέ­της και έ­ρευ­νας δί­δε­ται σε ι­δρύ­μα­τα και φο­ρείς (στην προ­κει­μέ­νη πε­ρί­πτω­ση Αρ­χαι­ο­λο­γι­κή Ε­ται­ρεί­α) για την προ­α­γω­γή της ε­πι­στη­μο­νι­κής γνώ­σης και ό­χι για την α­πευ­θεί­ας ε­ξω­θε­σμι­κή εμ­πο­ρι­κή εκ­με­τάλ­λευ­ση τους.
Οι κίν­δυ­νοι που συ­νε­πά­γε­ται η συμ­με­το­χή αν­θρώ­πων ά­σχε­των με την αρ­χαι­ο­λο­γί­α στη δι­α­δι­κα­σί­α της α­να­σκα­φής, της α­να­στή­λω­σης ή της συν­τή­ρη­σης ε­κτεί­νον­ται α­πό την αλ­λοί­ω­ση της α­να­σκα­φι­κής τεκ­μη­ρί­ω­σης έ­ως και την λα­θρο­χει­ρί­α α­πό πλευ­ράς συμ­με­τε­χόν­των.
Μέ­σω ε­νερ­γει­ών τέ­τοι­ας φύ­σης, η ε­πι­στη­μο­νι­κή έ­ρευ­να εν­δέ­χε­ται να εκ­πέ­σει σε αν­τι­κεί­με­νο οι­κο­νο­μι­κής εκ­με­τάλ­λευ­σης.
Η αρ­χή της ι­σο­νο­μί­ας ε­πι­βάλ­λει η αρ­χαι­ο­λο­γι­κή νο­μο­θε­σί­α να ε­φαρ­μό­ζε­ται με τον ί­διο τρό­πο σε ό­λες τις πε­ρι­πτώ­σεις.
Η α­να­σκα­φι­κή έ­ρευ­να κα­θώς και οι ερ­γα­σί­ες συν­τή­ρη­σης αρ­χαι­ο­τή­των α­πο­τε­λούν κα­θα­ρά ε­πι­στη­μο­νι­κές δι­α­δι­κα­σί­ες που τε­λούν­ται α­πό ε­ξει­δι­κευ­μέ­νο ε­πι­στη­μο­νι­κό προ­σω­πι­κό με τη συμ­με­το­χή, ε­νί­ο­τε, φοι­τη­τών με ε­ξει­δί­κευ­ση στο αν­τι­κεί­με­νο.
Η ά­δεια για δι­ε­νέρ­γεια συ­στη­μα­τι­κής α­να­σκα­φι­κής έ­ρευ­νας σε α­κί­νη­τα του δη­μο­σί­ου ή εν­τός ε­πι­σκέ­ψι­μου αρ­χαι­ο­λο­γι­κού χώ­ρου χο­ρη­γεί­ται με συγ­κε­κρι­μέ­νους ό­ρους και πε­ρι­ο­ρι­σμούς που δι­α­σφα­λί­ζουν τό­σο την ε­πι­στη­μο­νι­κή δι­α­δι­κα­σί­α ό­σο και τις αρ­χαι­ό­τη­τες που έρ­χον­ται στο φως, για το λό­γο αυ­τό και κοι­νο­ποι­ούν­ται α­πό το φο­ρέ­α δι­ε­ξα­γω­γής της έ­ρευ­νας τα ο­νό­μα­τα της ε­πι­στη­μο­νι­κής ο­μά­δας και των φοι­τη­τών.
Τα αρ­χι­τε­κτο­νι­κά κα­τά­λοι­πα και τα κι­νη­τά αρ­χαί­α που έρ­χον­ται στο φως με τις α­να­σκα­φές α­πο­τε­λούν δη­μό­σιο α­γα­θό το ο­ποί­ο προ­στα­τεύ­ε­ται α­πό την Αρ­χαι­ο­λο­γι­κή Υ­πη­ρε­σί­α και α­να­δει­κνύ­ε­ται με σύγ­χρο­να μέ­σα και κα­τάλ­λη­λο ε­πο­πτι­κό υ­λι­κό για να εί­ναι προ­σβά­σι­μο σε ό­λους με α­σφά­λεια.
Ε­ρω­τά­ται ο  Υ­πουρ­γός:
Ποι­α εί­ναι η τεκ­μη­ρί­ω­ση της α­πό­φα­σης ι­δι­ω­τι­κο­ποί­η­σης του αρ­χαι­ο­λο­γι­κού έρ­γου και κα­τα­στρα­τή­γη­σης του Αρ­χαι­ο­λο­γι­κού νό­μου; Ποι­α εί­ναι τα ε­χέγ­γυ­α της κα­τάρ­τι­σης των συμ­με­τε­χόν­των ε­νη­λί­κων;
Έ­χουν προ­βλε­φθεί οι τρό­ποι πρό­λη­ψης των προ­α­να­φε­ρό­με­νων κιν­δύ­νων;
Έ­χει δο­θεί έγ­κρι­ση α­πό το ΥΠ­ΠΟ­Α στον ι­δι­ώ­τη (ξε­νο­δο­χεια­κό συγ­κρό­τη­μα) να δι­α­φη­μί­ζει πα­κέ­τα που πε­ρι­λαμ­βά­νουν συμ­με­το­χή σε α­να­σκα­φή;»

dimotikosafari: ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΝΕΤ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ…

dimotikosafari: ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΝΕΤ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ…: ΜΕΣΩ DIGEA ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ… Δικαιωμένη από το Ε.Σ.Ρ η τηλεόραση ΝΕΤ βρίσκεται και πάλι από σήμερα κοντά σας με τις απαραίτητες ...

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Κύριοι, αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο για τη Μεσσηνία.... Η πολιτική πλέον απέτυχε στην Ελλάδα, και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γράψουμε στη Βουλή “οικία προς ενοικίαση” !!!!

Επιστολή Γαϊτανάρου στον Πρωθυπουργό για τον απαγχονισμό αγρότη στους Δολούς                                             
 26/06/2014
         Προς τον πρόεδρο της κυβέρνησης, Αντώνη Σαμαρά και τους προέδρους των ελληνικών κομμάτων, ο Λυκούργος Γαϊτανάρος απέστειλε την παρακάτω επιστολή, για τους λόγους που ώθησαν στον απαγχονισμό έναν αγρότη στους Δολούς. Αναφέρει τα εξής: «Μόλις επέστρεψα από το χωριό μου, τους Δολούς, από την κηδεία ενός απλού αγρότη, ο οποίος απαγχονίστηκε. Δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους το τι έγινε στην κηδεία του Γ.Λ., ηλικίας 72 ετών, πατέρα τεσσάρων τέκνων. Στο πονεμένο και αιματοβαμμένο χωριό Δολοί, με 82 θύματα του εμφυλίου πολέμου. Κι αυτός είχε θύμα τον αδικοσκοτωμένο πατέρα του, από την παράταξή μου και μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και τη δυστυχία, πολύ καλός άνθρωπος, σύζυγος, πατέρας, συγχωριανός και φίλος. Τα κλάματα και τα μοιρολόγια ήταν απερίγραπτα! Ράισαν λόγγοι και βουνά – ραχούλες και λαγκάδια. Και ποιος ο λόγος παρακαλώ; Για ένα τραπεζικό δάνειο 3.000 ευρώ που είχε λήξει κάποια δόση, και δεν είχε να τη δώσει και του έκανε η τράπεζα κατάσχεση, ακόμα και σε μια μικρή καταθεσούλα που είχε, για τα έξοδα της κηδείας του και της γυναίκας του. Κύριοι, αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο για τη Μεσσηνία, όπου έσβησαν οικογένειες με ιστορία και παράδοση από τα ληστρικά συγκροτήματα που λέγονται τράπεζες. Πόσες μεγάλες οικογένειες καταστράφηκαν; Πόσοι άνθρωποι δεν αυτοκτόνησαν; Άνθρωποι χρήσιμοι, παραγωγικοί και ωφέλιμοι στην εθνική οικονομία. Και έφυγαν από τη ζωή πονεμένοι και δυστυχισμένοι. Άνθρωποι που τα είχαν δώσει όλα αψηφώντας το προσωπικό συμφέρον, με καθαρά χέρια, καθαρή συνείδηση και με μεγάλη προσφορά! Και γιατί παρακαλώ; Για να επιπλεύσουν οι ασυνείδητοι, οι κομπιναδόροι, που τους ζούμε μέχρι σήμερα! Έλεος, δε θα σταματήσει, επιτέλους, αυτός ο κατήφορος; Δε θα πρέπει να μας κυβερνήσουν άνθρωποι με όραμα και φαντασία! Για να σταματήσουν τα κακά κρούσματα, που έρχεται το ένα κατόπιν του άλλου! Για 3.000 ευρώ μάς έπιασε η ευσυνειδησία, στον άνθρωπο που πραγματικά είχε ανάγκη, με τέσσερα παιδιά, και όχι για τα δισεκατομμύρια από τις μπίζνες και τις κομπίνες άλλων! Κύριε πρωθυπουργέ, ο κατήφορος είναι μεγάλος και έχετε υποχρέωση να τον σταματήσετε! Η πολιτική πλέον απέτυχε στην Ελλάδα, και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γράψουμε στη Βουλή “οικία προς ενοικίαση”, για να γλιτώσουμε τα χειρότερα!».
 http://www.tharrosnews.gr

Ενω εμεις εδω......?




Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις ακτές, που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες, ζήτησαν χθες το απόγευμα τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στα γραφεία της, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση προς...
όλους τους φορείς της Μαγνησίας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις-εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, πρότειναν η διαμαρτυρία που θα γίνει στο Βόλο είτε να έχει μορφή ποδηλατοδρομίας είτε να πραγματοποιήσουν κολύμπι διαμαρτυρίας από τον Αναυρο στα Πευκάκια.
«Στόχος μας είναι να ενώσουμε τις φωνές μας για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις ακτές και καλούμε τους βουλευτές και τα κόμματα να γνωστοποιήσουν στους πολίτες άμεσα τη σαφή θέση τους απέναντί του. Ουσιαστικά αναζητούμε τρόπο αντίδρασης ενάντια στην ψήφιση του καταστροφικού για το περιβάλλον και για την οικονομία της χώρας νομοσχεδίου. Ηδη έχουν ξεπεράσει τους 120 οι φορείς που έχουν προσυπογράψει το ψήφισμα κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου, ενώ οι πολίτες ξεπερνούν τις 150.000», τόνισε το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας κ. Κώστας Βολιώτης.
       
Το ψήφισμα 
Μάλιστα για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις ακτές έχει συναχθεί ψήφισμα στο οποίο υπογράφουν 120 φορείς μεταξύ των οποίων η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και ο Οικολογικός, Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Κουκουναριές», από τη Σκιάθο αλλά και 150.000 πολίτες.
Ειδικότερα μεταξύ άλλων στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής: «Μετά τη δημόσια γη, τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στο βωμό της «ανάπτυξης» επιχειρείται τώρα να θυσιαστεί και το πολυτιμότερο τμήμα της κοινόχρηστης δημόσιας γης, δηλαδή ο αιγιαλός και οι παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές.
Το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί κατά παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος και των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας για την προστασία των ακτών και του τοπίου, χωρίς το αναγκαίο επιστημονικό έρεισμα και χωρίς τη συμμετοχή των αρμόδιων επιστημονικών δημοσίων φορέων, με σκοπό να άρει, μετά τους διαδικαστικούς, και κάθε ουσιαστικό περιορισμό στις επενδυτικές προτάσεις.
Οι ρυθμίσεις πλήττουν ευθέως και ανεπανόρθωτα τον πυρήνα του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, ακτές, υγρότοπους, ευπαθή οικοσυστήματα, ενάλιες και παράκτιες αρχαιότητες, τοπίο και φυσικούς σχηματισμούς, για πρώτη δε φορά στην ιστορία, οι ακτές χάνουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και οι πολίτες την ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτές. Ταυτόχρονα, επιβραβεύονται για άλλη μια φορά οι καταπατητές σε βάρος του Κράτους Δικαίου».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ
Ταχυδρόμος

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Bruno - Ο Κολοσσός του Έρωτα



Αυτό είναι σύστημα και όχι  ....ΝΙΚΑΣ, ΜΑΝΙΚΑΣ, ΛΙΑΣ, ΚΑΡΑΜΠΑΛΙΚΑΣ, ΓΕΝΙΚΟΛΙΑΣ, ΓΟΥΡΔΟΥΜΠΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΩΝΑΣ....

dimotikosafari: ΟΧΙ του δήμου Ναυπλίου στο ξεπούλημα της παραλίας ...

dimotikosafari: ΟΧΙ του δήμου Ναυπλίου στο ξεπούλημα της παραλίας ...: Την έντονη αντίδρασή του στην πώληση μέρους της παραλίας της Καραθώνας στην Αργολίδα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσία...

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σ’ αυτή τη μαγευτική περιοχή, που είναι ενταγμένη στα δίκτυα προστασίας της φύσης Natura και προστασίας υγρότοπων Corine, το ΤΑΙΠΕΔ πουλά οικόπεδο 535 στρεμμάτων για την ανέγερση τουριστικών κατοικιών.

Ξεπουλούν τη Χρυσή Ακτή στη Γιάλοβα

Τελευταία Ενημέρωση: 24/06/2014   
ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ NATURA ΚΑΙ CORINE

Ξεπουλούν τη Χρυσή Ακτή στη Γιάλοβα

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

Τις σημαντικότερες περιοχές της παράκτιας ελληνικής φύσης θέτει προς πώληση η κυβέρνηση, ανοίγοντας την πόρτα για την καταστροφή του μοναδικού περιβάλλοντος των παραλιών της χώρας. Ανάμεσα στις ελληνικές παραλίες που το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει πωλητήριο ανήκουν και περιοχές που αποτελούν πραγματικά μνημεία της φύσης, καθώς φιλοξενούν αναρίθμητα και σπάνια είδη ζώων, μοναδικούς υγρότοπους, ακόμα και παράκτια δάση.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Χρυσής Ακτής στη Γιάλοβα, που είναι ο πρώτος σταθμός των αποδημητικών πτηνών που εισέρχονται στην Ευρώπη, ενώ αποτελεί το μοναδικό σημείο της Ευρώπης όπου ζει και αναπτύσσεται ο αφρικανικός χαμαιλέοντας.
Σ’ αυτή τη μαγευτική περιοχή, που είναι ενταγμένη στα δίκτυα προστασίας της φύσης Natura και προστασίας υγρότοπων Corine, το ΤΑΙΠΕΔ πουλά οικόπεδο 535 στρεμμάτων για την ανέγερση τουριστικών κατοικιών.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και το Σύνταγμα, η συγκεκριμένη περιοχή, μαζί με τις άλλες που πωλούνται, θα έπρεπε να μείνει ανέγγιχτη.
Όπως είναι φυσικό, το πωλητήριο έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Όπως σημειώνει στην εφημερίδα Realnews η Μαλάμω Κορμπέτη από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, «το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στο φυσικό κεφάλαιο της χώρας είναι η οικοδόμηση ξενοδοχείων, παραθεριστικών κατοικιών και γηπέδων γκολφ. Ο φυσικός πλούτος της Ελλάδος αποτελεί το μόνο μέσο ανάδειξης της χώρας διεθνώς, αλλά καταστρέφεται από τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ».
Σ’ αυτή, λοιπόν, την παρθένα περιοχή, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τους αιγιαλούς, θα μπορούν να καταστραφούν τα πάντα. Να κτιστούν κτήρια, να νομιμοποιηθούν αυθαίρετα, να μπαζωθεί η θάλασσα και να αποκλειστεί η πρόσβαση σε οποιονδήποτε δεν είναι «πελάτης».
Όπως προαναφέραμε, το πωλητήριο του υπουργείου Οικονομικών έχει «ξεσηκώσει» διαμαρτυρίες και διάφοροι φορείς έχουν προχωρήσει σε έκδοση ψηφίσματος. Σε αυτό επισημαίνεται ότι «η εφαρμογή του νομοσχεδίου, αξιολογούμενη ακόμη και με στυγνή οικονομική λογική, θα στερήσει τη χώρα από το σπουδαιότερο συγκριτικό της πλεονέκτημα και τη μοναδική της ευκαιρία για ανάκαμψη μέσω βιώσιμης ανάπτυξης».
Οι υπογράφοντες δηλώνουν ακόμη: «Δε θα επιτρέψουμε στη μαύρη τρύπα του χρέους να καταπιεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας, δηλαδή την ίδια την επιβίωση, φυσική, ηθική και πνευματική, του λαού της, για το παρόν και το μέλλον».
Τέλος, «ο πυρήνας του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, υγρότοποι, ευπαθή οικοσυστήματα, ενάλιες και παράκτιες αρχαιότητες, για πρώτη φορά στην ιστορία χάνουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και οι πολίτες την ελεύθερη πρόσβαση σ' αυτά. Η κυβέρνηση πλέον, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, εκποιεί σε “επενδυτές” δημόσια αγαθά, όπως είναι οι παραλίες που για αιώνες έχουν κοινή χρήση και ο κοινόχρηστος χαρακτήρας τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος.
Το σχέδιο νόμου αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος και στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για την προστασία των ακτών και του τοπίου, χωρίς το αναγκαίο επιστημονικό έρεισμα και χωρίς τη συμμετοχή των αρμόδιων επιστημονικών δημόσιων φορέων, με σκοπό να άρει, μετά τους διαδικαστικούς, και κάθε ουσιαστικό περιορισμό στις επενδυτικές προτάσεις».


 http://www.tharrosnews.gr

Υποσχέσεις και αισιοδοξία μοίρασε ο υφυπουργος !!! λες και κυβερνουν καποιοι αλλοι.....


Υποσχέσεις και αισιοδοξία μοίρασε ο Γ. Λαμπρόπουλος                                            
 24/06/2014
         Μεγάλες προσδοκίες είχαν δημιουργηθεί για τις εξαγγελίες του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, προχθές Κυριακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Μεσσηνίας. Τελικά, ο ίδιος φρόντισε να κρατήσει «μικρό καλάθι». Βέβαια, υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού αλλά και του ιδίου είναι δεδομένο για την περιοχή, κάτι που είναι το καλύτερο εχέγγυο για τους Μεσσήνιους. Το πρώτο θέμα των δηλώσεών του αφορούσε στην αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας. Όπως ανακοίνωσε, έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την παραχώρηση 35 στρεμμάτων από το πολεμικό αεροδρόμιο προς τον πολιτικό, απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβάθμιση του τελευταίου. Ταυτόχρονα, ο κ. Λαμπρόπουλος σημείωσε ότι μελετάται και η αναβάθμιση του πολεμικού αεροδρομίου, με τη βελτίωση του διαδρόμου, του πύργου ελέγχου και άλλων υποδομών. Επειδή τα χρήματα που απαιτούνται είναι αρκετά, καταβάλλεται προσπάθεια το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Και μόνο η χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργεί επιφυλάξεις, αφού, ως γνωστόν, η διαχείρισή του πλέον έχει περάσει στις Βρυξέλλες. Όσον αφορά στον περιμετρικό της Καλαμάτας, ο κ. Λαμπρόπουλος, αφού τόνισε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα συζητηθεί στη Βουλή η νέα τροποποιημένη σύμβαση, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, θα ξεκινήσει η ροή των χρημάτων και το έργο θα ολοκληρωθεί». Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια στην ίδια σύμβαση να μπει και ο κόμβος του Μελιγαλά. Αναφερόμενος στο Τσακώνα – Καλό Νερό, είπε ότι θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2014 και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το 2016. Κρίσιμο χαρακτήρισε το σημείο που βρίσκονται οι συζητήσεις για το δρόμο Καλαμάτας – Ριζόμυλος, καθώς γίνεται προσπάθεια να φτάσει μέχρι τη Μεθώνη. Για αυτό το δρόμο ο κ. Λαμπρόπουλος δε θέλησε να πει περισσότερα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Από την άλλη, το υπερβολικό κόστος του έργου και η δεδομένη οικονομική συγκυρία δε δημιουργούν βάσιμες ελπίδες, εκτός και αν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη χάραξή του. «Χρειάζεται επαγρύπνηση για το θέμα της επέκτασης του φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα» σχολίασε ο κ. Λαμπρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως έχει τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι το ζήτημα μελετάται, καθώς η απόσταση από τη Μεγαλόπολη μέχρι την Καλαμάτα είναι μικρή. Εδώ φάνηκε περισσότερο αισιόδοξος. Τέλος, το μείζον ζήτημα που απασχολεί την Καλαμάτα από το 2006, η δημιουργία, δηλαδή, του νέου κοιμητηρίου, φαίνεται τώρα να προχωρά. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λαμπρόπουλος, την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Καλαμάτα αρμόδιος του υπουργείου, προκειμένου σε συνεργασία με το δήμαρχο να προχωρήσει το θέμα. Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Παν. Νίκας καλωσόρισε τον υφυπουργό, τονίζοντας πως στη Μεσσηνία «υπάρχουν ζητήματα και προβλήματα κι έχουμε, όχι την ελπίδα, τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός και συντοπίτης μας, σε συνεργασία με το Γιάννη Λαμπρόπουλο, θα δώσουν την αναγκαία ώθηση για την ολοκλήρωση έργων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, και άλλων», ευχήθηκε δε καλή επιτυχία στο έργο του υφυπουργού.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
http://www.tharrosnews.gr

ο Δήμος Καλαμάτας έχει κατατεθειμένα 7.000.000 ευρώ στη Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου με επιτόκιο ύψους 5,5%. Τώρα όμως καλεί το Δήμο Καλαμάτας να συναινέσει ώστε το επιτόκιο να μειωθεί στο 2,5%,

Οι καταθέσεις του Δήμου Καλαμάτας και η κατάρρευση των επιτοκίων
                Τρίτη, 24 Ιούνιος 2014        


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Περισσότερο από 50% ζητάει η Τράπεζα στην οποία ο Δήμος Καλαμάτας έχει κατατεθειμένα τα εκατομμύριά του να μειωθεί το επιτόκιο. Ο λόγος είναι «η βελτίωση των δημοσιοοικονομικών μεγεθών της χώρας»…
Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Καλαμάτας, που στο τέλος του 2013 ανερχόταν περίπου στα 7.000.000 ευρώ, είναι κατατεθειμένο στη Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης που ισχύει από το Φεβρουάριο του 2012.
Η τράπεζα είχε προσφέρει στο Δήμο Καλαμάτας επιτόκιο ύψους 5,5%. Τώρα όμως καλεί το Δήμο Καλαμάτας να συναινέσει ώστε το επιτόκιο να μειωθεί στο 2,5%, διαφορετικά ενημερώνει ότι θα καταγγείλει τη σύμβαση.
Για το αίτημα της τράπεζας ενημέρωσε το μεσημέρι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, ο πρόεδρός της και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παύλος Μπουζιάνης. Ο Δήμος δεν πρόκειται να συναινέσει στη μείωση του επιτοκίου και θα προχωρήσει στην διενέργεια νέου διαγωνισμού προκειμένου να βρεθεί τράπεζα που να προσφέρει ευνοϊκούς όρους για την κατάθεση των χρημάτων του Δήμου. Πάντως στο Δήμο θεωρούν ότι και το 2,5% δεν είναι κακό επιτόκιο, τονίζουν όμως ότι ο νέος διαγωνισμός πρέπει να γίνει τώρα, αντί για το τέλος του 2013 που λήγει η υπάρχουσα σύμβαση, αφού η Συνεταιριστική Τράπεζα έχει ειδοποιήσει ότι θα την καταγγείλει.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου σε έγγραφό της προς το Δήμο Καλαμάτας επισημαίνει ότι «σήμερα έχουν βελτιωθεί ουσιαστικά τόσο οι μακροοικονομικές όσο και οι μικροοικονομικές παράμετροι του τραπεζικού μας συστήματος. Συγκεκριμένα, η βελτίωση των δημοσιοοικονομικών μεγεθών της χώρας, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ρευστότητας σε διεθνές επίπεδο είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική απομείωση του επιπέδου των επιτοκίων καταθέσεων στα επίπεδα 1,5%-2,5%. Ενδεικτικά αναφέρονται οι λογαριασμοί όψεως, με επιτόκια που ξεκινούν από 0% (όπως εμφανίζονται στα τιμολόγια των τραπεζών).
Συνεπώς υπό τις παρούσες συνθήκες καθίσταται αδύνατη για την τράπεζα η συνέχιση της παροχής του ισχύοντος επιτοκίου. Συγκεκριμένα, επιτόκιο ύψους 5,5%, το οποίο σημειωτέον ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό ακόμη και με επίπεδα του 2012, καθιστά το κόστος άντλησης κεφαλαίων απαγορευτικό θέτοντας με τον τρόπο αυτό την τράπεζα εκτός ανταγωνισμού στα επιτόκια χορηγήσεων. Εντός του ανωτέρω πλαισίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε μια μεσαίου μεγέθους συνεταιριστική τράπεζα που απευθύνεται κυρίως στην τοπική κοινωνία, σας ζητούμε, όντας βέβαιοι ότι κατανοείτε τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος, την προσαρμογή του επιτοκίου σε λογικότερα, ωστόσο ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, επίπεδα.
Ειδικότερα, σας γνωρίζουμε ότι το ανώτατο επιτόκιο που είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε για τη συνέχιση της συνεργασίας μας είναι το 2,5%, πριν από φόρους».
Στ.Μ.

Τσιμέντο όλα χωρίς κανόνες και με εντολή τρόικας

Τσιμέντο όλα χωρίς κανόνες

ΦAΣT TPAK και σωρηδόν νομοθέτηση εις το όνομα της τρόικας

Kαταργούν τα Pυθμιστικά Σχέδια Aθήνας και Θεσσαλονίκης * Σβήνουν ό,τι εμποδίζει την επέλαση στο Eλληνικό, τις ακτές και τα... βουνά * Mετά τα πολεοδομικά παίρνει σειρά και η «μικρή ΔEH»


AΦOY έκλεισαν τη Bουλή με δικαιολογία την έλλειψη... νομοσχεδίων, άρχισαν τώρα να τα καταθέτουν σωρηδόν για «να μη χαθούν κοινοτικά κονδύλια και να πάρουμε τη δόση»! Συνεπώς, φαστ τρακ νομοθέτηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, για «Eπενδυτικά Σχέδια» και...

την κατάργηση όλων των ρυθμιστικών και πολεοδομικών διατάξεων που θα δημιουργούσαν προβλήματα στην επέλαση στο Eλληνικό, το παράκτιο μέτωπο και τους ορεινούς όγκους.

 Kατεπειγόντως λοιπόν αλλαγή των χρήσεων γης σε όλη την επικράτεια, για «να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι δεσμεύσεις της χώρας». Για αίσχη μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣYPIZA Π. Λαφαζάνης, που κατέληξε: «H Eλλάδα δεν είναι αποικία».

Από enet

Ολα μπετόν, με εντολή τρόικας





ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Εντάξεις στο σχέδιο πόλης σε δύο χρόνια * Πάνε πίσω οι διατάξεις για οικοδομικούς συνεταιρισμούς.

Mε το... πιστόλι της τρόικας στον κρόταφο, το υπουργείο Περιβάλλοντος σπεύδει να νομοθετήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος νέο θεσμικό πλαίσιο για τη χωροταξική και πολεοδομική πολιτική.
Κατατέθηκε αιφνιδιαστικά χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο που αλλάζει τις χρήσεις γης σε όλη τη χώρα. Στόχος, να γίνει νόμος του κράτους εντός της εβδομάδας
Το νομοσχέδιο που αλλάζει το χάρτη των χρήσεων γης σε όλη τη χώρα και ταυτοχρόνως θέτει νέους κανόνες για τις εντάξεις των περιοχών στο σχέδιο πόλης, αφού κυοφορήθηκε επί πολλούς μήνες στο υπουργείο, κατατέθηκε αιφνιδιαστικά χθες στη Βουλή, ενώ σήμερα το πρωί αρχίζει συζήτηση-εξπρές δύο ημερών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να ψηφιστεί και να γίνει...
νόμος του κράτους εντός της εβδομάδας.

«Η κυβέρνηση προωθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ολοκληρωθούν εγκαίρως συγκεκριμένες δεσμεύσεις της χώρας», τόνισε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Ν. Ταγαράς, δίνοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση νομοθετεί υπό πίεση.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι αποσύρονται από το κατατεθέν νομοσχέδιο οι διατάξεις για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τις ιδιωτικές πολεοδομήσεις και κάθε άλλη διάταξη που δεν επείγει, προκειμένου αυτά, δηλαδή το 3ο και 4ο κεφάλαιο του κατατεθέντος νομοσχεδίου, να επανεισαχθούν προς συζήτηση στη Βουλή ως ξεχωριστό νομοσχέδιο με την κανονική διαδικασία, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ πληροφορούμαστε ότι συνεχίζονται οι διεργασίες εν όψει της διαμόρφωσης των τελικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, καθώς πολλές και μεγάλες κατηγορίες συνεταιρισμών δεν βρίσκουν ικανοποιητική λύση στα θέματά τους.

Διαγράφουν τα Ρυθμιστικά

Με το προωθούμενο νομοσχέδιο επιχειρείται αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να καλυφθούν πολεοδομικά και χωροταξικά πολλές και ποικίλες χρήσεις, κυρίως ιδιωτικών επενδύσεων, που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης νέες αξιοποιήσεις σε περιοχές τουριστικού, αγροτικού, βιομηχανικού και γενικότερα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Καταργούνται με μία μονοκονδυλιά τα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ βρίσκεται στη Βουλή σε εκκρεμότητα η ψήφιση του νομοσχέδιου για την καθιέρωση νέων Ρυθμιστικών Σχεδίων στα δύο μεγάλα μητροπολιτικά συγκροτήματα, ώστε να σβήσουν από το χάρτη περιβαλλοντικοί και πολεοδομικοί κανόνες, που εμποδίζουν μέσω εκποίησης της δημόσιας περιουσίας νέες ιδιωτικές αναπτύξεις και τσιμεντοποιήσεις, όπως π.χ. στο Ελληνικό, το παράκτιο μέτωπο, τους ορεινός όγκους κ.α.

Παράλληλα με το νέο νομοσχέδιο μειώνονται από επτά σε τέσσερα τα επίπεδα σχεδιασμού του χώρου, με την ελπίδα, όπως επισήμανε ο κ. Ταγαράς, οι αποκεντρωμένες διοικήσεις των περιφερειών, που θα ασκούν τη σχετική αρμοδιότητα, να πετύχουν, από 5 έως 20 έτη που ισχύει μέχρι σήμερα, να μειώσουν το χρόνο ένταξης μιας περιοχής στο σχέδιο πόλης σε περίπου 2 έτη.

Ηλεκτρονική καταγραφή

Το νομοσχέδιο προβλέπει, ακόμη, να γίνει ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική καταγραφή των θεσμικών γραμμών που ισχύουν ανά δήμο της χώρας. Δηλαδή την ολοκλήρωση μέχρι το 2020 ενός ψηφιακού χάρτη της Ελλάδας, όπου θα απεικονίζονται όλες οι θεσμικές γραμμές του δικαίου, και τη δημιουργία ανά δήμο ψηφιακών σχεδίων με κάθε πληροφορία απαραίτητη για την έκδοση πράξεων της Διοίκησης.

Ειδικότερα προβλέπεται να λειτουργήσουν πληροφοριακά συστήματα σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και κοινοτικές οδηγίες, τα οποία διασυνδέονται υποχρεωτικά και όλα τα δεδομένα καταγράφονται σε κεντρική βάση πληροφοριακού συστήματος από το ΥΠΕΚΑ.

Σε αυτή τη βάση θα καταγράφονται οι χρήσεις της περιοχής, οι ειδικές διατάξεις προστασίας, οι γραμμές των πολεοδομικών σχεδίων, οι όροι και κανόνες δόμησης, οι χαράξεις αιγιαλού, δάσους, αρχαιολογικού χώρου και κάθε άλλη πολεοδομική και χωροταξική πληροφορία.

Παράλληλα προβλέπεται να αντιστοιχιστούν οι περίπου 6.000 Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) του υπουργείου Οικονομικών με τις χρήσεις γης του νέου συστήματος, ώστε να δημιουργηθεί μία δυναμική βάση δεδομένων. Η πρόσβαση θα είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ιδιοκτήτες, αγοραστές, επενδυτές και κυρίως τη διοίκηση.

Ετσι, λένε από το υπουργείο, «όλοι, πολίτες και επιχειρήσεις, θα γνωρίζουν "με μια ματιά" ή "με λίγα κλικ" τι επιτρέπεται και πού», προσθέτοντας ότι θα περιοριστούν τα φαινόμενα των ερμηνειών και της γραφειοκρατίας, που γεννούν καθυστερήσεις και διαφθορά.

Οι αλλαγές

Αναλυτικά, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου και τις σχετικές ανακοινώσεις του ΥΠΕΚΑ, οι βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου είναι:

* Για το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό: Αλλάζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που συμπληρώνει πάνω από 15 χρόνια ζωής, με στόχο να γίνουν πιο γρήγορες και απλούστερες οι σχετικές διαδικασίες. Η μείωση των επιπέδων σχεδιασμού του χώρου από επτά σε τέσσερα, σημειώνει το υπουργείο, θα αντιμετωπίσει συγχύσεις και αλληλοσυγκρουόμενες καταστάσεις, που οδηγούν σε εμπλοκές και καθυστερήσεις. Ως παράδειγμα της σημερινής Βαβέλ αναφέρεται ότι «σήμερα για την ίδια περιοχή μπορεί να έχουμε κατευθύνσεις και ρυθμίσεις από 6 διαφορετικά σχέδια (Πολεοδομική Μελέτη, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο - ΓΠΣ, Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου - ΖΟΕ, Ρυθμιστικά Σχέδια, Περιφερειακά Πλαίσια, Ειδικά Πλαίσια), τα οποία εγκρίθηκαν σε διαφορετική χρονική στιγμή το καθένα και οι ρυθμίσεις τους πολλές φορές είτε έρχονται σε ευθεία σύγκρουση είτε είναι ασαφείς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση ως προς το τι ισχύει τελικά τόσο για τη Διοίκηση όσο και για τους πολίτες και κατ' επέκταση για τους επενδυτές».

Παράλληλα με την απλοποίηση ο σχεδιασμός διακρίνεται και ως προς τις κατευθύνσεις του. Χωρίζονται τα σχέδια σε αυτά που δίνουν τις στρατηγικές κατευθύνσεις μελλοντικής οργάνωσης του χώρου, δηλαδή σε χωροταξικό επίπεδο, και σε αυτά που περιέχουν τους κανόνες και τις ακριβείς ρυθμίσεις για το πώς θα δομηθεί ο χώρος, δηλαδή σε πολεοδομικό επίπεδο, και καθορίζεται η σχέση μεταξύ τους για να μη γίνονται αλληλεπικαλύψεις.

Ως βασικός στόχος του νομοσχεδίου εμφανίζεται η μείωση του χρόνου που απαιτείται για να εγκριθούν τα σχέδια του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Αναφέρεται από το υπουργείο σαν παράδειγμα ότι σήμερα για μια μικρή μετατόπιση στη ρυμοτομική γραμμή ενός σχεδίου, για μια άρση απαλλοτρίωσης λόγω δικαστικής απόφασης, για μια απλή αλλαγή χρήσης σε ένα ρυμοτομικό σχέδιο από νηπιαγωγείο σε δημοτικό σχολείο, έπρεπε να περάσουν περίπου τρία χρόνια για να εγκριθούν από το επίπεδο του δήμου μέχρι την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Με το νέο σχέδιο νόμου, που όλα αυτά θα εγκρίνονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και με άλλες διαδικασίες θα γίνονται σε διάστημα λίγων μηνών. Παράλληλα, λέει το υπουργείο, οι νέες εντάξεις στο σχέδιο πόλης θα γίνονται στα 2 χρόνια το περισσότερο.

* Για τις χρήσεις γης: Το υπουργείο Περιβάλλοντος, αφού σημειώνει ότι το σχετικό θεσμικό πλαίσιο που ισχύει από το 1987 είναι προβληματικό και παρωχημένο, τονίζει ότι με το νέο νομοσχέδιο προχωρά στον εκσυγχρονισμό του, εξειδικεύοντας στις σημερινές ανάγκες, προσθέτοντας παράλληλα νέες χρήσεις που εμφανίστηκαν την τελευταία 25ετία διορθώνοντας και στρεβλώσεις που υπήρχαν.

Για παράδειγμα, καθιερώνονται χρήσεις που μέχρι τώρα απαγορεύονταν, όπως: Οι φούρνοι και τα κουρεία στην αμιγή κατοικία. Οι τράπεζες και τα ταξιδιωτικά γραφεία στις περιοχές τουρισμού. Τα επαγγελματικά εργαστήρια στις περιοχές χονδρικού εμπορίου καθώς το εισαγωγικό ή εξαγωγικό αλλά και το εμπόριο αγροτικών προϊόντων περιλαμβάνει πλέον κάποια μορφή μεταποίησης ή συσκευασίας.

Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ από enet