Απαντητική επιστολή του Γιώργου Κανελλόπουλου για το δημοσίευμα για τη μίζα
Τελευταία Ενημέρωση: 11/06/2014
- See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B1#sthash.RgtepUZP.dpuf
-Για το δημοσίευμα με τίτλο «Βαριά καταγγελία για μίζα του ενός εκατ. κατά του Γιώργου Κανελλόπουλου»
Κυρία διευθύντρια,
εδώ και δύο χρόνια υφίσταμαι επίθεση ηθικής σπίλωσης από ένα άτομο ονόματι Δημήτριο Κώτσο, το οποίο, προσπαθώντας να αποσείσει από πάνω του τις ποινικές ευθύνες για κατάχρηση δημοσίου χρήματος που το βαραίνουν, έχει βαλθεί να αποδείξει ότι κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί τον αδίκησαν. Παριστάνοντας, λοιπόν, το θύμα δημιουργεί κλίμα για να προδικάσει τις μηνύσεις του, σπιλώνει ονόματα και ρίχνει λάσπη για να κρύψει τα ανομήματά του. Στην εκστρατεία αυτή χρησιμοποιεί και τον Τύπο, όπως φαίνεται από το άρθρο σας, που δημοσιεύτηκε με φωτογραφία μου, στο φύλλο της εφημερίδας σας στις 7/6/2014. Σε αυτό δεν αναφέρεται τίποτα για την τελευταία δικαστική πράξη, που είναι η εισήγηση του εισαγγελέα για μη παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστήριο, και η αθώωση των μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής!
Αρχικά, ο δήθεν «επενδυτής» ξεκίνησε να μηνύει τους εισηγητές και τα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της οποίας ήμουν πρόεδρος, γιατί δεν του ενέκριναν για άλλη μια φορά (δεύτερη) επιδότηση μερικών εκατομμυρίων που δε δικαιούνταν.
Ποιος είναι ο μηνυτής
που παίζει τον αδικημένο «επενδυτή»
Ποιος είναι, όμως, αυτός ο αδικημένος, που παίζει το ρόλο του θύματος - επενδυτή; Και πώς ονομάζεται στην καθομιλουμένη (;) ένας ιδιώτης ο οποίος:
-Έχει λάβει δημόσιο χρήμα (εθνικό και κοινοτικό) της τάξης των 4,8 εκατ. ευρώ, για να κάνει επένδυση στη Νάξο, η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και, φυσικά, ουδέποτε λειτούργησε.
-Έχει εκταμιεύσει δάνεια από τράπεζες της τάξης των 2,7 εκατ., για την ίδια επένδυση - φάντασμα. Συνολικά έχει εισπράξει 7,5 εκατ. ζεστού χρήματος, χωρίς να λειτουργήσει οποιαδήποτε επένδυση.
-Έχει «φεσώσει» όσους ιδιώτες συνέπραξαν στην κατασκευή ενός ημιτελούς κτηρίου (εργολάβους κ.λπ.) με ποσά απροσδιόριστα, αλλά πάντως κοντά στα 2 εκατ., αν κρίνει κανείς από τις αγωγές και τις διαταγές πληρωμής, που έχουν εκδοθεί σε βάρος του και εμφανίζονται επίσημα στο υποθηκοφυλακείο Νάξου.
-Στη δήθεν επένδυσή του φωλιάζουν άγρια πουλιά (σύμφωνα με τους ελεγκτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), και ζητάει και μερικά ακόμα εκατομμύρια επιδότηση για νέα πρόσθετη επένδυση.
-Καλείται με Υπουργική Απόφαση να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο τα ποσά που έλαβε από την πρώτη υποτιθέμενη επένδυση. Παράλληλα, κατηγορείται και ποινικά, γιατί «έφαγε» κατά το κοινώς λεγόμενο την πρώτη επιδότηση που πήρε, κατά τα έτη 2007-2009.
Αυτός, λοιπόν, ο κατά φαντασίαν επενδυτής (τον οποίο πώς αλλιώς χαρακτηρίζουμε στην καθομιλουμένη;) ζήτησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλο δημόσιο και κοινοτικό χρήμα 9,2 εκατομμυρίων, ως επιδότηση για νέα επένδυση, στο ίδιο μέρος με την υποτιθέμενη πρώτη. Και η Γνωμοδοτική Επιτροπή της οποίας ήμουν πρόεδρος αρνήθηκε, προς τιμήν της, να εγκρίνει δεύτερη φορά να πετάξει δημόσιο χρήμα σε έναν αφερέγγυο ιδιώτη. Αυτό έγινε έπειτα από πολλές και επανειλημμένες συσκέψεις, συζητήσεις, ελέγχους και αυτοψίες, για να ξετυλιχτεί αργά η αλήθεια από το κουβάρι της κατάχρησης δημοσίου χρήματος που κρυβόταν πίσω από τον υποτιθέμενο επενδυτή.
Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό το άτομο; Ηθικό, έντιμο, αξιόλογο και φερέγγυο να λαμβάνει αφειδώς και χωρίς έλεγχο κρατικές επιχορηγήσεις, όπως εμφανίζεται στο άρθρο σας; Αυτό το άτομο που καλείται με Υπουργική Απόφαση να επιστρέψει πίσω την πρώτη επένδυση, έπρεπε να πάρει και δεύτερη, κατά τη γνώμη της εφημερίδας; Αυτό το άτομο που απολογείται στον εισαγγελέα σήμερα, και εναντίον του οποίου τα ευρωπαϊκά όργανα διεξάγουν δικαστική έρευνα, για τα τόσα εκατομμύρια «έφαγε», εμφανίζεται ως θύμα στο άρθρο σας και κατηγορεί τη Γνωμοδοτική Επιτροπή, γιατί δεν του ενέκρινε και άλλα τζάμπα, πεταμένα εκατομμύρια δημοσίου χρήματος, και η εφημερίδα σας του δίνει χώρο και του αποδίδει χαρακτηρισμούς έντιμου και ηθικού πολίτη;
Σ’ αυτόν θα έπρεπε να δοθούν και άλλα χρήματα; Ε, λοιπόν, θα ήμουν επίορκος, αν έπραττα κάτι τέτοιο, και όχι τώρα που δεν το έκανα. Ο Δ. Κώτσος, επειδή ακριβώς δεν κατάφερε να με εμπαίξει (ούτε κανέναν άλλον από την επιτροπή), μας μήνυσε και τους δέκα και συνεχίζει να μας συκοφαντεί, και μέσω του Τύπου, με τη δύναμη που του προσδίδει το χρήμα. Αιδώς Αργείοι!
Γιατί κατηγορεί τη Γνωμοδοτική Επιτροπή
Ας ρίξουμε το βάρος στην κύρια και πηχυαία αναφορά του άρθρου σας, περί δήθεν μίζας του 1 εκατ. για εμένα, τα μέλη και τους εισηγητές της Γνωμοδοτικής Επιτροπής. Καταθέτει, λοιπόν, αυτολεξεί το δήθεν θύμα- επενδυτής: «...η συμπεριφορά του με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι θα μου ζητούσε χρήματα και αν μου ζητούσε θα μου ζητούσε πάνω από 1 εκατ. ευρώ». «Θα μου ζητούσε», λέει, λοιπόν, και «αν μου ζητούσε, συμπερασματικά συνάγω ότι θα μου ζητούσε πάνω από 1 εκατομμύριο». Ούτε ο ίδιος στην ευφάνταστη μήνυσή του δεν ισχυρίζεται ότι του ζήτησε κανείς ή ότι έδωσε έστω και ένα ευρώ.
Παρόλα αυτά η εφημερίδα σας αναφέρεται σε 1 εκατ. ευρώ μίζα!
Έτσι, λοιπόν, βρίσκονται 10 άτομα (μεταξύ τους ένας γενικός γραμματέας, ένας πρώην βουλευτής, τέσσερις διευθυντές και άλλοι τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι) να έχουν, κατά τη γνώμη του μηνυτή, συστήσει συμμορία, για να τον ξεκάνουν (αρχικά). Και ένα χρόνο μετά τη μήνυση (όπως ξαφνικά, θυμήθηκε και κατέθεσε) να έχουν την πρόθεση να του ζητήσουν μίζα, όπως υποθέτει «συμπερασματικά»…
Ο Δ. Κώτσος περιφερόταν στους διαδρόμους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως συστημένος από μέλος της οικογένειας του τότε πρωθυπουργού, πράγμα που ο ίδιος φρόντιζε να καταστήσει γνωστό από το θυρωρό μέχρι το γενικό γραμματέα. Πληροφορούσε τους πάντες ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού και «χθές έτρωγε με τον αδελφό του, και στέλνει χαιρετίσματα». Τέτοια φαιδρά ακούγονταν από το στόμα του Δ. Κώτσου και κατατέθηκαν από όλους τους μάρτυρες. Ζήτησε, λοιπόν, η Γνωμοδοτική Επιτροπή από το φίλο της οικογένειας του τότε πρωθυπουργού μίζα; Εγκρίναμε 152 παρόμοια επενδυτικά σχέδια στη θητεία μας. Από το φίλο του πρωθυπουργού είχαμε σκεφτεί να δωροδοκηθούμε εμείς τα μέλη της υποτιθέμενης συμμορίας, που αποτελεί τη Γνωμοδοτική Επιτροπή;
Ας προσέχουμε και ας ελέγχουμε τι γράφουμε και πώς το γράφουμε. Όταν μια υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, γιατί μία εφημερίδα να παίρνει χωρίς επιφυλάξεις το μέρος της μίας πλευράς και δη, της ιδιωτικής; Γιατί μία εφημερίδα με τέτοια βαριά ιστορία, αντί να κάνει έρευνα (δε ρωτήθηκα καν τηλεφωνικώς), αναδημοσιεύει ό,τι συμφέρει έναν ιδιώτη, ο οποίος έχει εισπράξει 7,5 εκατ. ευρώ, για μια επένδυση που δεν έγινε και παραπονιέται γιατί δεν του έδωσε το υπουργείο και άλλα μερικά εκατομμύρια;
Η εφημερίδα σας στέκεται φιλικά και ευνοϊκά απέναντι σε έναν άνθρωπο που από το 2006 έβαλε στην τσέπη του δημόσιο εθνικό και κοινοτικό χρήμα εκατομμυρίων ευρώ, και το οποίο τώρα πρέπει να επιστρέψει, και κτυπά τους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς που τον εμπόδισαν να ενθυλακώσει άλλα τόσα. Αν είχαμε εγκρίνει ως Γνωμοδοτική Επιτροπή τα ποσά που ζητούσε ο δήθεν επενδυτής, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να απολογούμαστε γιατί του δώσαμε δεύτερη επιδότηση, όταν η πρώτη δε λειτούργησε ποτέ, και αυτός καλείται σήμερα από τον εισαγγελέα να απολογηθεί στο πλαίσιο ποινικής έρευνας σε βάρος του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Πράξαμε, λοιπόν, το σωστό, το δίκαιο, το ηθικό, και αυτό ήδη αποδεικνύεται.
Τι αποκρύπτεται από την εφημερίδα σας;
Θα έπρεπε να αναφέρεστε, για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και φιλαλήθειας, στην ήδη γνωστή και δημοσιοποιημένη πρόταση του εισαγγελέα να μην παραπεμφθούμε σε δίκη για καμία από τις δύο κατηγορίες, αφού τα μεν πρακτικά της Γνωμοδοτικής Επιτροπής δεν αποτελούν δημόσιο έγγραφο, «δεν προέκυψε δε, ότι αυτοί ζήτησαν να λάβουν ή έλαβαν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ή άλλου είδους αντάλλαγμα».
Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Στα χέρια της βρίσκεται η υπόθεση και θα τελειώσει. Γιατί, λοιπόν, διάφορα δημοσιεύματα με ατελή ή μεροληπτική έρευνα και μονομερή προσανατολισμό με εκβιάζουν; Τι επιδιώκουν; Εκτός από εμένα, μήπως επιχειρούν να εκτοξεύσουν έμμεσες απειλές και κατά των δικαστών, φτιάχνοντας κλίμα για τα επόμενα βήματα; Τους πληροφορώ ότι η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της όλη τη δικογραφία και όχι αποσπάσματα που εγχειρεί σε επιλεγμένη μερίδα του Τύπου ο μηνυτής μου.
Αφήστε, εσείς οι δημοσιογράφοι, τη δικαιοσύνη να δικάσει. Μην καταδικάζετε, εσείς, κάθε μέρα, ειδικά τους δημοσίους υπαλλήλους, δικαιώνοντας κάθε τι ιδιωτικό, που αφρίζει σαν ξέπλυμα δημοσίου χρήματος ή πλουτίζει μέσα από προκλητική διαπλοκή.
Γιώργος Κανελλόπουλος
Κυρία διευθύντρια,
εδώ και δύο χρόνια υφίσταμαι επίθεση ηθικής σπίλωσης από ένα άτομο ονόματι Δημήτριο Κώτσο, το οποίο, προσπαθώντας να αποσείσει από πάνω του τις ποινικές ευθύνες για κατάχρηση δημοσίου χρήματος που το βαραίνουν, έχει βαλθεί να αποδείξει ότι κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί τον αδίκησαν. Παριστάνοντας, λοιπόν, το θύμα δημιουργεί κλίμα για να προδικάσει τις μηνύσεις του, σπιλώνει ονόματα και ρίχνει λάσπη για να κρύψει τα ανομήματά του. Στην εκστρατεία αυτή χρησιμοποιεί και τον Τύπο, όπως φαίνεται από το άρθρο σας, που δημοσιεύτηκε με φωτογραφία μου, στο φύλλο της εφημερίδας σας στις 7/6/2014. Σε αυτό δεν αναφέρεται τίποτα για την τελευταία δικαστική πράξη, που είναι η εισήγηση του εισαγγελέα για μη παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστήριο, και η αθώωση των μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής!
Αρχικά, ο δήθεν «επενδυτής» ξεκίνησε να μηνύει τους εισηγητές και τα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της οποίας ήμουν πρόεδρος, γιατί δεν του ενέκριναν για άλλη μια φορά (δεύτερη) επιδότηση μερικών εκατομμυρίων που δε δικαιούνταν.
Ποιος είναι ο μηνυτής
που παίζει τον αδικημένο «επενδυτή»
Ποιος είναι, όμως, αυτός ο αδικημένος, που παίζει το ρόλο του θύματος - επενδυτή; Και πώς ονομάζεται στην καθομιλουμένη (;) ένας ιδιώτης ο οποίος:
-Έχει λάβει δημόσιο χρήμα (εθνικό και κοινοτικό) της τάξης των 4,8 εκατ. ευρώ, για να κάνει επένδυση στη Νάξο, η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και, φυσικά, ουδέποτε λειτούργησε.
-Έχει εκταμιεύσει δάνεια από τράπεζες της τάξης των 2,7 εκατ., για την ίδια επένδυση - φάντασμα. Συνολικά έχει εισπράξει 7,5 εκατ. ζεστού χρήματος, χωρίς να λειτουργήσει οποιαδήποτε επένδυση.
-Έχει «φεσώσει» όσους ιδιώτες συνέπραξαν στην κατασκευή ενός ημιτελούς κτηρίου (εργολάβους κ.λπ.) με ποσά απροσδιόριστα, αλλά πάντως κοντά στα 2 εκατ., αν κρίνει κανείς από τις αγωγές και τις διαταγές πληρωμής, που έχουν εκδοθεί σε βάρος του και εμφανίζονται επίσημα στο υποθηκοφυλακείο Νάξου.
-Στη δήθεν επένδυσή του φωλιάζουν άγρια πουλιά (σύμφωνα με τους ελεγκτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), και ζητάει και μερικά ακόμα εκατομμύρια επιδότηση για νέα πρόσθετη επένδυση.
-Καλείται με Υπουργική Απόφαση να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο τα ποσά που έλαβε από την πρώτη υποτιθέμενη επένδυση. Παράλληλα, κατηγορείται και ποινικά, γιατί «έφαγε» κατά το κοινώς λεγόμενο την πρώτη επιδότηση που πήρε, κατά τα έτη 2007-2009.
Αυτός, λοιπόν, ο κατά φαντασίαν επενδυτής (τον οποίο πώς αλλιώς χαρακτηρίζουμε στην καθομιλουμένη;) ζήτησε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλο δημόσιο και κοινοτικό χρήμα 9,2 εκατομμυρίων, ως επιδότηση για νέα επένδυση, στο ίδιο μέρος με την υποτιθέμενη πρώτη. Και η Γνωμοδοτική Επιτροπή της οποίας ήμουν πρόεδρος αρνήθηκε, προς τιμήν της, να εγκρίνει δεύτερη φορά να πετάξει δημόσιο χρήμα σε έναν αφερέγγυο ιδιώτη. Αυτό έγινε έπειτα από πολλές και επανειλημμένες συσκέψεις, συζητήσεις, ελέγχους και αυτοψίες, για να ξετυλιχτεί αργά η αλήθεια από το κουβάρι της κατάχρησης δημοσίου χρήματος που κρυβόταν πίσω από τον υποτιθέμενο επενδυτή.
Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό το άτομο; Ηθικό, έντιμο, αξιόλογο και φερέγγυο να λαμβάνει αφειδώς και χωρίς έλεγχο κρατικές επιχορηγήσεις, όπως εμφανίζεται στο άρθρο σας; Αυτό το άτομο που καλείται με Υπουργική Απόφαση να επιστρέψει πίσω την πρώτη επένδυση, έπρεπε να πάρει και δεύτερη, κατά τη γνώμη της εφημερίδας; Αυτό το άτομο που απολογείται στον εισαγγελέα σήμερα, και εναντίον του οποίου τα ευρωπαϊκά όργανα διεξάγουν δικαστική έρευνα, για τα τόσα εκατομμύρια «έφαγε», εμφανίζεται ως θύμα στο άρθρο σας και κατηγορεί τη Γνωμοδοτική Επιτροπή, γιατί δεν του ενέκρινε και άλλα τζάμπα, πεταμένα εκατομμύρια δημοσίου χρήματος, και η εφημερίδα σας του δίνει χώρο και του αποδίδει χαρακτηρισμούς έντιμου και ηθικού πολίτη;
Σ’ αυτόν θα έπρεπε να δοθούν και άλλα χρήματα; Ε, λοιπόν, θα ήμουν επίορκος, αν έπραττα κάτι τέτοιο, και όχι τώρα που δεν το έκανα. Ο Δ. Κώτσος, επειδή ακριβώς δεν κατάφερε να με εμπαίξει (ούτε κανέναν άλλον από την επιτροπή), μας μήνυσε και τους δέκα και συνεχίζει να μας συκοφαντεί, και μέσω του Τύπου, με τη δύναμη που του προσδίδει το χρήμα. Αιδώς Αργείοι!
Γιατί κατηγορεί τη Γνωμοδοτική Επιτροπή
Ας ρίξουμε το βάρος στην κύρια και πηχυαία αναφορά του άρθρου σας, περί δήθεν μίζας του 1 εκατ. για εμένα, τα μέλη και τους εισηγητές της Γνωμοδοτικής Επιτροπής. Καταθέτει, λοιπόν, αυτολεξεί το δήθεν θύμα- επενδυτής: «...η συμπεριφορά του με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι θα μου ζητούσε χρήματα και αν μου ζητούσε θα μου ζητούσε πάνω από 1 εκατ. ευρώ». «Θα μου ζητούσε», λέει, λοιπόν, και «αν μου ζητούσε, συμπερασματικά συνάγω ότι θα μου ζητούσε πάνω από 1 εκατομμύριο». Ούτε ο ίδιος στην ευφάνταστη μήνυσή του δεν ισχυρίζεται ότι του ζήτησε κανείς ή ότι έδωσε έστω και ένα ευρώ.
Παρόλα αυτά η εφημερίδα σας αναφέρεται σε 1 εκατ. ευρώ μίζα!
Έτσι, λοιπόν, βρίσκονται 10 άτομα (μεταξύ τους ένας γενικός γραμματέας, ένας πρώην βουλευτής, τέσσερις διευθυντές και άλλοι τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι) να έχουν, κατά τη γνώμη του μηνυτή, συστήσει συμμορία, για να τον ξεκάνουν (αρχικά). Και ένα χρόνο μετά τη μήνυση (όπως ξαφνικά, θυμήθηκε και κατέθεσε) να έχουν την πρόθεση να του ζητήσουν μίζα, όπως υποθέτει «συμπερασματικά»…
Ο Δ. Κώτσος περιφερόταν στους διαδρόμους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως συστημένος από μέλος της οικογένειας του τότε πρωθυπουργού, πράγμα που ο ίδιος φρόντιζε να καταστήσει γνωστό από το θυρωρό μέχρι το γενικό γραμματέα. Πληροφορούσε τους πάντες ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού και «χθές έτρωγε με τον αδελφό του, και στέλνει χαιρετίσματα». Τέτοια φαιδρά ακούγονταν από το στόμα του Δ. Κώτσου και κατατέθηκαν από όλους τους μάρτυρες. Ζήτησε, λοιπόν, η Γνωμοδοτική Επιτροπή από το φίλο της οικογένειας του τότε πρωθυπουργού μίζα; Εγκρίναμε 152 παρόμοια επενδυτικά σχέδια στη θητεία μας. Από το φίλο του πρωθυπουργού είχαμε σκεφτεί να δωροδοκηθούμε εμείς τα μέλη της υποτιθέμενης συμμορίας, που αποτελεί τη Γνωμοδοτική Επιτροπή;
Ας προσέχουμε και ας ελέγχουμε τι γράφουμε και πώς το γράφουμε. Όταν μια υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, γιατί μία εφημερίδα να παίρνει χωρίς επιφυλάξεις το μέρος της μίας πλευράς και δη, της ιδιωτικής; Γιατί μία εφημερίδα με τέτοια βαριά ιστορία, αντί να κάνει έρευνα (δε ρωτήθηκα καν τηλεφωνικώς), αναδημοσιεύει ό,τι συμφέρει έναν ιδιώτη, ο οποίος έχει εισπράξει 7,5 εκατ. ευρώ, για μια επένδυση που δεν έγινε και παραπονιέται γιατί δεν του έδωσε το υπουργείο και άλλα μερικά εκατομμύρια;
Η εφημερίδα σας στέκεται φιλικά και ευνοϊκά απέναντι σε έναν άνθρωπο που από το 2006 έβαλε στην τσέπη του δημόσιο εθνικό και κοινοτικό χρήμα εκατομμυρίων ευρώ, και το οποίο τώρα πρέπει να επιστρέψει, και κτυπά τους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς που τον εμπόδισαν να ενθυλακώσει άλλα τόσα. Αν είχαμε εγκρίνει ως Γνωμοδοτική Επιτροπή τα ποσά που ζητούσε ο δήθεν επενδυτής, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να απολογούμαστε γιατί του δώσαμε δεύτερη επιδότηση, όταν η πρώτη δε λειτούργησε ποτέ, και αυτός καλείται σήμερα από τον εισαγγελέα να απολογηθεί στο πλαίσιο ποινικής έρευνας σε βάρος του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Πράξαμε, λοιπόν, το σωστό, το δίκαιο, το ηθικό, και αυτό ήδη αποδεικνύεται.
Τι αποκρύπτεται από την εφημερίδα σας;
Θα έπρεπε να αναφέρεστε, για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και φιλαλήθειας, στην ήδη γνωστή και δημοσιοποιημένη πρόταση του εισαγγελέα να μην παραπεμφθούμε σε δίκη για καμία από τις δύο κατηγορίες, αφού τα μεν πρακτικά της Γνωμοδοτικής Επιτροπής δεν αποτελούν δημόσιο έγγραφο, «δεν προέκυψε δε, ότι αυτοί ζήτησαν να λάβουν ή έλαβαν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ή άλλου είδους αντάλλαγμα».
Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Στα χέρια της βρίσκεται η υπόθεση και θα τελειώσει. Γιατί, λοιπόν, διάφορα δημοσιεύματα με ατελή ή μεροληπτική έρευνα και μονομερή προσανατολισμό με εκβιάζουν; Τι επιδιώκουν; Εκτός από εμένα, μήπως επιχειρούν να εκτοξεύσουν έμμεσες απειλές και κατά των δικαστών, φτιάχνοντας κλίμα για τα επόμενα βήματα; Τους πληροφορώ ότι η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της όλη τη δικογραφία και όχι αποσπάσματα που εγχειρεί σε επιλεγμένη μερίδα του Τύπου ο μηνυτής μου.
Αφήστε, εσείς οι δημοσιογράφοι, τη δικαιοσύνη να δικάσει. Μην καταδικάζετε, εσείς, κάθε μέρα, ειδικά τους δημοσίους υπαλλήλους, δικαιώνοντας κάθε τι ιδιωτικό, που αφρίζει σαν ξέπλυμα δημοσίου χρήματος ή πλουτίζει μέσα από προκλητική διαπλοκή.
Γιώργος Κανελλόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου