Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Ευχές  
 προς  τους  συνδημότες Πύλου-Νέστορος 
για  
το νέο έτος 2015 
 
 
Αγαπητοί Συνδημότες, 
 
Ο καινούργιος χρόνος  έφερε  εκλογές, τις κήρυξε… ως οιωνός άριστος! , ο ερειπιώνας (αυτός που δημιούργησε ερείπια)  συμπατριώτης μας πρωθυπουργός,  μιμούμενος το θείο Όμηρο όταν  προ ετών τρισχιλίων εκήρυτται: «…Εις οιωνός άριστος!….» (Ιλιάδα Μ 243). 
Αλλά ποιος έκαμε  πράξη τη συμβουλή του θειοτάτου αρχαίου ποιητού; Εκ της παρούσης ημών γενεάς «τις ημύνθη περί πάτρης;» 
 
Ημύνθησαν περί πάτρης οι άστοργοι πολιτικοί, οι εκ περιτροπής μητρυιοί της ταλαίπωρης  μνημονιακής και φτωχοποιημένης πατρίδας ; 
 Οι Οσφυοκάμπτες; οι Μαλιστάκηδες, οι Ναιμεναλλάδες; οι Αλλοβρεχείς; 
 
Μα φυσικά όχι.  
 
Άμυνα περί πάτρης δεν είναι οι σπασμωδικές, κακομελέτητες και κακοσύντακτες κομματικές επιστρατείες, ουδέ οι σκωριασμένες και αρρωστημένες εξουσιαστικές επιδεικτικότητες. Άμυνα πετρί πάτρης θα ήταν η ευσυνείδητη λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκηση, η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής και του πιθηκισμού, του διαφθείραντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερα το Έθνος, η ενδυνάμωση του κοινωνικού δίκτυ προστασίας των αδυνάτων, η προστασία της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη της χρεωκοπίας. 
 
 Οι ερωτήσεις που δημιουργούνται με το καινούργιο έτος, πολίτες του δήμου, είναι 
-Τις ημύνθη περί πάτρης; 
-Τι φταίει; μήπως φταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; 
 
Η απάντηση είναι μια και αληθινή: 
Φταίνε οι πλάσσαντες τα ερείπια και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήτες της Ελλάδος (Παπαδιαμάντης Εφ. «Ακρόπολις», 1 Ιαν. 1896), και η δυναστική κομματοκρατία τους. 
  
 
Σήμερα, ο καινούργιος χρόνος ήλθε μαζί με τις εκλογές. Και πάλιν επανέρχονται με το ως οιωνός άριστος!..... Τι χρειάζονται οι οιωνοί;  
Οιωνοί είναι τα πράγματα. 
 
Επομένως τα πράγματα τα διαχειριζόμεθα εμείς οι ίδιοι και για να μη λέμε κάθε φορά που έρχεται το νέο έτος : < Κάθε πέρσι και καλλίτερα>. 
 
Για να μη συμβεί η παραπάνω διαπίστωση  για το ερχόμενο έτος 2015 και να μην είναι χειρότερο από το έτος το φεύγον, ας ακολουθήσουμε την ημέρα των εκλογών, και όχι μόνο, την συμβουλή του μέγιστου ελεύθερου πατριώτη Ρήγα Φεραίου:  Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά. 
 
 Η συμβουλή «οδηγός»  μας βοηθά να αποφασίσουμε αν θα στείλουμε αφενός τα κόμματα, της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και των λοιπών  ΔΕΦΟΜΕΝΩΝ (δέφω: τρίβω το πετσάκι να μαλακώσει)  να βρουν δουλειά και να ζήσουν τίμια και όχι εις βάρος των συμπολιτών τους ως δημόσιτα παράσιτα και αφετέρου να επιλέξουμε  αυτούς τους πραγματικά ικανούς, που θα εργαστούν πατριωτικά για να απελευθερώσουν το Έθνος από τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους  και  θα   επαναφέρουν την ευημερία στη κοινωνίας.  
 
Και θεόθεν το έτος 2015  είητε υγιαίνοντες και ευδαιμονείτε 
 
Λαέρτης ο Πύλιος 
 
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου