Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Επίθεση Κανάκη σε Καφαντάρη για την διόρθωση & διαγράφη βεβαιωμένων δημοτικών τελών παρελθόντων ετών!!!!!

Επίθεση Κανάκη σε Καφαντάρη για την διόρθωση & διαγράφη βεβαιωμένων δημοτικών τελών παρελθόντων ετών 28/03/2015
Φωτογραφία του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΟΣΚΑΛΤΣΗΣ.

    
Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος Ηλίας Κανάκης έστρεψε τα βέλη του στη δημοτική αρχή για την απόφαση του Δ.Σ. να προβεί σε Διόρθωση και Διαγράφη Βεβαιωμένων Δημοτικών τελών παρελθόντων ετών.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο κ. Κανάκης αναφέρει:
«Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Καφαντάρης Δημήτριος στην προσπάθεια του να ανταποκριθεί στις προεκλογικές δεσμεύσεις προς ημέτερούς του, μην λογαριάζοντας επιδεικτικά τι είναι Νόμιμο και τι είναι Παράνομο συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να πάρει μια παράνομη απόφαση αναφορικά με την Διόρθωση και Διαγράφη Βεβαιωμένων Δημοτικών τελών παρελθόντων ετών .
Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Νόμος ναι μεν καλύπτει και επιβάλει όπου είναι αναγκαίο παρόμοιες πράξεις διαγραφής, προϋποθέτει όμως πάντοτε οι εν λόγω ενέργειες να πραγματοποιούνται υπό την σκέπην της Αρχής της Διαφάνειας και του Δημοσιονομικού κόστους με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Δήμο. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. Πύλου –Νέστορος αδιαφορώντας για όλα αυτά και εκκαλώντας την Αρχή προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας στέρησε το Δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες που υποχρεούνταν να μας παρέχουν για την κατοχύρωση της νομιμότητας και κατά συνέπεια την λήψη της ορθής απόφασης. Με την πράξη της αυτή η Δημοτική Αρχή Πύλου-Νέστορος προσπάθησε να μας καταστήσει ανεπιτυχώς, συνεργούς στην απάτη και την εξυπηρέτηση δικών τους προεκλογικών συμφερόντων. Η απόφαση που πάρθηκε την 27η Μαρτίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος αναμφισβήτητα μπορεί να θεωρηθεί ως Δώρο του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων της Πλειοψηφίας απέναντι σε μια μερίδα δημοτών που τον στήριξαν στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές.
Με την επιστολή μου αυτή εκδηλώνω δημόσια την δυσαρέσκεια μου απέναντι σε παρόμοιες παράνομες πρακτικές και καλώ του Δημοτικούς Συμβούλους να μην ψηφίζουν ότι τους σερβίρει ο Δήμαρχος. Ο λαός του Δήμου Πύλου-Νέστορος μας ενέταξε σε αυτή τη θέση προσδοκώντας από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιζόμαστε γενικότερα τα συμφέροντα του Δήμου και όχι μεμονωμένων πολιτών.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή κατά την οποία οι πόροι που λαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες της έχουν μειωθεί δραματικά, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να παραμερίζονται παρόμοιες πολιτικές ψηφοθηρίας καθώς και αντίστοιχες στρατηγικές αφενός αύξησης τελών και φορολογίας και αφετέρου χαρίσματος οφειλών σε λίγους και εκλεκτούς. Σε αντίθεση όλων αυτών θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι από κοινού ώστε να επιβάλλεται σωστά η δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του Δήμου αλλά και η εξασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος που οι δημότες εμπιστευτήκαν στα χέρια μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου