Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Σύσκεψη της ΠΑΣΥ στου Χανδρινού‏

Κάντε κλικ για επιλογές
Κάντε κλικ για επιλογές
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση πραγματοποίησε σύσκεψη, χθές Δευτέρα 27 ιούλη στου χανδρινού
Θέμα της σύσκεψης ήταν το νέο μνημόνιο και τα μέτρα εφαρμογής του, που αφορούν τη φτωχομεσαία αγροτιά και οι απαντήσεις που πρέπει αυτή να δώσει παλεύοντας για την επιβίωσή της.
Κεντρικός ομιλιτής ήταν ο Νίκος Αγγέλου, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ, όπου, αφού ανέλυσε τις εξελίξεις, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φορτώνουν στις πλάτες του λαού μας και κάνουν  την επιβίωση των φτωχομεσαίων αγροτών ακόμη δυσκολότερη, απηύθυηνε κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες, να υιοθετήσουνε το αγωνηστικό πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΥ, τονίζοντας:
"Καλούμε τους αγρότες να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους και να βγάλουν συμπεράσματα τόσο για την ΕΕ, που είναι ένωση μονοπωλίων και ποτέ δεν πρόκειται να γίνει των λαών, δεν πρόκειται να αλλάξει και η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ.
Να μην ξεγελαστούν, να μην υποκύψουν στα τρομοκρατικά διλήμματα μνημόνιο ή χρεοκοπία, ευρώ ή δραχμή. Είναι κάλπικα διλήμματα που σκοπό έχουν να εγκλωβίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού μας. Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, μέσα στην ΕΕ και με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια μιας χούφτας βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων οι μικρομεσαίοι αγρότες θα συνεχίζουν να εξαθλιώνονται και να ξεκληρίζονται.
Να μην πέσουν στην παγίδα να επιλέξουν με ποιο νόμισμα θα τους ξεκληρίσουν, αλλά ούτε και να πιστέψουν ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους μέσα από συνεχείς "θυσίες για το καλό της χώρας". Χρόνια τώρα μας ζητούν θυσίες για το καλό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και είναι σε βάρος μας. Το χρέος δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός, αλλά η κρατική ενίσχυση με ζεστό χρήμα των τραπεζιτών των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων. Η μόνη λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι με συμμετοχή στην αγωνιστική διεκδίκηση μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να καλλιεργούν βάζοντας μπλόκο στο μνημόνιο και τα μέτρα του, όποτε και αν είναι τελικά προγραμματισμένο να επιβληθούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου