Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΟΥΤΕ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ

ΟΥΤΕ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ
«ΦΩΤΙΑ» παίρνει το προεκλογικό σκηνικό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού μετά τις αντιδράσεις στη Μεσσήνη για τις αναφορές Δέδε για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και έτερος διεκδικητής του θώκου της Περιφερειακής Αρχής, βάλλει κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου και φυσικά και κατά του Τατούλη για μια σειρά από άλλα μείζονα θέματα, με τα μαχαίρια… να λαμβάνουν διαστάσεις σπαθιών και τους τρεις τους, σε ρόλο… Σαμουράι να παλεύουν για τις εντυπώσεις και την… κοπή του νήματος, που προφανώς απαιτεί «χειρουργικές» παρεμβάσεις!
Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου
Πόσο εύκολο είναι βέβαια, με το σπαθί… να χαράξεις σε μικρά κομμάτια που θα μοιραστούν υπέρ σου σε όλους τους νομούς, ένα – ένα όλα τα σοβαρά θέματα της Περιφέρειας, απομένει να το κρίνει… ο ιστορικός του μέλλοντος. Χθες λοιπόν, ήρθε η πρώτη μεγάλη κόντρα Νίκα – Δέδε, αφού ο δήμαρχος Καλαμάτας, ξεσπάθωσε… μιλώντας για προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τονίζοντας πως δε γίνεται να μιλάμε για όλα αυτά, χωρίς ενημέρωση και φυσικά, χωρίς μελέτες! «Πετάμε και ένα… το 2020 μετά τις περιφερειακές και εθνικές εκλογές και εντάξει…», σημείωσε με νόημα ο δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά του Γιώργου Δέδε, με αφορμή το συγκεκριμένο  έργο για το οποίο μιλάμε όπως είπε, τα τελευταία 8 χρόνια. «Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, για να γίνει με τη διαδικασία της ΣΔΙΤ έχουν ζωή πάνω από 5 χρόνια», ανέφερε και στάθηκε στην παραλιακή χάραξη. «Για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος υπήρχε ολοκληρωμένη μελέτη, πληρωμένη από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο. Είχε περάσει το έργο και είχε εγκριθεί από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια (Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου) και φυσικά, είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό του κράτους – χωρίς χρήματα, αλλά αυτό μπορούσε να διορθωθεί. Χάσαμε 4 ολόκληρα χρόνια!
Είμαστε εδώ πάλι από την αρχή και ενόψει των εκλογών έρχεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και μας λέει διάφορα πράγματα, ανεφάρμοστα», δήλωσε ο δήμαρχος, εκφράζοντας παράλληλα την πικρία του για τη μη παροχή ενημέρωσης προς το Δήμο Καλαμάτας.
ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΔΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
«Ο κ. Δέδες πήγε στο δημαρχείο Μεσσήνης και στο Δήμο Πύλου. Γιατί δεν ήρθε και στο δημαρχείο της Καλαμάτας; Ο συγκεκριμένος δρόμος αφορά και στην Καλαμάτα, 7 χιλιόμετρα είναι από εδώ μέχρι τα όρια του Δήμου Μεσσήνης. Τι θα γίνει με τη διέλευσή του από το Δήμο Καλαμάτας; Από πού θα περάσει; Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τη συγκεκριμένη μελέτη, παρά το γεγονός ότι έχω ανέβει τρεις τέσσερις φορές στο υπουργείο, ρωτώντας και ζητώντας να μάθω στοιχεία.
Είναι συμφέρον του Δήμου Καλαμάτας να μάθει από πού θα περάσει ο συγκεκριμένος δρόμος, τι θα γίνει με το Ασπρόχωμα, τι θα γίνει με τη Δυτική Παραλία, μία περιοχή 7 χιλιομέτρων περίπου που χρειάζεται ένα έργο υποδομής και το έδινε ο προηγούμενος σχεδιασμός», είπα και επεσήμανε πως θα είναι ύψιστη περιφρόνηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν έρθει η μελέτη, προς συζήτηση στο Σώμα. «Αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, πώς θα γίνει η δημοπράτηση; Πώς, χωρίς μελέτες ή χωρίς να ξέρουμε τις μελέτες; Πώς θα γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία; Για να γίνει η δημοπράτηση απαιτούνται και μία σειρά από προαπαιτούμενα με κύριο την πρόσκληση ενδιαφέροντος», είπε ο κ. Νίκας, ο οποίος δεν απέκλεισε να εξεταστεί και άλλη, βορειότερα της παραλιακής χάραξης, αφού βεβαίως γνωστοποιηθεί η σχετική πρόταση στο Δήμο Καλαμάτας. Τόνισε δε ότι κύρια σημεία ενδιαφέροντος είναι τι θα γίνει με το Ασπρόχωμα, έναν μεγάλο οικισμό τον οποίον η ενδεχόμενη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου θα εξακολουθήσει να «σπάει» στα δύο, ενώ θα πρέπει όπως είπε, να εξετασθεί και το ενδεχόμενο να περάσει ο δρόμος κατάντη του οικισμού, καθώς επίσης και τι θα γίνει με το αεροδρόμιο και τη σύνδεσή του με την Καλαμάτα.
ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ
Στη συνέχεια ο δήμαρχος ερωτώμενος, άφησε ξεκάθαρες αιχμές και κατά του Πέτρου Τατούλη, με τον οποίο η κόντρα… καλά κρατεί, σχολιάζοντας μερικές μόνο από τις «μετέωρες» δεσμεύσεις Τατούλη για σειρά έργων. «Μου έρχονται στο μυαλό… η Περιφερειακή Τράπεζα που θα δίνει χρήματα τα οποία θα κόβει από τα… λεφτόδεντρα και οι Κινέζοι που θα φέρουν 1 δισ. ευρώ και θα τους εγκαταστήσει στα 2.500 στρέμματα που δεν έχει, το κάμπινγκ των ΑμεΑ και άλλα… πολλά», σημείωσε ο δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου